spor yay var mı dandik olanlardan mı?
Puntoların amortisörlerinin sert olduğunu biliyorum, ancak 50 km/h sürata gelince ve aşınça gemide gider gibi zıplayarak gidiyorum. Acaba jantlardan mı oluyor ? Jantlarım 15 lik. Doğal bir durum mu yoksa anormal mi?
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
spor yay var mı dandik olanlardan mı?
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
aşırı zıplama varsa yaylar kesilmiş olabilir.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
motora zararı olmaz motorla süspansiyonun bir alakası yokki. yayların kesilmiş olup olmadığını bi usta aracı kaldırıp anlayabilir. kesilmişse ve rahatsız ediyorsa ya orjinal yay alacaksınız ya da spor yayla değiştirebilirsiniz.
spor yay 150 tl den başlar 500 tl civarlarına kadar gider. orjinal ne kadardır onu bilmiyorum.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
evet. çamurluğun içine eğilip bakarsanız görebilirsiniz. 4 tekerlektede var. orjinal-spor tercihi beklentilerinize kalmış. spor yay yine sert olacaktır ama yol tutuş ve görünüme katkısı çok olur. orjinal yay konforlu olur tabi..
Muhammad Ali Clay
Aracınızda problem olmayabilir. Çünkü puntolar oldukça sert araçlar. Araca alıştıktan sonra herhangi bir dolmuşa (albea, accent dacia) bindiğimde aracımın ne kadar sert olduğunu hatırlatıyor bana![]()
Puntoların amortisörleri ne kadar sert olsada sizin bahsettiğiniz şekilde hiç zıplamadım,hatta konforundan memnundum. Aşırı zıplama varsa ya spor yay vardır yada eski sahibi orjinal yaylara birşeyler yapmıştır (kesme yada pres ). Yay seçimine gelirsek, spor yay takarsanız araç alçalır,yakışıklı olur ama zıplamaya devam eder. orjinal yayları takarsanız araç yüksek ve konforlu kalır. Sitede orjinal yay satan vardı ama servislerde de çok pahalı olmadığını hatırlıyorum
Grey Goose ...
siz hiç fiorinaya binmediniz galiba onlar cok zıplatıyor punto bana cok yumşak geldiarkadaşım bence sen önlerin havasını 28 arkalarıda 30 indir birde öyle dene bence arabayı yeni aldıysan araba dik dursun diye fazla hava basmışlardır
![]()
arkadaşlar benim araba ile 120 yi geçince direksiyonda çok aşırı bir titreme oluyor. norma mi acaba?
Bana amortisörler patlak gibi geldi? Zıplaması ve sert olması. Puntolar genel olarak çok rahat araba amortisör ve yay aksamı olarak.
Lastik havaLarından zıpLar aracın okadar fazLa oLarak yada LastikLerinin birinde veya bir çoğu beL kırmıştır
Tutte Le strade portano a İtaLy...
Ben halen amortisörden olduğunu düşünüyorum. Eski arabamda başına gelmişti. Hem güvenlik hemde araç sağlığı için yakın zamanda amortisör ve yay aksamının bakımını yaptırın madem bir tanesi patlak.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri