Hayırlı uğurlu olsun,ilk 1000 km 2000-3000 devir kullanmalı ara ara çok kısa süreli yüksek devire çıkmalı diye biliyorum 4000-4500 devir bandı.
Merhaba arkadaslar 1 hafta önce punto evo 1,3 mjet aracım geldi bir haftadır kullanıyorum bu araçların motorları acılmıs olarakmı geliyor yoksa 1000 km kadar devirli bir şekilde kullanmamızmı gerek suanda 600km olduda ben fazla kasmadım motoru bilgilendirirseniz sevinrim.
Hayırlı uğurlu olsun,ilk 1000 km 2000-3000 devir kullanmalı ara ara çok kısa süreli yüksek devire çıkmalı diye biliyorum 4000-4500 devir bandı.
sağolasın bu bir kaç gündür bende 3000 üzerine cıkıyorum ara viteslerde 5 te cıksak fazla bir işe yarıyacağını sanmıyorum motor acmak için sanırım.![]()
herzaman için 1750-3000 devir aralıgında gezmek en iyisi..
This is not personel, just business..
Zaten çok yüksek devir çeviren araçlar değil bunlar,motorun sağır olacağı düşünceside çok ölü devir kullanmadığınız sürece söz konusu olmaz.
evet bide sağırlık var ama yakarı azda olsa arada teme cıkarım ben ordada yediririm mazotu![]()
Teme çıkmana gerek yok az önce dediğin gibi 5. vitese takmana da gerek yok,
Vitesi boşa al motoru çalıştırıp ısıt,gaza bas,devir ibresini 5000 e getir 2 dk burada tut, sonra 4500 civarlarında kal sonra bir daha 5000 civarlarına gel böyle aralıklı bi 10-15 dk yaptınmıydı,teme çıkmana gerek kalmaz, belki motor önden hava almayacağı için hareret yapabilir ama kışın daha rahat olur![]()
Benim bildiğim; artık yüksek teknoloji ile üretilen yeni tip araçlarda, motor açma diye birşey olmuyor.
Beneficium accipere libertatem est vendere
Hiç gerek yok sakın öyle 5000 devirlerde 4500 devirlerde gezme..yazık günak motora..Sağır falan olmaz motor ..Çok düşük devirde silkeletme yeter..Baktın gaz verince toparlayamıyo kendini rampa yukarı olur falan o zmn vites küçültürsün yada zaten bilirsin hangi devirde hangi viteste çekicegini arabanın..Bunun dışında 3000-3200 devirin üstüne hiç çıkmasan en iyisi..
Araç yükte değilken gaz vermek çok zararlı enjeksiyonlu araçlarda.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
dizel araç ilk defa kullanıyorum bilgim sıfır desem en doğrusudur. onun için sizlere sorup öğrenecem yoksa halim perişan servistende cıkamam![]()
Aynı şekilde durup dururken devir çevirmek turboya da zarar diye biliyorum.
Motoru aşındırır ve ömrünü kısaltır.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Araçta vitesleri yüksek devirlerde geçiş yaptır derim . Ama araçın km' si biraz artsın 4000 -5000 km doldur ondan sonra viteslerini 3000 - 4000 devirlerde geçir .Saygılar
Konu sezerism tarafından (29/06/2011 Saat 01:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: harfler birleşik.
Sayın arakadaşim bu benim fikrim ben böyle kullanıyorum . Yüksek devirde ne oluyor araç daha canlı ve aktif oluyor tamam. Siz beyfendi bir araç sizi geçtiğinde yada araç sollamanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz kaplunbağa gibi davranıyorsunuz herhalde Saygılar.
o devirlerde aracın canlı olması sizin aracınız için geçerli..Arkadaşımız dizel bir araç kullanıyor.Dizel araçta en yüksek performansı 1750 ile 3000-3200 aralıgında alırsınız..araç sollarkende aynı şekilde..iki mjet aynı anda kalkış yapsın biri 4000 devirleri zorlasın digeri 3000 deviri geçer geçmez vites yükseltsin 3000 devirde vites değiştiren öbürünü geçer..
yüksek devirli bagırtarak araç kullanmak motoru yıpratmaktan, fazla yormaktan başka bir işe yaramaz..
Saygılar..
Emre bey amaç burda bilgi paylaşımı ben okunda kendi fikrimi beyan ettim. Ve yeni araçların motorlarının temizlenmesi amaçıyla vitesler yüksekte değişsin dedim yani fabrikasyon atık vs kalıntı türünde . Tabiki hep yüksek devir olmaz çepteki parayı araba yer ilk bakıma kadar zaten 20 bin bakımdan sonra araçın motoru rahatlamış olacak şu an benim aracım 5,0 yakıyor 5,5 değerlerinde .
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri