hangi bolumde hangi universite de ve tezli mi tezsiz mi ? gibi soruların cevabını verirseniz yardımcı olmaya calısırım
arkadaşlar yüksek lisans yapmayı düşünüyorum yüksek lisans yapan var mı bilgilerine ihtiyacım var
hangi bolumde hangi universite de ve tezli mi tezsiz mi ? gibi soruların cevabını verirseniz yardımcı olmaya calısırım
StrucTuraL EngiNeeR
2.5 altına ancak tezsiz yapabilirsin hocam genelde 2.5 ve üstü isterler tezli icin
tezsiz pahalı olur ama oyle de boyle de bitirirsin ales'dn de 55 alman lazım
StrucTuraL EngiNeeR
en doğu en kötü üniversitelerdedemi yapamam ales benim için çocuk oyuncağı tezsizde sadece özelde var sanırım
tezsiz sadece ozelde yok ben itü'deyken vardı konya da selcuk'da da var
StrucTuraL EngiNeeR
ales + dil sarti var cogunda. dil puani icin uds ve kpds'yi kabul ediyorlar. tezli ve tezsiz olabilir. onun disinda eger oturdugum yerden master yapayim dersen uzaktan egitim programlarina bak. alanin sayisal mi sozel mi bilmiyorum ama sayisal ise karabuk uni. uzaktan egitim ve ahmet yesevi uni. uzaktan egt. y.lis yapma imkanin var. tabi bunlar disinda baska cok universitede de var
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
uzaktan egitim ya da acik ogretim'in normal orgun egitimden hicbir farki yok. zaten diplomada uzaktan egitim ya da acik ogretim diye yazmaz. herkese esit y.lis diplomasi verilir. uzaktan egitimin avantaji okula gidip gelmene gerek kalmaz. sonucunda bolumune gore en az 7-8 zorunlu dersin olacak. ister 1 donemde tum dersleri al, istersen 2-3 yila yay. evden internetten vs. derslerini takip eder, online sinavlara girer cikarsin.
genelde not ortalamasini 2.5 ustu istiyorlar, ama o durum biraz da basvuracagin universitenin insiyatie. yani eger ozel sart belirtmemislerse 2.0 ustu bir puanla da basvurulabilir. basvuranlar arasinda ales+dil+mezuniyet puan siralamasi yapilir sonra mulakata alirlar seni. ekseriyetle ozel universiteler 2.5 sarti aramiyor pek. misal abant izzet minimum 2.0 ortalama ister, rize uniye gidersin 2.5 ister.. mezuniyet not ortalamasi universitenin insiyatie olan bir durum
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
erdi çok sağol çok teşekkür ederim peki işte sorun şartları nerden öğrenecem açıyorum üniveristesinin web sayfasına bilgi yok suan sadece uzaktan eğitim için 2.5 altı ve dil istemeyen bir üniversite soylersin sevinirim
universitelerin web sitelerinde genelde akademik birimler altindan enstitu sayfalarina bakabilirsin. enstitulerin orada mutlaka yonetmelikleri vardir. orada basvuru kosullari diye bir bolum varsa oradan bakabilirsin. tabi fen bilimleri mi, sosyal bilimler mi, egitim bilimleri mi hangi alanda y.lis yapmak istiyorsun ona karar vermen ve eger alan disi secim yapacaksan da 1 yil ekstra bilimsel hazirlik programi okuman gerektigini unutmamalisin.
dedigim gibi tek tek web sitelerinden bakmak lazim
milli eğitim bakanlığı özel bir uni ile anlaşmış 3 milyara yüksek lisans yaptırıyorlar bende düşünüyorum ama bakalım ales puanım 78..
Ahhh yüksek lisans deyince hüzünlendim şimdi.Biraz uzun olacak ama zaman kaybetmeden hemen başlayım ben.Geçen sene k.maraş sütçü imam üniversitesinde eğitim bilimlerinden tessiz yüksek lisansa başladım.Yüksek lisansa alım şartı 70 diploma notu ales eşit ağırlık 55 ti.Benim diploma 75 ales 60 dı.Aslında bu puanlarla girmem mümkün değildi ama alınacak öğrenci sayısı 8 başvuran sayısı 7 kişi olunca istemeye istemeye aldılar.Başlarda iyiydi ama sonrasında hem milli eğitim hem yüksek lisans+bitmek bilmeyen uzun yol yapma bezdirdi beni.Haftanın üç günü Gaziantep in yavuzeli ilçesindeki evimden çıkarak Nizip ilçesine 25 km mesafdeki okuluma ordanda k.maraş-kayseri yolunun 15.km sindeki avşar kampüsüne,ordan da tekrar yavuzelindeki evime gidiyordum.haftada 1200 km yol yapıyordum.Baktım böyle haftada bu kadar yolun çekileceği yok 2-3 ay sonra yüksek lisansı bıraktım.Yaz özür grubuna maraşa tayin isteyecektim fakat son anda vazgeçerek eski görev yerimde kaldım.Bu yıl başında tekrar yüksek lisansın harcını yatırarak devam ederim dedim ama geçen dönemin tüm derslerinden kaldığım için devam etmeyi göze alamadım.Sağolsun devam etmem için hocalar bayağı kolaylık sağladılar ama hem ulaşım problemi hem de sözelci olmam nedeniyle bazı derslerde zorlanmam bırakmama sebep oldu.Düşünün istastistik diye bir dönem boyunca bir ders gördüm ama bir dersi bile anlamadım.Etrafımdaki arkadaşlara baktığımda herkes soru soruyor,cevap veriyor ben aval aval bakıyordum.Sınıfta herkes her şeyi anlıyor bir tek ben anlamıyordum.Artık kuruldum çok şükür.1 dönem boyunca 2000-3000 tl lik yakıt masrafı da başımın gözümün sadakası olsun.Benim bildiğim sırf yüksek lisans diye sevmediğin bir bölüme kaydolmayacaksın.Eğer tarih gibi bir bölüm olsaydı o yolu göze alır yine de giderdim.
abi pek haddime değil ama,okumak zor gelmicek mi artık?
mezun olmama 1 yıl kaldı,düşünüyorumda yüksek yapmaya sabır kalıcak mı bende bilmiyorum(not ortalamam gayet iyidir).
okul ve bölümün zorlugu yordu simdiden beni
yanlış anlamayın ama neden yüksek lisans yapmak istiyorsunuz?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bedelli askerlik 30 yasina tamamlamak icin suan y.lis programlarina cok basvuru var![]()
Yok yuksek lisans ve doktora ile lisans egitimi baya farklidir
YL'da hocalarla baska boyuttadir samimiyet beraber yer icersin
Tezini hazirlarken yemege kadar berabersiniz ayrica YL da cidden o konuda uzmanlasarak birseyler ogrenirsiniz ve eger mesleki hayatta kullanacaginiz bir konu secerseniz super olur.
Lisans da egitim daha yuzeyseldir İtü insaat dunya da ilk ellide bir bolumdur ve omrumun en guzel 5 yilini (hazirlik+4) gecirmisimdir gercekten muhendis mezun eder ama Piyasada veya kendi isinizde uzmanlik alanizda yl yapmanin faydasi cok fazladir(tabi kastim tezli'si yoksa tezsiz parayla diploma satin almak gibi birsey her ne kadar yapanlar kabul etmesede)
Konu siromar tarafından (30/11/2011 Saat 19:17 ) değiştirilmiştir.
StrucTuraL EngiNeeR
ya tabi anlattıgın şeyler çok güzelde,hani yani yalan olmasın kalem tutasım gelmicek gibime bile geliyo yani
lisans egitiminde dediğin gibi pratiğe dair hiçbirşey gösterilmez,sadece teorik ki okudugum üni nin lab. olanakları gayet uygundur. Mezun olana kadar alan için ögrenicegim tek yer yaptıgım 2 zorunlu staj gibime geliyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri