arakdaslar bizim arabada ıslık sesi ile yolculuk yapıoruz![]()
gaza basınca 2000 rpm devirlere gelince ıslık sesi geliyor
servise gösterdim bulamadılar
turbonun cekisinde falan herhangi bir sorun yok
turbo hortumlarına falan baktılar bulamadılar
manifolta baktılar kacırmıyor
nedendir? varmı basına gelen arkadas?
hımm arac ikinci el ama ben chip yaptırdım
onun bir etkisi varmıdır ki ?
yada zararı ?
benimde aracımda 1800 deviri geçince başlayan ıslık sesi vardı, hortuma, kelepçeye felan bakıldı, tamirat yapıldı, geçmeyince garanti kapsamında turbo değişti.
bizimki garanti kapsamı dısında yani bitmis garantisi![]()
kısmet yaa turbo falan degisecekse zaten satarım bu arabayı bir daha fiatmı allah göstermesin.. yok abi gercekten kalite olarak 0
turbo kelebeğinin eğrilmesi sonucu artan ses olarak biliyorum ama bizim araçlarda çıkan ses normal denildi servislerde ve bilen ustalar tarafından. çıkan güzel sesin tadını çıkarın. araçlarımızın turbosuda diğer araçlardakiler gibi kolay bozulacak yapıda değilmiş uzunca süre iç rahatlığıyla binin ses normal.
chipten önce var mıydı böyle bir proplem ? chip yapıldıktan sonra olmuşsa pek de anorml bir durum değil yine de burdaki ustalar daha iyi bilir. eğer araça arad bir yığılma yaparsa yani gaz yemezse bil ki turba da bir proplem var.
araca chip de yapmışın yapan kim bilmiyorum ama ne derce sağlıklı yaptı orası da muallak. cemal abiyse eyvallahım var bir şey demem. bildiğim kadarıyla chiple beygir fazla artırılırsa ileride turbo sorunu yaşanması kaçınılmaz olur akabinde motoru kucağına alır gezersin. chip olayına dikkat bilmiyen biri tarafından yapılırsa başınıza çok büyük işler alırsınız![]()
Konu ayaman tarafından (04/06/2012 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir.
hmm yok cemal abi yapmadı chip olayını..
ama gel görelim yapan kisilierde acemi degiller..
teampasaoglu maslak kardesim götürüp yaptırmıs...
bilmiyorum simdilik ses dısında bir sorun yok gibi gözüküyor.. bakalım ileride bi sorun cıkarmaz ise devam böyle..
ben astradan biliyorum o sesi chip yapan kişi ıslık sesi gelir dedi . o zaman bir proplem olmaz durmak yok yola devam hacı![]()
ama o ıslık sesi çok güzel ya sanki uçak kaldırıyorsunbayılıyorum o sese uvvvv
chipten olacağını sanmıyorum...eğer turbodan geliyorsa er yada geç turbo değişecek...
Keyif BMW'Dir...
chipten sonra oldu ama öylede bi durum var
yapan arkadası aradım normaldir dedi![]()
mesela duman olayı vardı adamı aradım abi kısalım biraz o zaman dedi kıstılar
aaslına bakarsan güzel bi ses ama ne bileyim![]()
benim turbo seside bayağı arttı ve geçenlerde rampada araba sollarken gaza yüklendim birden bire araba bikere sirkeledi ''turbo basıç sensörü'' hatası verdi. Hatayı sildirdim bidaha çıkmadı. O gün bugundür çekişdede düşme oldu. Turboyu bakımamı soksam napsam bilmiyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri