Arkadaşlar merhaba, araç 80bine yaklaştı ancak geçen seneki xpet yakıtının bana armağanı olarak araçta sanırım enjektörler sorun çıkartmaya başladı. Sanırım diyorum çünkü çekiş sorunu ve ara sıra tıkanmalar ile ilgili yetkili servise bıraktığımda bilgisayar ile kontrol ettiklerinde 1 ve 3 nolu enjektörlerdeki değerlerde sapmalar var dedi sökme ayar temizlik vs. için bosch servise gönderme sonra geri takma işlemleri için yetkili servis 320TL cik rakam verdi. Dışarda bu rakamdan aşağı rakam verende yok gibi Erhan ustaya sordum onunda enjektörcüsü aşağı yukarı aynı rakamları veriyor. Yetkili servisin tek avantaji bana araç garantili olduğu için motor ile ilgili başka bir sıkıntı durumu olursa "yok enjektörlerin sökülmüş yok pompa ellenmiş" diyemeyecekler.

Enjektörlerdeki değerlerin sapması ile ilgili bir tespit geçen senede yapılmıştı ve xpet gelip araçtan yakıt numunesi alıp kontrol yapmıştı ve tabiki yakıt temiz çıkmıştı işin ilginç tarafı enjektörlerin değerlerinde sapma var diyen servis xpet orada iken yaptığı kontrollerde şimdi sorun görünmüyor demişti. Serviste araçta yakıt güvencesi olmadığından direk performans kaybı vs. için garanti dışı sayacakları yerlerden başlıyorlar kontrol etmeye.

Baya bi uzun oldu ama şimdi forum dostları sizler ne öneriyorsunuz ne yapayım, malum ramazan bitince bayram tatili var yollarda rezil olmayayım.