eğer sözleşme varsa kaporanın 2 katını onlara vermek zorundasınız...
Dostlar epeydir siteye girip birşeyler yazamıyordum ama biraz kafam karıştı ve site sakinlerine bir sorayım dedim.Bugun puntomu satmaya karar verdim bursadan gelip baktılar bi miktarda kapora bırakıp gittilerve cuma yada p.tesi kalanı veririz aracı alırız dedıler. ama şimdi hem ailemin sağlık sorunları hemde özel nedenlerden dolayı satmak istemiyorum 1 -2 saat sonra aradım fakat telleride kapalı nasıl izah etsem ki durumu acaba?Ayıp olcak ama napalım.msj attım telden şimdilik böylee işte
eğer sözleşme varsa kaporanın 2 katını onlara vermek zorundasınız...
Keyif BMW'Dir...
Herhangi bir sözleşme imzalanmış değil sadece elden 100 lira kapora alındı o kadar.öyle bir hukuksal durum olduğunu bilmiyordum.sözümden dönmek istemezdşm ama napalım telleride kapalı ulaşamıyorumumarım anlayışla karşılarlar
Hocam telı acınca ararsın ve hesap numarası ıstersın.durumu ızah edıp paralarını havale edersın.ınsanlık halı bısey olmaz..bu arada gecmıs olsun...
Başına böyle bir olay gelen olmadı mı yavv hiç??
Öncelikle geçmiş olsun biraz küfür biraz sitem alırsınız ama atlatılacak bir konu mal sizin hele birde sağlık sıkıntısı v.s gibi şeyler için herkesin bir anlayışı vardır mutlaka yoksa zaten telefonu suratına kapatır sonrada biz baya bi masraf ettik ver bizim masrafıda der yani...
Hocam madem soz verdin donme
Tamm ortada resmi birsey yok hic birsey olmaz o para sende kalsada resmi birsey olmaz kim bir hak iddia edebilirki
Ama soz vermissin arkasinda dur ver arabayi isini halledene kadar araba kirala yada birinden al ama sozunde dur etik olanda budur ya da karsindakine once durumu izah et ama illaki alicam diyorsa o sahis bence vermelisin
Sen ayip olur mu diye sordun benim fikrimde evet arkadasim olur
kendini vicdanen rahatsız hissediyorsan, kapora ve şehirlerarası otobüs geliş-gidiş ücretini bankadan havale yapmak suretiyle karşı tarafı da hem ikna ederek hemde zarara sokmadan çözmeyi deneyebilirsin.
empati yap
.
Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 17:43 ) değiştirilmiştir.
bence de kibar bir dille anlatırsan sorun olmaz.Netice de hepimiz insanız adamların paralarının üstüne yatmıyosun.sağlıkla ilgili bir konuda var işin içinde
anlayış gösterirler sanırım.
"alex" atar "volkan" tutar
bikini giysin AHMET ÇAKAR
satış noterden bile yapılmış olsa karşılıklı anlayış meselesidir herşey...
bir arkadaşa arac almak için izmite gitmiştik aynı durum bizimde başına geldi adam aynı günün akşamı parayı hesaba çıkarttı 2 katı olarak sonrada msj attı..hocam kusura bakmayın yol masrafınız falan dedi fazla gönderdim diye.. hakkınızı helal edin benden yanada helal olsun yazmıştı...bu şekıl bır uygulama yapabılırsınn..hem azda olsa mağduriyetleri giderilmiş olur..artı arkandan kötü konuşmazlar..
onrky
1.4 starjet 95hp
aynı durumun senin basına geldigini dusunup hareket et bence
yani uzun zaman aramıssın istedigin aracı bulmussun kaporasını bırakmıssın icin rahat
bir anda bir telefon satamıyorum şu şu nedenlerden dolayı
sen ne dusunurdun bence ona gore hareket et
hocam arkadaşların gittikleri ye sen gidersin anlatırsın durumu sağlık bu başka birşeye benzemez paralarını verirsin..onlarda anlarlar heralde durumdan..
empati yapmak lazım alıcı durumunda sen olsaydın..
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
Ortada yazılı bir şey yoksa , ki öyle görünüyor,2 katı olayı falan hikaye. Ama adamın masrafını karşılaman gerekir. Tabi karşı taraf buna nasıl tepki verir bilemezsin. Belki de karşı taraf da ailesinden birinin sağlık sıkıntısı için araba almak istiyor ?
Etik olanı kapora aldıktakn sonra arabayı satman. Karşı tarafın da rızasını alırsan o zaman sıkıntı olmaz sanırım senin için.
aslında soyle birsey var ne olursa olsun sonucta imzalanan birsey yok
bir yukumluluk yok bir mecburiyet yok.
tamamen vicdana baglı
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri