Merhaba. Servislerde aynı marka, aynı özellikte bir aracın yıllık bakımları arasında farklı fiyatlar olduğunu yazıyor herkes. Servis adı vermiyorum ben de 1.3 multijet 75 beygir düz vites aracım için A servisinde 20.000 (ilk yıl bakımı) için carbon clean dahil 8 taksitle 540 TL (carbon hariç 450 TL); B servisinde ise 400 küsür fiyat aldım. A servisine bunu söyledim. Aldığım bilgiye göre yetkili servislerde orjinal olarak kullanılan yedek parçaların bazıları iki farklı kalitede oluyormuş. Yine orjinal ama iki farklı kaliteye sahipmiş. İkisi arasında fiyat farkı oluyormuş. Hatta müşterinin talep etmesi halinde (bana da diğer parçalar üzerinden hesaplayabiliriz dediler) ucuz olan parçaları da kullanıyorlarmış. Bu da fiyat farkına sebep oluyormuş.
Örnek olarak da ikinci kalitedeki fren balatalarının zamanla ötme yapabildiği söylendi. Başka bir örnek olarak da Puntoların yağ kapasitesinin yaklaşık 3.5 litre olduğunu ama servislerin bakımda 3 litre yağ koyduğunu 3,5 litre konduğunda da yaklaşık 40 - 50 TL sırf yağdan bile fark çıkabildiğini söylediler.
Paylaşmak istedim.
Konu ekartoo tarafından (09/08/2012 Saat 21:39 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri