Gecmıs olsun,insallah en kısa zamanda sorununuz gıderılır.
bravo turbo sport aracımın turbosu arıza yaptı garantiye girmedi servis bana dilersen parçayı temin et biz işçiliğinide yaparız dedi 20 gün turbo aradım sıfırını bulmak mümkün değil. 2 tane cıkma buldum 1000 tl onunda hiç bi şekilde garatisi yok istemedim tamirciye yolladık tamirde olmadı...
Bu süreçte aracım turbosu sökük vaziyette serviste beklemekte neyse bugün servisi aradım dedim ben sıfır turbo bulamadım dışardan siz halledin aracı dedik fiyatı cıkarın bana dönün dedim...
2 saat sonra falan döndüler turbonun fiyatı 1820 tl tamam dedim tamam ama turbo şuan yedek parça depolarında yok parçanında geliştirme sürecinde olduğu için üretim aşamasında ithalatıda mümkün değil en az 5ay diyorum ama daha fazlada sürebilir parçanın temini diye bir cevap aldım...
bozulan turbonunda sorunlu olduğu için geliştirildiği söylenmesine rağmen garanti kapsamına girmiyor...
Durum bu şimdi tofaş bana sağolsun mağdur olmam için araba vericekmiş 10-20-30 gün olsa arabada kabulum ama aylarca ben neden istemediğim arabaya binmek zorunda kalıyorum.
kaskosu sigartası 2500 civarı e yarısını cık 1250 tl yani o bile boşa gidiyor turbo parası nerdeyse.
yol yordam gösterecek varmı?
Geçmiş olsunnn. Bursa'ya sorayım ben arkadaşıma yardımcı olabilirlerse yönlendirme yaparız.
Geçmiş olsun aracının saşi numarasını gönderirsen parçacıma ve birmota sordurabilirim yarın...
aracın ruhsatı yanımda değil ama parça numarasını verebilirim
55212916 turbonun numrası bu...ulaşabildiğim ve aklıma gelen heryere sordum hep aynı cevabı aldım...
tanıdık varsa sende bi sordurursan iyi olur.
servislerin coğunun 150lik tjetten bile bi haber olduğunu öğrendim görüştüğüm yerler ve aracın şuanda bulunduğu serviste yetkili servis bu arada.
öyle bir dünya yok, yasal olarak belli bir süre içersinde parçayı temin edip takmak zorundalar. yönetmelik/kanun nedir bakın bu şekilde karşılarına çıkarsanız ya o parçayı bulurlar yada size yedek araç vs temin ederler.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
yedek araç vermeleri cözüm değil ki aylarca hangi hak hukukta bekletiyorlar işte valla 4 saattir internette araştırıyorum ama garanti dışı bi aracın maximum yedek parça bekleme süresini bulamadım biyerde.
Geçmiş olsun Salih, gerçekten ilginç bir durum.Tofaş gibi bir firmanın getirdiği araç 5 ay parça bekleyemez.Bence bu işte bir yanlışlık var yani öyle olmalı.Denildiği gibi yasal süreyi de araştırmak lazım ama 5 ay olmadığı kesin.Bazı ürünler için 30 iş günü denir ama net olarak ben de bilemiyorum.Sonucu belirtirsen seviniriz, umarım en kısa sürede hallolur...
Bu arada verdiğin parça kodu oparın sitesinde tanımlı değil lancia deltada aynı turbo var galiba ona baktım 2448tl fiyatı var...
5 ay cok ciddi bi sure, bi hata olmali diye dusunuyorum. gecmis olsun. disaridan baska bi turbo bulup turboyu buyultun bi de yazilim, hatayi firsata cevirip araci guclendirmis olursun![]()
ya servis ilk başta banada aynısını dedi parca kodu bulunmuyor yani sorunlu olduğu için o parçanın üretimi durdurulmuş olduğu için bugünde güncel revize edilmiş veya edilecek olan turbonun güncel fiyatını buldular 1820 tl dediler lancia hiç aklıma gelmemişti ama yedek parça depoları falan ortak değilmi birmota bağlı sonuçta hepsi yani aynı sorun lancia da da olmasın veya alfaromeo da.
Konu sarich tarafından (02/11/2012 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir.
tüketici hakem heyetine başvurarak oradaki avukattan bilgi alın. bu iş arabanın iadesine kadar gider... garantili olsun olmasın, yetkili serviste aracın maksimum tamir süresi bellidir, parça bulundurma sorumluluğu tamamen fiat'a ait.
Bravo sportun (150bg) turbosu garrett değil miydi? 120bg lik lancia deltanın turboları ıhı olmalı.Gerçi güncel motorlar multiair turbo olmuştu sanırım ki bunların hepsi garrett..
yok garrett değil fpt falan yazıyodu ıhı yazıyomu tam hatırlamıyorum.
saçmalık resmen!!!hocam inşallah en kısa sürede hallolur..fiat ın çözmesi lazım üstüne gidin bence..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri