belki bir cogunuza sacma gelicek bu konu ama diğer marka forumlarında da dikkat ediyorum bu kadar yerden yere vurma baska forumda denk gelmedim. eminim ki eger puntoyu almadan önce bu foruma bakınsaydım hayatta almazdım puntoyu ancak iyiki almısım inanılmaz memnunum. ufak tefek sorunlar tum araclarda var ama dikkatimi ceken bu sorunlar diger marka forumlarında paylasılarak cozume ulasılırken bizde ulen nerden aldım bu arabayı yok puntoya nalet olsun falan gibi cumleler goruyorum. dogal olarak googleda da cıkıyor bu msjlar. neden bizim forumda durum boyle? eger konu gereksiz sacma gelirse silinsin ancak zaman içindeki gözlemlerim bunlar. umarım dusuncelerimi ifade edebilmişimdir.
Bravo HGTurbo
Kaan
Bu Konuyu Bende Çok Gördüm Mesela Ben İlk Foruma Girdigimde Grade Puntoyu Araştırmak İçin Girdim Sonra Punto Evoyu Gördüm Tercihim Ona Geçti Punto Evo Sorunları Konu Başlıklı Yazıyı Okudumda İse Vazgeçtim Puntolardan,
Hoşuma Giden Bir Araç Ama Sorunlar...
ÇOK HAKLISIN, O ZAMAN FORUM YÖNETİCİLERİN DİKKATİNE
bana kalırsa piyasadaki en baba arabalardan bir tanesi. mesela geçenlerde bizim forumda okudum. neymiş bagaj içinde lamba yok lanet olsun, yok efendim bagajda tutamaç yeri yok lanet olsun. arkadaşım araba sadece bagajdaki lamba ve tutamaç değil ki. ama şunu bilmeyen cahiller var altındaki araba multijet motor avrupada 5 yıldız almış motor performans ve sağlamlık olarak sınıfındaki motorlardan açık önde giden bir motor. soruyorum puntoyu karalayan mahluklara motorda en ufak bir arıza çıkıyor mu tabi ki kesinlikle hayır.
her aracın kendine göre kronik sorunları var. bunu kesinlikle unutmayın
her arçata motor sesi var her araçta rüzgar sesi var her araçta ufak çaplı tıkırtılar var. var ha var... bu sorunları hiç yaşamaycağınız araç var mı ?
ferrari diyorsun,bugatti diyorsun,porce diyosun bunların bile kendine göre kronik sorunları var. araba dediğin altı üstü üç beş kilo demir ve plastikten başka nedir ki be kardeşim. üç kuruş para veriyorsun en ufak bir şeyde mıy mıylanıyorsun ayıp ya.
Konu ayaman tarafından (03/04/2012 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.
Rüzgar Sesi İle Asfalt Sesini Sevmem Ama Motor Sesi İçeri Giricek Sırf Onun İçin Teyp Bile Açmıyorum![]()
Kaan bey 2011 aralık sonu aracımın prasını yatırdım.ocak 3-4 gibi teslim alıcam forma o ara girdim.yazıların birkısmını okuyunca paramı geri mi alsam dedim...
iyiki öyle bir hata yapmamışım.taabki bazı arkadaşlarımızın canı yandı feryat ediyorlar haklılarda belki ama "puntommu asla","birdaha punto almam","fire gitmiyor" vb. başlıklar açmak saçma geliyor.....Bazende art niyet aıyorum...
Aklıma gelen birkaç örnek ;
1)Arkadaş 230bin km yi devirmiş 8-9 yaşında araç almiş punto mu asla diye başlık açmiş saydırıyorda saydırıyor.ya arkadaşım 8-9 yaşında araç kaç kullanıcı değişmiş daha ne bekliyorsun araçtan
2)Fire motor almiş araç gitmiyor diyor. Ya Allah aşkına 77 beygir araç alırken M3 e makas atmayı mı bekliyordun? 140 km yaptım banamısın demedi 190 yapan arkadaşlar var.araç devirsiz kullanıldığında hantal ama hız istiyorsan devirli sür....oda tatmin etmiyorsa multilair al
3)Dualogic mi asla kullanmayın uzak durun vb. cvp atan arkadaşların büyük kısmı dualogic kullanmamiş bile opel toyota vb. markaların yarı otm sini kullanıp böyle cvp yazıyorlar.yada 4-5 yıl önceki dualogic araçla yeni leri kıyaslıyorlar kullanma gereği bile duymadan.5 yıl içinde araca eklenen donanım ve yazılımları bile bilmeden
4)aracı alırken 100 tl veripte servise göstermemiş adama yamamişlar döküntü arabayı sonra punto mu asla çok dandik.ya marketten sakızmı alıyorsun tanımadiğin adama 25bin tl bayılıyorsun 100 Tl verip servise göstermiyorsun
Herkez eleştiri yapabilir ama art niyet , ön yargı vb. duyguları birkenara bırakarak olmalı tabi bunlar benim düşüncelerim
Konu since1453 tarafından (03/04/2012 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir.
asfalt sesi aslında arcımızdan değil yolların adiliğinden kaynaklı. mesela avcılar-beylikdüzü arası metrobüs çalışması var haliyle yollarda yenilendi dün o cillop gibi yolları kullandım anam arabada teker sesinden en ufak bir eser yok sanki araç durmuş gibi ya inanılmaz bir şey. avrupada araçlar kaymak gibi yollar için tasarlanıyor bizim asfalt dediğimiz tarlalar hesaba katılımıyor ne yazık ki
rüzgar ve motor sesi dedin senden ricam bir dünya verilip alınan facuslara bir bin bakalım rüzgar sesi ve motor sesini o zaman gör
tek basıma bu goruste olmadıgıma sevindim acıkcası![]()
Bravo HGTurbo
Kaan
hani puntoyu kullanıyorum diye söylemiyorum arkadaşta 2010 hundaı era var benim aracı sürdü hayran kaldı kendi arabasına toros gibi arabaya biniyormuşum haberim yok dedi başka bir arkadaşım clio alacaktı benim aracımı sürdü vazgeçti punto aldı başka bir örnek kuzenimde focus var yeminler olsun şu aracımı sürdü keşke ben de punto alsaydım dedi. daha ben aracımla gurur duynayayım da ne yapayım ?
adam ömründe puntonun direksiyonuna geçip 30 metre sürmemiş böyleleri bile kalkıp yorum yapıyor.
yakıta bakıyorsun piyasada bu kadar az yakıp çok kaçan hangi araç var.
ben şuna gözlerimle şahit oldum kuzenim tam bir direksiyon canavarı. aramızda şöyle bir muhabbet oldu : bana sen bu araçla en fazla kaç yaptın dedi ben 170 yaptım dedim aracın dizel mi dedi evet dedim. ben bunla 200 yaparım dedi geçti direksiyona girdik otobana dümdüz yolda 205 km yi buldu ve ağzım bir metre açık kaldı. ama şu aracı karalayanlara kapak olsun diye bir daha onla otobana çıkarsam yine hız yaptıracağım ve foruma koyacağım video yu o zaman ne diyecekler bakim. öyle kontağı çevirip gaz vermekle usta şoför olunmaz.
ilk aracım;
2000 fıat uno 1.4 hidrolik direksiyon
ikinci aracım;
2004 fıat palio 1.3 multijet 16V EL abs+çift airbag
üçüncü aracım;
2011 fıat punto 1.3 multijet active 75bg
ben fiat araçlardan son derece memnunum 3 araç geçti elimden her birine 2şer yıl bindim puntom 1 aylık daha ama hepside kendine göre harika araçlar.
diyeceğim o ki ne kadar para o kadar köfte ucuzu ucuzuna göre güzel pahalısı pahalısına göre güzel her keseye uygun bir fiat muhakkak vardır.
TEŞEKKÜRLER FIAT. TEŞEKKÜRLER MULTİJET MOTOR.
arkadaslar simdi puntoyu karalayanlara şunu sölicem.
1. bazı arkadasların dedigi gibi cacık olmus 100 tl verip servise baktırmadan alınan puntodan deil mercedesten hayır gelmez.
2.Bu araba gitmniyor diyen adamlar şakamı anlamıyorum bendede 1.4 fire 2010 evo vardı 170-180 yapıyodu zorlayınca ama araba zaten 80 bg bile değil 220 mi bekliyor alanlar mantık uyuşmazlıgı olan bi durum.
3.Anahatarı ilk kendi takan sıfır puntoya binen veya hırpalanmamış punto alan herkezin reel hayatta %100 olumlu yorumları var.
4.Kendi aracım diye demiyorum memnun olmasam tekrar 2012 evo almazdım. Şuanda aracıma focustan, fiestedan, inip binen arkadaşlarım böyle mükemmel estetik, spor bi araba yok bizimkiler araba deilmiş diyorlar.
5.Puntoya parayı bas performans istiyorum diyosan al bakalım multiair 105 hp gidiyormu gitmiyormu gorsun alem, ne focus bırakıyorum ne başka bişi kopek gibi gidiyor aracım. Fiata ben resmen teşekkür ediyorum.
6.Hız sabitleyici, yagmur sensoru, yokuş kalkış desteği, kumandadan bagaj cam kontrolu, viraj ici aydınlatma, gunduz varı, perde diz hava yastıgı, blue&me, skydome, hillholder, hi fi ses sistemi ve sayamadıgım bi cok özelliği ile başka marka arabaya biri fiyat çıkarsında görelim, bu arabadan inersem 60,000 tlden aşağı bu özellikleri bulamam.
sorunsuz araba yok arkadaslar az yada cok kisiye göre degisir ama hepsinin zayif noktalari vardir benim kullanmadigim araba kalmadi bildigim tek sey zamaninda yapilan bakim ve birazcikta arabalarimizi koruyorak kullanirsak sorunlar en minimuma iniyor.
İyi niyet olduğu müddetçe sorunlarını herkes yazabilmeli.
ben 2006 model 120binde aldım puntomu dynamic versionu adam bakımlarını her 10binde bir yetkili serviste yaptırmıs şimdi 150bine dayandı tas gibi hiç bi sıkıntısı yok allah nazarlardan saklasın
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri