Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: dumanlı punto :(

erol beyaz
    nightblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 33

Teknik Konu dumanlı punto :(

Sayın ustalarım;

şöyle bir problemim var, araç ısınmadan, yada ısındıktan sonra farketmiyor, 2. 3. 4. viteslerde gaza sonuna kadar yüklendiğimde beyaz duman atıyor yani turbo devreye girdikten bir kaç sn sonra hafif duman çıkartıyor. birde araba 1. vitesteyken tirtir titriyor gaz az geldiğinde. Arkadaşlar servşise gideceğim elbette ama sizlerin görüşleri doğrultusunda daha doğru bir tespit yapabilrim. son olarak anadolu yakası yada avrupa fark etmez işinini gerçekten iyi yapan servisinde çoluk cocuk çalıştırmayan(en azından arabalara bakan) bir servis biliyorsanız paylaşmanızı da rica ederim. Hepinize kazasız sorunsuz keyifli sürüşler

teşekkürler..
    INCREDIBLE

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

zincirlikuyu birmot...

onrky
    1.4 starjet 95hp

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

hmm teşekkürler, ama bu sorunlarla bilgisi olan yorum yapabilecek kimse yok mu acaba
    INCREDIBLE

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

zincirlikuyu birmotun bu konuda iyi olduğunu bende duymuştum..senin olayda sorun turbo gibi geldi bana..aracın km si kaç?

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Tayfun 103450 km de araç. Turbo dan olsa değişim falan mı gerekir ? Fiyat ne olur böyle bir sorunda ?
    INCREDIBLE

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

turboya bye bye buyuk ihtimalle
    Bravo HGTurbo
    Kaan

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

of yaa hocam bu işlem serviste ne kadara maal olur ? 90 lıkların turboları olmaz değil mi ? hani biraz daha güçlü takayım desem ? uyar mı motora ?
    INCREDIBLE

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

bildiğim kadarıyla uymaz. 90lıklarla 75likler farklı olması lazım. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bende bi araştırmıştım turbo fiyatlarını yan sanayi ve orjinal diye mi ayrılıyor bilemedim ama iki ayrı fiyat var biri 500 lira civarı biride 1000 lira...

https://www.kirazcioglu.com/grande-p...-pid-1922.html
    https://www.kirazcioglu.com/grande-p...s-pid-895.html
    Konu SpyHunter33 tarafından (25/10/2011 Saat 15:35 ) değiştirilmiştir.
    Artık Fiorinolu

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı blue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tayfun 103450 km de araç. Turbo dan olsa değişim falan mı gerekir ? Fiyat ne olur böyle bir sorunda ?
    km çok düşük değil turbo kullanıma bağlı olarak çok fazla da gidebilir 20-30 binde de bitebilir o hiç belli olmaz..serviste 800 lira mı öle bişe duymuştum ama emin değilim kardeşim öğrenmek lazım bilmiyorum..

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla uymaz. 90lıklarla 75likler farklı olması lazım. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bende bi araştırmıştım turbo fiyatlarını yan sanayi ve orjinal diye mi ayrılıyor bilemedim ama iki ayrı fiyat var biri 500 lira civarı biride 1000 lira...

Grande Punto Turbo Şarj 1.3 Multijet
    Grande Punto Turbo Şarj 1.3 Multijet 75 PS
    bende öyle düşünüyordum zaten teşekkürler yorum için 1000 tl olan biraz farklı gibi sanki
    INCREDIBLE

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    km çok düşük değil turbo kullanıma bağlı olarak çok fazla da gidebilir 20-30 binde de bitebilir o hiç belli olmaz..serviste 800 lira mı öle bişe duymuştum ama emin değilim kardeşim öğrenmek lazım bilmiyorum..
    tamamdır tayfun kardeşim teşekkür ederim. Arabada titremede var zannediyorum baskı balata da istiyor. şöyle bir sorun da var ki ne olduğunu düşündüm düşündüm bulamadım aracı trafikte yarım saat kullandıktan sonra vites atarken debriyaja basıyorum ve ayağımı yukarı kaldırırken tık diye pedaldan bi ses geliyor. sonra park halinde bırakayım yine yarım saat kırkbes dk sonra kendiliğinden düzeliyor.

ağır bi bakıma girmem lazım diye düşünüyorum içimde öyle bir his var

ikinci el almak sıkıntı gerçekten de yaa...
    INCREDIBLE

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Alıntı blue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende öyle düşünüyordum zaten teşekkürler yorum için 1000 tl olan biraz farklı gibi sanki
    evet görüntüde öyle ama bende tam bilmediğim için sadece merak edip araştırmıştım bilgili ve servis görevi yapan arkadaşlarımız daha net cevaplar verecektir.
    Artık Fiorinolu

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

en son aldığınız yakıtı araba yolda kalacak kadar bitirip bildiğiniz kaliteli biryerden depoyu fullemenizi ve öyle gözlemlemenizi tavsiye ederim. Yakın zamanda aynı durum başıma geldi izmir kemalpaşadan opetten aldığım yakıt yüzünden beyaz dumanlara boğuldum. Enjektörler kurum yapmış dedi servis, ama sonra şikayetim devam etti. Ne zaman yeni yakıtla fulledim depoyu şikayetim azalmaya başladı. Şayet benim yaptığım gibi yakıt değişince şikayetlerinizde bir düzelme olmuyorsa, o zaman problem turbo, enjektör, ecu, çatlaktan ötürü contadan yağ kaçırması gibi sebebplerden biri olabilir. (servisin söylediklerini aktardım). Bu arada kendi tespitim benim motor yağım olması gerekenden daha fazlaydı, yani max çizgisinin 3-4 mm üzerindeydi, buda sanırım bu olayı tetiklemekte.

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

beyaz duman turbo arızası diyor..... turbo gidici gibi büyük ihtimal turbo mili vs önemli bir parçada sorun var.. turbonun onarımı yerine değişimi daha mantıklı onarım için bile 300 400 tl istiyorlar

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Solitude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en son aldığınız yakıtı araba yolda kalacak kadar bitirip bildiğiniz kaliteli biryerden depoyu fullemenizi ve öyle gözlemlemenizi tavsiye ederim. Yakın zamanda aynı durum başıma geldi izmir kemalpaşadan opetten aldığım yakıt yüzünden beyaz dumanlara boğuldum. Enjektörler kurum yapmış dedi servis, ama sonra şikayetim devam etti. Ne zaman yeni yakıtla fulledim depoyu şikayetim azalmaya başladı. Şayet benim yaptığım gibi yakıt değişince şikayetlerinizde bir düzelme olmuyorsa, o zaman problem turbo, enjektör, ecu, çatlaktan ötürü contadan yağ kaçırması gibi sebebplerden biri olabilir. (servisin söylediklerini aktardım). Bu arada kendi tespitim benim motor yağım olması gerekenden daha fazlaydı, yani max çizgisinin 3-4 mm üzerindeydi, buda sanırım bu olayı tetiklemekte.

hocam bu konuda haklı olabilirsin benim motor yağı gerekenden fazla sanırsam, babamın aldığı yan sanayi parça satan adamların yağı hem dandik hemde bütün kutuyu motora boşalttılar. yakıta gelince haklı olabilirsin ben full den alıyorum euro diesel ama dediğini yapıcam bakalım yada bi carbon temizlemeye falan mı girsem
    INCREDIBLE

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı hfguler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyaz duman turbo arızası diyor..... turbo gidici gibi büyük ihtimal turbo mili vs önemli bir parçada sorun var.. turbonun onarımı yerine değişimi daha mantıklı onarım için bile 300 400 tl istiyorlar
    beyaz duman turbo mu oluyor bu araçlarda ya ! ben yakıtı çiğ yaktığını falan düşünmüştüm ama... sanırım turbodan herkes aynı kanıda
    INCREDIBLE

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

yakıtı çiğ atarsa siyah duman atar...

AYDIN GÜR
    gemlikli_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 288

dediğin olayın aynısı eski aracımda meydana geldi anjektörlerden biri tıkalı idi
    bence enjektör gibi geldi

erol beyaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

evet enjektörler de olabilir ? yakın zamanda servise gidip baktırıcam o zaman tüm detayları da burada paylaşırım
    INCREDIBLE

kenan karaca
    pertry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 26

Rölanti durumunuz enjektör hakkında size bilgi verebilir. Dalgalanma oluyormu diye bi bakın

Sayfa 1/2 12 SonSon