Vay be... Forumda ne kadar çok yardımsever arkadaş varmış... Seviyorum bu forumu !!!
https://forum.grandepuntotr.com/gors...bir-fikir.html
Arkadaşlar yukarıdaki linkdeki olayı aracıma uygulamak üzere kırmızı şerit led aldım, frenlere basınca yanması için 3. stop lambasına bağladım ancak ledler toplu iğne ucu gibi yandı, ayrıca arıza ışığı da yandı. Normal stoplardan alayım dedim sokete bağlantı yaptım yine ayı şey oldu. Daha önce bu işi yapan veya bu işten anlayan arkadaşlardan konu kirliliği yaratmamak adına özelden mesaj atarak yardım istedim ancak belki işlerinin yoğunluğu, belki de ilgilenmek istememeleri nedeniyle açıklayıcı cevaplar alamadım ne yazık ki. Yine de cevap yazdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çaresiz kaldığım için de konu açma ihtiyacı hissettim. Yardımcı olmaya çalışan ve çalışacak bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Nasıl halledecem ben bu işi ???
Vay be... Forumda ne kadar çok yardımsever arkadaş varmış... Seviyorum bu forumu !!!
Tolga konu basligindan dolayi olabilirmi acaba... Konu basligina led stop yapicam fikir veririmisiniz olsaydi daha guzel olurdu... Konunun ilgi cekmesini istiyorsaniz konu basligina dikkat edin...
Eser kardeşim, "yardım" başlıklı bir konu var ortada, başlıktan da anlaşılacağı üzere konuyla ilgili yardım isteniyor. Amacım ilgi çekmek değil, yardım almaktı. Konuya hakim ve bu işten anlayan arkadaşların olduğunu bildiğim için açmıştım konuyu. Neyse çok da önemi kalmadı artık...
tolga abi buyur o zaman yardım edelim
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
abi senin sorun arabadan olabilir ben arka stop lambalarını kontrol ettim puntoların ledi çalıştıracak fazlaca enerjii mevcut.veya ampül ampül vattları ile ilgi bir sorun olabilir.bence ampül vatlarını kontrol etmen..
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Punto'larda stoplara led uygulanabiliyor, elektirik sorunu olabilir bi göstermek lazım ...
öncelikle ledlerin 12V ile çalışanlardan olduğuna emin olun.. bazı ledler araç için kullanıma uygun değil.. eğer ledleriniz 12V a uygunsa , fren lambasına direk bağlamayın.. araya bir röle koyun, sigorta kutusundan ve ana beslemeden temiz bir 12V + uç çekin, mümkünse 5A sigorta bağlayın, röle üzerinden ledleri besleyin. böylece CAN sistemini pas geçip ledlerinizi güvenle kullanabilirsiniz. herhangi bir elektrikçi bunu 20-30 liraya sizin için yapar.
abicşm sanırım bana biraz sitemde bulunmuşsun ama pm de de söylediğim gibi elektrik bağlama kısmını elektrikçiye yaptırdım soketi söküp soketin içine ledin kablosunu sokarak denedi ve parklara ait kabloyu soyarak ona bağladı ve işlem tamam. extra bişey yapmadan normal şekilde yandı. montaja gelincede kendim yapıştırdım ledin tam ortasından kablo lehimleyerek bagaj kapağının tam ortasındaki su tahliye deliğinden kabloyu kapağın içine geçirdim ordanda kapağın sol üst köşesindeki kablo hortumlarının içinden geçirerek stopların olduğu kısma taşıdım. sonrasında bağlantıyı elektrikçi yaptı zaten. ama herhangi bir exta bişey yapmadı. sadece hangi kablo olduğunu tespit etti.. Şuan aracım şehir dışında aracım geldiğinde montaj yerleri ve kabloların fotoalarını da koyarım yada gönderirim.
Ledlerde veya arabanın elektrik sisteminde bir sorun yok arkadaşlar. Ledlerim 12 volt, daha önce tavan lambasından besleme alarak ayak ve kapı altlarına, ayrıca bagaj lambasından besleme alarak bagaj içine led uygulamaları yaptım, sorunsuz çalışıyor. Aldığım kırmızı şerit ledi bagaj lambasına takarak çalışıp çalışmadığını da kontrol ettim, bir sıkıntı yok. Ancak stopların devresi veya akımı tavan veya bagaj lambasından farklı herhalde, sıkıntı burdan kaynaklı olsa gerek diye düşünüyorum. Sanırım bu işi ancak bir elektrikçide çözebileceğim...
Asilcim uğraşma. Benim yüzümden durup dururken bi 3. stop lambasına sahip olmaya değer mi)
öncelikle uygun miktarda şerit ledi alıp kesiyoruz uygun bir şekilde kablo lehimliyoruz.
daha sonra bagaj kapaklarının altında su tahliye delikleri var kabloyu orada geçirdiğimizde bagaj içine ulaştırmış oluyoruz.daha sonra stop lanbasına bağlamak isteyenler 3 stoba artı ve eksi uçlarını uygun bir şekilde soket içine yerleştiriyoruz.ben orjinallik adına kablo kesmiyorum.daha sonra bantla kabloların çıkmamasını sağlıyacak şekilde izole ediyoruz.
ben park lanbasına bağladım park lambası puntolar için;bagaj kapağının solunda körük vardır kabloyu ordan geçirin stop lanbasının soketşinden elektirik alabilir.
ortalama 2mt civarı sorunsuz ca çalıştıracak elektirik puntolarda mevcut.
fotaraf işini hiç beceremediğmdeN özür dilerim![]()
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Asil kardeşim uygulama ve resimler için teşekkür ediyorum. Açıklayıcı olmuş. Ancak benim sorunum şu... Ben de aynen seni gibi hem Puntoların 3. stop lambası olan yani bagaj kapağının tepesindeki lambanın soketinden, hem de normal stop lambalarının soketinden elektrik aldım ama ne yazık ki çalıştıramadım, ledler toplu iğne başı kadar yandı. Direnç falan mı koymak lazım acaba, onu da nasıl yaparız pek bilgim yok açıkçası...
Silikonlu kırmızı şerit led, şu her 3 adette bir kesebildiklerin var ya onlardan. Ledlerde sıkıntı yok çünkü bagaj veya tavan lambasına bağlayınca sorunsuz şekilde yanıyorlar... 3. stop veya normal stopların akımı farklı olabilir mi acaba?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri