1000 kg olması yakıtta avantaj olabilir ama uzun yolda yüksek hızlarda rüzgarlı havalarda aracın savrulacağını düşünüyorum, bu da yol tutuşunu kötü yönde etkiler gibi geliyo bana ...
Merhabalar uzun zamandır dikkatimi çeken ve dış görüntüsüne hasta olduğum Yeni Clio'yu bugün daha yakından incelemek için bayiye giderek inceledim ve en Full olan dizel versiyonunu ile Test sürüşüne çıktım. sizlerle paylaşmak isterim.
İlk önce Artıları
Dış görüntüsü çok güzel.
aracın ön konsolu ve göstergeler uyumlu, dokunmatik radyo ve navigasyon olayı çok iyi.
yakıt verileri çok düşük. (herhalde buda ağırlığından kaynaklanıyor 1000Kg)
kartız araca giriş ve anahtarsız çalıştırma çok iyi
bagajı bizimkinden geniş (ama arka koltuğu bizimkinden dar)
Şimdide Eksileri
Arabanın dış görüntüsü mükemmel, içide güzel ancak bizim putolara göre çok dar benim boyum 1,86 sürücü koltuğunu kendime göre ayarladıktan sonra Yeni Clioda arkama kimse oturamaz. ancak bizim araçlarda arkaya ben bile oturabiliyorum.
Test ettiğim araç en full versiyon olmasına rağmen ses sistemi bizimkinin yanına bile yaklaşamaz (bende orijinal Hi-fi ses sistemi var)
1,5DCI 90Hp 210nm Tork motor olmasına rağmen tepkileri ağır kaldı benim 75Hp uçuyor gibi
yan dikiz aynalar çok dar bişi görünmüyor.
dijital klima olmasına rağmen dijital ekranı yokve sıcaklıkları 26-28-30 gibi ayarlanıyor pek kullanışlı değil.
Direksiyon hem hidrolik hem elektrikli ama ağır kalıyor. ayrıca ayarlamak için bayağı güç harcıyorsunuz.
yani bizim Puntoların eline su bilem dökemez![]()
1000 kg olması yakıtta avantaj olabilir ama uzun yolda yüksek hızlarda rüzgarlı havalarda aracın savrulacağını düşünüyorum, bu da yol tutuşunu kötü yönde etkiler gibi geliyo bana ...
Kapı plastikleri falan kalitesiz geldi bana arka koltuğa oturdum kafam tavana değdi içi dar biraz.
bizim arkadaş en full dizel olanı alacaktı lan kafayı mi yedin dedim 500 lira kaparo vermiş vaz geçti kaparoyu geri Almış .gitti merco a180 aldı 1.5 dci Motor var onda da. dedim ki clio dan vazgeçemiyor sun herhalde clio almadın gittin clio motorlu araba aldın dedim mercedes yapmaz öyle şey dedi aradı sordu harbiden reno motoru varmış![]()
EVO 1.3 MJ DYNAMIC
CHIP TUNNING
evet reno motoru var ama cidden güzel mercedes a
clio gibi tipi kayık bi aracın nesini beğeniyorsunuz abi
motoru iyi ama renoların
biz gp'yi çok sevdik
Ben içinde 5 dk. duramadım, afakanlar bastı.Dışını güzel cancanladılar ama olmadı bence bu araba.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
bencede olmamış bu araba yada bizim araçlar mükemmel![]()
Bir dakiakaa![]()
MErcedes A180 de clio motorumu var? Yani reno mu veriyor motoru?
evet mustafa abi motor renault ama a sıfını güzel oldu bea![]()
Clionun yakıt ve motor muhabbeti dısında geri kalan herseyi bana gore falso...
Şöyle izah edeyim daha ilk resimlerini vs gordugumde forumda bir çok kişiye direkt olarak RENO CLİO'DA işi aştı.Çok iyi bir gorunumu var vs diye yazmıstım.
Yalan yok resimlerde iyiydi...
Ama birebir karsımda incelediğimde ve bindiğimde PUNTO'ya 8 veririm.Clioya 3.
Renonun Megane Coupelere hastayım bu son serisine...
Ama CLİO olmamıs...Sadece resim katalogta iyi...
Hayal kırıklığı yaşadımmmm![]()
Reklamlarda gördüğümde resmen ağladım bu nasıl bişi böyle diye.
Şimdi özelliklerine baktımda arabanın 1350 civarında bir ağırlığı varmış a180in. O motora yakıt tüketimi nekadar azmış yahu?
clio dış görünüş hariç beş para etmez ama a sınıfı güzel oldu
Bizim apartmandaki ehliyetini yeni alan gence yeni clio tce almışlar dizaynı falan güzel belkide diğer cliolardan daha radikal olmasıyla alakalı ama içi bana peugeot 208 le aynı gibi geldi denildiği gibi dar motor tepkisi çok geç turbolu 900 cc aracın. Ben çok kötü diyemiyeceğim araca ama bana dış görünümden başka birşeyi hitap etmedi. A serisine gelinceo başka bir efsane ayrı konu
A serisi çok hoşuma gidiyor. Elektrik Mavisi Bir AMG hiç fena olmaz
![]()
mercedes yeni a serisinde renault motorunu kullanıyor ama aslında sadece temel motor aksamını kullanıyor demek daha doğru; zira işetim sistemi, ECU, bazı parçalar ve alternatör farklı.. yani mercedes motoru almış, kendi standartlarına uygun hale getirmiş...
ayrıca renault motoru kendini çok platformda kanıtlamış bir ünite.. bence mercedesin elinin değmesiyle çok daha iyi hale gelmiştir ki bu aralar yabancı oto dergilerinde iş bu yönde çok kanaat okuyorum.
Abi 66 bin tl ye dizel mercedes alıyorsun sonuçta. Sanırım diğer dizel motor yani dgs vitesli olanı mercedes motor olması lazım. A200
Bence motor güzel arkadaşımda var hem seri hem de alt devirler çok güçlü. Sanki iki ayrı turbo var. Yakıt da 6 lt şehir içi (hem de araç henüz rodajda)
biz gp'yi çok sevdik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri