12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: 20.000 bakımı ve Carbon clean

Sinan UZUN
    Yüksek Lisans sinanuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    yok
    Edilen teşekkür: 89

Standart 20.000 bakımı ve Carbon clean

Arkadaşlar 20.000 bakımı yaptırdım servis bana carbon clean normalde 40.000 de bir zorunlu oldu isterseniz şimdi yapalım performans artar dedi yaptırdık. Ama şunu farkettim sürekli gittiğim yolda bilgisayarı sıfırlayı aynı hızla gidince aracım ortlama yakıtı 4.8, 5.0 arası gösteriyordu aracı bakım sonrası aldım aynı yolda aynı işlemleri yaptım ama bu kez ortlama 6.1 altına düşmedi. Acaba bu normal mi onlar bu temliğin yakıtı azaltacağını söylü
    yorlardı tam tersi oldu gibi Carbon clean yaptırmak doğru mu ? Deneyimli arkadaşlar bilgipaylaşımında bulunurlarsa sevinirim.

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

c.c ilk yapıldığında aracın çok yakması normal motorun verimli çalışıp yakıtı düşürmesi için bir miktar kurumlanması lazım. Bir kaç yüz km sonra normale döner ama 20.000 km biraz erken olmuş 40-50 bin arası genelde yapılır carbon.
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

Kıvanç A.
    ekartoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 70

Kurumlar zamanla egzosdan atıldıkça yakıt tüketiminiz düşecek performansınız ilk haline yaklaşık duruma gelecektir. Fiyatın yetkili servislerinde 40.000 km.deki bakımda carbon temizleme işlemi standart olarak yapılıyor. 20.000 km.de ise (ilk yıl) isteğe bağlı yapıyorlar ve zararı olmadığını aksine faydalı olacağını söylüyorlar. Benim de 3 ay kaldı ilk yıllık bakıma ve ben de yaptıracağım. Kısacası içiniz rahat olsun. Carbon temizlemedeki asıl sorun 80.000 km, 100.000 km vb. gibi yüksek km.ye gelmiş ve o zamana kadar hiç yaptırmayıp da yüksek kilometreye gelen araçlarda ilk defa yaptırıldığında yaşanmaktadır.

ömer kabak
    Seat Leon stylance punt0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 142

Alıntı ekartoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurumlar zamanla egzosdan atıldıkça yakıt tüketiminiz düşecek performansınız ilk haline yaklaşık duruma gelecektir. Fiyatın yetkili servislerinde 40.000 km.deki bakımda carbon temizleme işlemi standart olarak yapılıyor. 20.000 km.de ise (ilk yıl) isteğe bağlı yapıyorlar ve zararı olmadığını aksine faydalı olacağını söylüyorlar. Benim de 3 ay kaldı ilk yıllık bakıma ve ben de yaptıracağım. Kısacası içiniz rahat olsun. Carbon temizlemedeki asıl sorun 80.000 km, 100.000 km vb. gibi yüksek km.ye gelmiş ve o zamana kadar hiç yaptırmayıp da yüksek kilometreye gelen araçlarda ilk defa yaptırıldığında yaşanmaktadır.
    hımm ne gibi bir sorun oluyor kunt abi peki 100 000 km deki bir arac c.c yaptırınca ?

Kıvanç A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı punt0 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hımm ne gibi bir sorun oluyor kunt abi peki 100 000 km deki bir arac c.c yaptırınca ?
    Örneğin Bosch servisleri yüksek km.deki araçlara daha önce hiç yapılmadıysa carbon temizleme işlemi yapmıyorlar. Yüksek km.deki araçlarda kurumlar artık iyice sertleşmiş ve taşlaşmıştır. Carbon işlemi yapıldığı zaman farklı yerlerdeki kurumları da söküp atmaktadır. Örneğin piston segmanlarındaki kurumlarda söküldüğü için örnek yağ kaçırma (yakma) sorunları başlıyor. Bunun gibi bir çok sorun yaşanıyor. Daha önce hiç yapılmadıysa en fazla 60.000 km.de yapılması öneriliyor. Teknik olarak daha detaylı bilgi verbilecek arkadaşlarımız da vardır.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sinan UZUN
    Yüksek Lisans sinanuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    yok
    Edilen teşekkür: 89

İlginç bilgiler teşekkür ederim.

ömer kabak
    Seat Leon stylance punt0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 142

Alıntı ekartoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Örneğin Bosch servisleri yüksek km.deki araçlara daha önce hiç yapılmadıysa carbon temizleme işlemi yapmıyorlar. Yüksek km.deki araçlarda kurumlar artık iyice sertleşmiş ve taşlaşmıştır. Carbon işlemi yapıldığı zaman farklı yerlerdeki kurumları da söküp atmaktadır. Örneğin piston segmanlarındaki kurumlarda söküldüğü için örnek yağ kaçırma (yakma) sorunları başlıyor. Bunun gibi bir çok sorun yaşanıyor. Daha önce hiç yapılmadıysa en fazla 60.000 km.de yapılması öneriliyor. Teknik olarak daha detaylı bilgi verbilecek arkadaşlarımız da vardır.
    anladım abi yani C.C benim arac icin yalan oldu

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim aracımda 40binde carbon clean yapıldı,1000km kullandım ama 6nın altına düşmedi yakıtım.Tekrar kurum bağlayana kadar böyle fazla yakacak heralde..

kağan kırcıoğlu
    bigkabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

ben şahsen bu carbon cleanın faso fiso olduğunu düşünüyorum. kendi aracımada yaptırdım 1 hafta önce ama yinede böyle düşünüyorum. şahsi fikrim

ali can
    boby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 19

bu carbon clean i 40bin bakımda standart uyguluyorlar zannedersem.....yapılması isteğe bağlımıdır yoksa mecburenmi yapacaklar...ben aracımda uygulanmasını istemiyorum.

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı boby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu carbon clean i 40bin bakımda standart uyguluyorlar zannedersem.....yapılması isteğe bağlımıdır yoksa mecburenmi yapacaklar...ben aracımda uygulanmasını istemiyorum.
    Normalde 40 bin bakimina carbon clean de dahil ancak istemiyosaniz yapilmasini soylersiniz yapmazlar..

araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kıvanç A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı boris91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aracımda 40binde carbon clean yapıldı,1000km kullandım ama 6nın altına düşmedi yakıtım.Tekrar kurum bağlayana kadar böyle fazla yakacak heralde..
    hocam yakıtı (markayı) değiştirip tekrar denediniz mi?