18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Ses ve performans arttırmak istiyorum?

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 38

Standart Ses ve performans arttırmak istiyorum?

Arkadaşlar aracıma egzos ve açık hava filtresi takmaya karar verdim Hem performans artsın istiyorum hemde ses olsun. Açık hava filtresi tamam taktık diyelim simota aem falan hangi marka iyidir.

Egzosda ise ne yapmamı önerirsiniz ses ve performans için. İyi bir son susturucu + kat iptalimi yapayım? Kat iptali yakıtımı ne kadar arttırır ne kadar oynar. Headers tam olarak ne oluyor onu önerirmisiniz.

Birde son olarak izmirde bu işi iyi ve ucuz yapan biryer varmı bildiğiniz ? Şimdiden teşekkürler

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Oncelikle filtreyle ne ses nede guc alamayiz egzoz konusuna gelince kat iptali ve spor susturucu biraz guc ve ses saglar..yakitla hic alakasi yoktur..birde yazilim yaparsaniz gayet guzel olur..Bidr turbo arabada headers olmaz turbo cikisina downpipe yapilir katalizorun yerine..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Filtreyle bildiğim kadarıyla tatlı tok bir sesi var birde aracı rahatlattığını biliyom sonuçta havayı daha fazla emiyo. Hani bir burun deliğini kapatıp nefes almak var birde 2 delikle

Egzosda ise ne marka önerirsiniz. Şimdi kat iptali yaptırınca orta susturucuyuda iptal ettircemmi ? Birde kat iptal edince sadece içinimi boşaltcaz yoksa tamamenmi iptal ettircem.

Downpipe nedir tam olarka bilgim yok ?

Koray Nalbant
    Punt∞ Evo.. EvoKoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 EV 0..
    Edilen teşekkür: 368

Alıntı SchweppeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Filtreyle bildiğim kadarıyla tatlı tok bir sesi var birde aracı rahatlattığını biliyom sonuçta havayı daha fazla emiyo.
    Turbo benzinlide hava filtresi Atmosferik benzinli araba gibi tok ses vermez ama rahatlatır.
    2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic

5. 30/01/2012, 22:12

Ertuğ Torun
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52

Filtreyle bildiğim kadarıyla tatlı tok bir sesi var birde aracı rahatlattığını biliyom sonuçta havayı daha fazla emiyo. Hani bir burun deliğini kapatıp nefes almak var birde 2 delikle

Egzosda ise ne marka önerirsiniz. Şimdi kat iptali yaptırınca orta susturucuyuda iptal ettircemmi ? Birde kat iptal edince sadece içinimi boşaltcaz yoksa tamamenmi iptal ettircem.

Downpipe nedir tam olarka bilgim yok ?
    turbo arabada çok güzel bi cold air intake yapıp havayı iyi çekerseniz biraz iyi olur sadece ama sadece tıss diye emiş sesi gelir..ayağı gazdan çekincede turbo surge sesi gelir..

egzozun markası farketmez maddiyata bağlı..kat iptali yapına ortayıda iptal etmek keyfine kalmış..kat iptali içi kırılarak olur..downpipe ise katalizörün bağlı olduğu borunun yerinden komple çıkarılarak yerine düz boru çekilmesidir..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Kat iptalinde yakıt tüketimi artmaz diyosunda niye millet kat iptal edince yakıt tüketimi artıyor ? Katalizör yanmamış yakıtı tekrar geri kullanmaya yaramıyomu ? onu iptal edince yakıt direk dışarı atılcak??

Birde şimdi sonuç olarak süper bir ses almak için yani güçlü bir ses için ne yapmam lazım ?

https://www.youtube.com/watch?v=Zkivt31EbHY

https://www.youtube.com/watch?v=BbLd...eature=related

https://www.youtube.com/watch?v=iqO4y746Kdg

şu tip bi ses güzel bu tonda yapabilirmiyiz yada daha güçlü ? elde edebildiğim en yüksek sesi istiyorum
    Konu SchweppeS tarafından (31/01/2012 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Katalizör belkide aracın fazla yakmasını sağlayan unsurlardan biri (aracı sıkmasından dolayı). İptali gerçekleştirildiğinde bir miktar tasarruf bile sağlanabilir belki. Fakat ben sizin yerinizde olsam katın içini boşaltıp geri dönememektense. Sanayide güzel bir ustaya downpipe yaptırıp orjinalinin sökülüp yerine yenisini (katsız) takıp öyle devam etmeniz. Aksi taktirde katsız aracı muayeneden geçirmiyorlar.

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

downpipe sordum fiyat 250 tl dedi usta... bide egzos kafası 100 tl dedi susturucu.

bazı yerlerde steel marka falan egzoslar var çift kafalı yaslı yuvarlak çeşit çeşit. Adam 90 tlye sesli egzos yaparım diyo

Ama 10 üzeri dükkan gezdim. Genel kanaat turbolu araçtan çok iyi ses bekleme dediler. En son bi ustaya gittim orta susturucu iptal edip oraya 51 lik düz boru çekelim dediler. Kafama yattı gibi napmalıyım sizce?

Birde puntolarımıza çift egzosmu yassımı yuvarlakmı hangisi iyi gider ve iyi ses verir ?

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Şimdi ilkönce şunu söyleyeyim ertuğ bu konuda araç sahibi olduğu için daha bilgilidir ve bir çok seçeneği denediğinden tecrübe ettiğinden daha yararlı olacaktır. Arkadaşımın 120lik bravo tjet indeki deneyiminden yola çıkarak bende size fikirlerimi sunayım.
    Bilindiği üzere Kat+Ortasusturucu+son susturucu şeklinde

1-) sadece son iptal veya son susturucu değişimi= çok ses gelmiyor polisle başım belaya girmesin diosanız ideal ama keyifsiz.
    2-) Orta iptal yerine düz boru sonada güzel bir susturucu = Bir önceki seçenekten daha sağlıklı ve haliyle daha yüksek tok bir ses.
    3-)Kat iptalli downpipe +ortaya düzboru + sona güzel susturucu = en maliyetlisi en güzel sesi bu seçenek verir yalnız. Ertuğun aracının remuslu bu dediğim seçenekteki gibi bir videosu var youtube yada streetfire.net ten cat back tjet remus falan diye aratırsanız cıkar
    4-) bence en güzeli aynı zamanda ertuğun şimdiki egzos sistemi. Kat iptalli downpipe ucunda kumandalı vana var+ortaya düzboru + sona orjinal susturucu - Bu seçenek bence son nokta siz bunu şu şekilde yaparsınız. Kat iptalli downpipe yaptırıp ucuna kumandalı vana devamını orjinal orta susturucu ve son susturucu şeklinde yaptırabilirsiniz. Böylece polis gördüğünüzde orjin ses sonrasında Desoto AS250 spec kamyon gibi. Bence en güzeli

Herşeyden önce usta seçiminizi ve ustanın seçtiği malzeme kalitesini mutlaka soruşturun. 90 tl lik egzostan sanmıyorumki güzel bir iş çıksın.

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Dün tüm 2. ve 3. sanayiyi gezdim izmirde hemen hemen aynı fiyatlar var. Ama fikirler farklı. Kimisi kat iptal ettirince yakıt artmaz kimisi artar diyor Kimisi ettir kimisi ettirme arıza lambası yakar diyor.

Kat iptal edince arıza lambası yakcakmı ?

Birde şunu sorayım şimdilik downpipe egzos falan yapmak için param yok nerden baksan 600 tl eder en az o olay bana. Şimdilik orta susturucu iptal yerine 51 lik düz boru ve son susturucu değişimi yapcam. Bunları yaptıktan sonra daha sonra para geçince elime downpipe yapabilirmiyiz bu sisteme ?

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Dün tüm 2. ve 3. sanayiyi gezdim izmirde hemen hemen aynı fiyatlar var. Ama fikirler farklı. Kimisi kat iptal ettirince yakıt artmaz kimisi artar diyor Kimisi ettir kimisi ettirme arıza lambası yakar diyor.

Kat iptal edince arıza lambası yakcakmı ?

Birde şunu sorayım şimdilik downpipe egzos falan yapmak için param yok nerden baksan 600 tl eder en az o olay bana. Şimdilik orta susturucu iptal yerine 51 lik düz boru ve son susturucu değişimi yapcam. Bunları yaptıktan sonra daha sonra para geçince elime downpipe yapabilirmiyiz bu sisteme ?
    Valla açıkçası bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama bazı araçlarda yakmakta fakat yanıltıcı takılıyor sorun teşkil etmiyor yani. Arıza lambası yakıp kullanıldığında fazla yakar. Onun dışında gaz çıkışı rahatlayacağından öyle fazla yakma olmuyor.

51lik düz + Son sustrucu olur sonradan Downpipeda yapılır sorun olmaz. Nasıl isterseniz. Ses konusundada tatlı bir ses olur. Ama performansta dahada artsın derseniz egzos sistemini standart tutup downpipe sonuna vana koysanız yaklaşık 400tl maliyetle bu işi halledersiniz ve hem yüksek ses hemde vanalı olur polisle sıkıntı olmaz hemde performans artar. karar sizin bn yazdım seçenekleri
    Konu Budweiser tarafından (03/02/2012 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir.

Ertuğ Torun
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52

Ariza isigi yakmiyor..yakiti arttitdigi felan yok kulaktan dolma bunlar..benim araba eskide. Stage 1 filtre egzoz yazilim varken 6-7 litre yakiyodu..hicde yukselmemisti..bu arada videosunu koydugun megane atmosferik sonucta pek ona benzer bi ses bekleme ama daha keyifli degisik sesler alinabilir iyi bi sistemle..biraz arastirdiktan sonra gerisi kolay..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ya bu arabaya hiç bişey gitmiyor modifiye parçaları yok adam gibi logosuz panjuru bile yok. bi honda civicin logosuz panjur 80 tl falan

az önce bitane honda civic vtec sport geçti 2004 model falan tek kapı hatcback ... bi egzos sesi var gelirken bakıyon ne geliyo diye Ben öyle egzos yapmak istiyom. Yani sesi önceden gelcek millet bakcak yola ne geliyo diye ancak bizim araçlardan öyle ses alamıcaz galiba

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Evet bugün kazıklandım

heryerde ucuzayken en pahalı yere gittim. Adamlar arabama son susturucu Real marka yassı krom uçlu bşiey taktılar ve orta susturucuyu küçülttüm 250 tl verdim. Ancak arabamdan ses çıkmıyor bağırmıyo çok çok çok az çıkıyor oda 2000 ile 3000 arasında. Yükske devirlerde motor sesinden egzos sesi duyulmuyo Adam diyo bu arabadan anca bu kadar moralim çok bozuldu. Yandan geçen şahinler muratlar külüstür 98 hondalar bile öterken bizimki offf neyse çok moraim bozuk hep beni buluyo böyle şeyler 250 tl boşa gitti

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

kat ve orta susturucuyu sökmeden ses alamazsınız. çok devir çeviren bir araba değil zaten. civic gibi ses ne yaparsanız yapın alamazsınız . en son alacagınız ses kamyon sesidir. Keşke bu tarz bir iş yaptırana kadar. ortayı komple iptal ettirip son susturucuya daha kaliteli bir şey yaptırsaydınız. 250tl ye dende daha ucuza kapatyırdınız. gereksiz olmuş orta susturucu küçültme zaten neyse o.

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Ertuğ arkadaşımızın Katsız Downpipe + düzboru +son susturucu şeklindeki sisteminin video örneği sonda Remus marka son susturucu var orta susturucu iptal. Ancak bu kadar ses alınabiliyor. t jet egzozzzzzz - YouTube

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ses yeterli gelmedi bugün gittim orta susturucuyu iptal ettirdim ses %20 arttı ama yine tam istediğim gibi değil sanırım civic gibi yüksek devir çevirmiyo araç diye istediğim sesi alamıyorum dediğiniz gibi birde turbo var oda kısıyo sesi

Şuan orta susturucum yok sonda krom yaslı uçlu içi odacıklı bir egzos var. Tatlı tok bir ses ama aşırı yükske değil Video çekip koyarım yakında

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Civic gibi ses almanız mümkün değil. Araç 5000-5500 gibi vtec açıyor sizin aracınızın basıncı o devir aralıklarında bitiyor 6000-6500 gibi devir bitiyor.