16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Yardım...

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Standart Yardım...

https://forum.grandepuntotr.com/gors...bir-fikir.html

Arkadaşlar yukarıdaki linkdeki olayı aracıma uygulamak üzere kırmızı şerit led aldım, frenlere basınca yanması için 3. stop lambasına bağladım ancak ledler toplu iğne ucu gibi yandı, ayrıca arıza ışığı da yandı. Normal stoplardan alayım dedim sokete bağlantı yaptım yine ayı şey oldu. Daha önce bu işi yapan veya bu işten anlayan arkadaşlardan konu kirliliği yaratmamak adına özelden mesaj atarak yardım istedim ancak belki işlerinin yoğunluğu, belki de ilgilenmek istememeleri nedeniyle açıklayıcı cevaplar alamadım ne yazık ki. Yine de cevap yazdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çaresiz kaldığım için de konu açma ihtiyacı hissettim. Yardımcı olmaya çalışan ve çalışacak bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Nasıl halledecem ben bu işi ???

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Vay be... Forumda ne kadar çok yardımsever arkadaş varmış... Seviyorum bu forumu !!!

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

Tolga konu basligindan dolayi olabilirmi acaba... Konu basligina led stop yapicam fikir veririmisiniz olsaydi daha guzel olurdu... Konunun ilgi cekmesini istiyorsaniz konu basligina dikkat edin...

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Eser kardeşim, "yardım" başlıklı bir konu var ortada, başlıktan da anlaşılacağı üzere konuyla ilgili yardım isteniyor. Amacım ilgi çekmek değil, yardım almaktı. Konuya hakim ve bu işten anlayan arkadaşların olduğunu bildiğim için açmıştım konuyu. Neyse çok da önemi kalmadı artık...

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

tolga abi buyur o zaman yardım edelim

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

abi senin sorun arabadan olabilir ben arka stop lambalarını kontrol ettim puntoların ledi çalıştıracak fazlaca enerjii mevcut.veya ampül ampül vattları ile ilgi bir sorun olabilir.bence ampül vatlarını kontrol etmen..

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

Cudi Kaan Okmeydan
    Viraj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 57

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Punto'larda stoplara led uygulanabiliyor, elektirik sorunu olabilir bi göstermek lazım ...

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

öncelikle ledlerin 12V ile çalışanlardan olduğuna emin olun.. bazı ledler araç için kullanıma uygun değil.. eğer ledleriniz 12V a uygunsa , fren lambasına direk bağlamayın.. araya bir röle koyun, sigorta kutusundan ve ana beslemeden temiz bir 12V + uç çekin, mümkünse 5A sigorta bağlayın, röle üzerinden ledleri besleyin. böylece CAN sistemini pas geçip ledlerinizi güvenle kullanabilirsiniz. herhangi bir elektrikçi bunu 20-30 liraya sizin için yapar.

fuat coşar
    Fuat COŞAR fuatcosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    60AZ955
    Edilen teşekkür: 44

Alıntı magic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://forum.grandepuntotr.com/gors...bir-fikir.html

Arkadaşlar yukarıdaki linkdeki olayı aracıma uygulamak üzere kırmızı şerit led aldım, frenlere basınca yanması için 3. stop lambasına bağladım ancak ledler toplu iğne ucu gibi yandı, ayrıca arıza ışığı da yandı. Normal stoplardan alayım dedim sokete bağlantı yaptım yine ayı şey oldu. Daha önce bu işi yapan veya bu işten anlayan arkadaşlardan konu kirliliği yaratmamak adına özelden mesaj atarak yardım istedim ancak belki işlerinin yoğunluğu, belki de ilgilenmek istememeleri nedeniyle açıklayıcı cevaplar alamadım ne yazık ki. Yine de cevap yazdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çaresiz kaldığım için de konu açma ihtiyacı hissettim. Yardımcı olmaya çalışan ve çalışacak bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Nasıl halledecem ben bu işi ???
    abicşm sanırım bana biraz sitemde bulunmuşsun ama pm de de söylediğim gibi elektrik bağlama kısmını elektrikçiye yaptırdım soketi söküp soketin içine ledin kablosunu sokarak denedi ve parklara ait kabloyu soyarak ona bağladı ve işlem tamam. extra bişey yapmadan normal şekilde yandı. montaja gelincede kendim yapıştırdım ledin tam ortasından kablo lehimleyerek bagaj kapağının tam ortasındaki su tahliye deliğinden kabloyu kapağın içine geçirdim ordanda kapağın sol üst köşesindeki kablo hortumlarının içinden geçirerek stopların olduğu kısma taşıdım. sonrasında bağlantıyı elektrikçi yaptı zaten. ama herhangi bir exta bişey yapmadı. sadece hangi kablo olduğunu tespit etti.. Şuan aracım şehir dışında aracım geldiğinde montaj yerleri ve kabloların fotoalarını da koyarım yada gönderirim.

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Ledlerde veya arabanın elektrik sisteminde bir sorun yok arkadaşlar. Ledlerim 12 volt, daha önce tavan lambasından besleme alarak ayak ve kapı altlarına, ayrıca bagaj lambasından besleme alarak bagaj içine led uygulamaları yaptım, sorunsuz çalışıyor. Aldığım kırmızı şerit ledi bagaj lambasına takarak çalışıp çalışmadığını da kontrol ettim, bir sıkıntı yok. Ancak stopların devresi veya akımı tavan veya bagaj lambasından farklı herhalde, sıkıntı burdan kaynaklı olsa gerek diye düşünüyorum. Sanırım bu işi ancak bir elektrikçide çözebileceğim...

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

Ledlerde veya arabanın elektrik sisteminde bir sorun yok arkadaşlar. Ledlerim 12 volt, daha önce tavan lambasından besleme alarak ayak ve kapı altlarına, ayrıca bagaj lambasından besleme alarak bagaj içine led uygulamaları yaptım, sorunsuz çalışıyor. Aldığım kırmızı şerit ledi bagaj lambasına takarak çalışıp çalışmadığını da kontrol ettim, bir sıkıntı yok. Ancak stopların devresi veya akımı tavan veya bagaj lambasından farklı herhalde, sıkıntı burdan kaynaklı olsa gerek diye düşünüyorum. Sanırım bu işi ancak bir elektrikçide çözebileceğim...
    abi çok basit bir uygulama puntom olsa yapıp adım adım resimlerini koyardım...fiorinoya yapıcam artık yarın resim atarım

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Asilcim uğraşma. Benim yüzümden durup dururken bi 3. stop lambasına sahip olmaya değer mi )

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

öncelikle uygun miktarda şerit ledi alıp kesiyoruz uygun bir şekilde kablo lehimliyoruz.
    daha sonra bagaj kapaklarının altında su tahliye delikleri var kabloyu orada geçirdiğimizde bagaj içine ulaştırmış oluyoruz.daha sonra stop lanbasına bağlamak isteyenler 3 stoba artı ve eksi uçlarını uygun bir şekilde soket içine yerleştiriyoruz.ben orjinallik adına kablo kesmiyorum.daha sonra bantla kabloların çıkmamasını sağlıyacak şekilde izole ediyoruz.
    ben park lanbasına bağladım park lambası puntolar için;bagaj kapağının solunda körük vardır kabloyu ordan geçirin stop lanbasının soketşinden elektirik alabilir.
    ortalama 2mt civarı sorunsuz ca çalıştıracak elektirik puntolarda mevcut.
    fotaraf işini hiç beceremediğmdeN özür dilerim

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Asil kardeşim uygulama ve resimler için teşekkür ediyorum. Açıklayıcı olmuş. Ancak benim sorunum şu... Ben de aynen seni gibi hem Puntoların 3. stop lambası olan yani bagaj kapağının tepesindeki lambanın soketinden, hem de normal stop lambalarının soketinden elektrik aldım ama ne yazık ki çalıştıramadım, ledler toplu iğne başı kadar yandı. Direnç falan mı koymak lazım acaba, onu da nasıl yaparız pek bilgim yok açıkçası...

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

asil kardeşim uygulama ve resimler için teşekkür ediyorum. Açıklayıcı olmuş. Ancak benim sorunum şu... Ben de aynen seni gibi hem puntoların 3. Stop lambası olan yani bagaj kapağının tepesindeki lambanın soketinden, hem de normal stop lambalarının soketinden elektrik aldım ama ne yazık ki çalıştıramadım, ledler toplu iğne başı kadar yandı. Direnç falan mı koymak lazım acaba, onu da nasıl yaparız pek bilgim yok açıkçası...
    abi arabada sıkıntı var senin o zaman yada ledlerde ledler tek chip smd mi?

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Silikonlu kırmızı şerit led, şu her 3 adette bir kesebildiklerin var ya onlardan. Ledlerde sıkıntı yok çünkü bagaj veya tavan lambasına bağlayınca sorunsuz şekilde yanıyorlar... 3. stop veya normal stopların akımı farklı olabilir mi acaba?