Kriterlerine uygun ama bir okadarda çelişkili görünüyor ... darbeli araç almakta huzursuz eder insanı..
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır 90bg dizel emotion + güvenlik paketli punto arıyordum. Sonunda buldum. fiyattada anlaştık ancak aracın trammer kayıtlarında önden aldığı darbe sonucunda traversler, motor kulakları vs. değiştiği çıktı.
sanayideki arkadaşım boşver vazgeç diyor ama bende bu kriterlerde bir araca kolay kolay denk gelebileceğimi sanmıyorum. Aracı satan 2. sahibi. kaza ilk sahibinde olmuş ve arkadaşıymış. ben uzun zamandır kullanıyorum sorunsuz diyor.
fiyatı 23.000 TL.
Sizlerdende bir yorum alabilirmiyim ?
Kriterlerine uygun ama bir okadarda çelişkili görünüyor ... darbeli araç almakta huzursuz eder insanı..
ön şase başları eğik mi acaba? YAni düzeltilmiş mi. Öncelikle size tavsiyem akisleri kontrol edin oralarda problem yoksa yüksek hızda deneyin bu arada iyi kulak verin teker bilyaları ne alemde? modelini anlamadım ama 2006 ile 2008 ise o para verilmez. bu arada tramerde dediğiniz parçaların degiştiği yazıyor mu? yoksa siz hasar kaydına binaen arastırıncamı farkettiniz
Satıcı 2007 model diyor. 2007 nin ocak ayında trafiğe çıkmış. Ancak trammerde 2006 model görünüyor. Servisteki arkadaşım trammerda görünen tarih imal tarihi olduğu için 2006 görünmesi normaldir diyor.
Hasara gelince, Araç şehir dışında olduğu için henüz gidip görmedik, trammer kayıtlarından iceledik, tampon+kaput+traversler değişmiş ve motor kulakları kopmuş, konsolda dahi işlem görmüş görünüyor.
Satıcı ilk sahibinin çok yakın arkadaşı olduğunu ve bu hasarın onda meydana geldiğini, o kazada sadece radyatöre kadar hasar olduğunu belirttiğini söylüyor. Ancak bu sabah e devletten sorgulama yaptığında sahiplik belge tarihini ocak 2011 olarak gördüm. ikinci sahibinin 10 ay kadar kısa bir süre kullanmış olmasıda beni endişelendiren diğer bir faktör.
bu arac muhtemelen pert arac alım satımı ile alnımıstır. pert arac olması muhim değil eger kazasını bilyosanız sorun yok. bir de malum bazı pert olmayacak araclarıda pert ediyorlar ole de bir araba olabilir. ben tramerden neresi degisik neresi degismedi diye gorudnugunu sizden duuyorum. sadece hasar gozukur. peki hasar miktarı ne gozukuyor
Hasar miktarı konusunda birşey söylemedi. Aracı maslak otosanayideki akrabam inceliyor. kendisi oto elektrikçisi, servise gidip arkadaşları ile değerlendiriyor. Baktıkları trammer sistemi değilde servis kayıtlarıda olabilir, trammer kelimesini kendisinden duymadım, forumdaki kulak aşinalığımdan dolayı ben telafuz ettim.
bana kalırsa sen araç bakmaya devam et hocam, önden kaza yapmış arabalar sıkıntı çıkarmaya meyilli oluyor genelde boşver üç kuruş fazla ver daha düzgününü al bana çok mantıklı gelmedi araç ama tabi tercih yine sizin..
tramerden sorgulayın hasar kaydı ne gözüküyor sanayide baktırmayla yetinmeyin bence. ama aracın modeli 2006 yada 2007 ise pahalı haberiniz olsun
Sanayide bakmak diye kastettiğiniz elle/gözle inceleme diyorsanız zaten aracın yanına gidilmedi henüz. Fiat yetkili servisinden şase numarasıyla bakıldı.
Ancak ağır basan fikrim almaktan vazgeçtiğim yönünde....
Bu arada 2006-2007 model 90bg Emotion+güvenlik paketli araçları 24-25 ten aşağı alabilen yok gibi. Bu fiyat çıtasının, sıfırına yakın olduğunu görünce banada yüksek geliyor. Daha makul fiyatlarda bulabilirmiyim sizce ?
bence vazgeçin, biraz daha özelliksiz bir model olsun ama temizz olsun.
açıklamalar pek güven vermediği gibi, satarken de sıkıntılı bir araç..
Bulaşma derim![]()
TSİ Jetta.
Kesinlikle bulaşma ne kadar darbe aldığını yapan ustanın işini ne kadar düzgün yaptığını bilemezsin. Sonuçta can taşıyacaksın riske girme. Birde satmak istediğin zaman başına dert olur.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
önden ve veya arkadan darbe alınmış araba alınmaz (değişen miktarı önemli sadece kaput-tampno-çamurluk ezilmeleri müstesna) kulaklara,traverslere kadar uzanacak şiddetli kazası varsa o araca güven olmaz...
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
o kadar vericeksiniz,içinizde endişe dert,acaba ne zaman başıma gelicek diye..
bence gerek yok
arkadaşım hiç girme bu olaya kazalı araç sorunludur her zaman....
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur vardır bir alameti...
Hüsnü KURUNTU (Kuruntu Ailesi)
Aynı durumu ben de yaşadım 17 bin civarına multijet g.punto alacaktım gayet uyguna. Serviste tampon,kaput, radyatör vs değiştiğini öğrendim ki bunu biliyordum arkadaş kaza yaptığını belirtmişti. Gel gör ki beyin ve direksiyonda da arıza görüldü ve baya maliyetliydi...
Kısaca o araçta görünenden fazlası vardır. Expertizde herşey belli olur...
Sonuç olarak bu olay beni sıfır araç sahibi yaptı. Sıfırdan şaşmam bundan sonra da asla 2. el düşünmem. Gücümün yettiği sıfırı alırım...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri