Aracınızın moturunda bır cok sensor var bu sensörlerde asagı yukarı 200-250 tl cıvarında
motorunuzu yıkarken su gelırse bırıne bozulur yıkama ısını daha once yapmıs veya servıste yaptırın kısacası ısın ehlı olsun
aracımın motorunu yıkatmak istiyorum nasıl yıkarlar ve avrupa yakasında nerede yıkatabilirim ?
Aracınızın moturunda bır cok sensor var bu sensörlerde asagı yukarı 200-250 tl cıvarında
motorunuzu yıkarken su gelırse bırıne bozulur yıkama ısını daha once yapmıs veya servıste yaptırın kısacası ısın ehlı olsun
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
bende servisle boya koruma + motor koruma = 75 + KDV anlaştım, 1 sene içinde 2. defa yaptıracağım için , normalde 150 + KDV . tertemiz oluyor motor tavsiye ederim.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Mjet Punto'm varken motor yıkama olayını bir çok ustaya sordum. Hepsi "sadece beyni kapat ve yıka" dediler. Bende sadece beynin üzerine bir bez sererek aracımın motorunu defalarca yıkadım. Bildiğiniz yıkamadan bahsediyorum. Köpük sıkıp tazyikli su ile uzaktan duruladım. Aracımı 35.000 km kullandım ve en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Yeni sahibi ile de hala temas halindeyim, o da karşılaşmadı![]()
arabayı özel servise götürmüştüm önceki sahibide hep haliç otoya götürmüş haliç otoyu arayıp bir sorayım o zaman
WD40 bu işi görür mü? sanayide tamirciler paso sıkıyorlardı herhangi bir zararı yok sanırım.
Beylikdüzü birmotta her bakımda motor yıkıyor ama nasıl görünce tüylerim diken diken oldu.
Açıyorlar kaputu, sıkıyorlar köpüğü motorun üstüne her tarafa sonra tazzikli su ile bir güzel duruluyorlar oluyor size tertemiz motor. Çıldıracaktım arabama bunu yaptıklarını görünce...
Yıkamanın ardından plastik kısımlara Atas Plak2r sıkın. Kaputu kapatıp motoru çalıştırın. 20 dk sonra bakmaya doyamayacaksınız![]()
30000 bakımı için aydındaki kendi tamircime götürdüm. bakımları bittikten sonra aracı yıkatmak istediğimi söyledim. bir poşetle bir kaç yeri kapattı sonra hortumu tuttu yıkadı. yıkama işlemi bitince kompresör ile hava tuttu. 1 aydır kullanıyorum ve hiç bir sorun çıkmadı. işi bilene yaptırın...
Öteki konudada dedim..
Su yerine motor temizleme spreyi kullanın işinizi garantiye alınhem maliyeti daha az kendiniz yapar keyif alırsınız
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Fiat'ın kullanım kitapçığında motoru yıkatmaktan bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam
Haliç otoda benimde yıkamışlar dı motoru ancak şöyle bişey var, tazyikli su motor arkasındaki keçeyi de ıslatıyor ve üstelik su keçe arkasına da geçiyor ister istemez keçe üzerinde deformasyona yol açıp yalıtım sorunları çıkartabilir çünkü suyu yiyince keçe yumuşuyor.
En güzeli Birkanın dediği gibi temizleme spreyi ile temizlemek varsa imkan hava ile sprey sıkılan yerlerdeki kirleri basınçla koparıp uzaklaştırmak.
motor spreylerinden kullan kendin yapabilirsin.koçtaş tekzen gibi yerlerde bulabilirsin.hem kabloları plastik aksamları korursun hem motorun görünümde tertemiz olur. yıkatmaya karşıyım.
S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .
yıkatmayın..
sildirin, hava tutturun
saygılarımla
Abi niye yıkatamıyoruz ya? İçine zaten su giriyor bu aletin. Sensörler, bağlantı noktaları bu kadar mı zayıf yani?
biz gp'yi çok sevdik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri