12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Dualogiclerde park ve ilk kalkış

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Teknik Konu Dualogiclerde park ve ilk kalkış

Merhaba arkadaşlar,
    Dualogic vitesli araçların kitapçığında yazdığı kadarıyla park ederken Mutlaka 1 veya aracın yerine göre R'de park etmemiz,
    Çalıştırırken N'de olması,
    Ardından 1'e alıp kalkmamız gerektiği yazıyor.

Aracı genelde otomatik kullanan biri olarak park edeceğim alana geldim, durdum. Araç 1. vireste. (1 Auto). El frenini çekeceğim, bir kaç saniye bekleyip stop edeceğim.

Kalkacağım zaman; aracı 1'de bırakmıştım. N'ye alacağım. Çalıştrıacağım. (gıcık start stopu kapatacağım) 1'e alacağım ve kalkacağım.
    Doğru mu anlamışım?

Cihan Can
    HarbiAslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

kitapçığı okumadım ama bana verilen bilgi aracı stop etmeden önce "N" (boş) konumuna alıp el frenini çekip kontağı kapatmak. çalıştırırken de bu size kolaylık sağlıyor, çünkü araç zaten boşta yani çalışmaya hazır, frene basıp aracı çalıştırdıktan sonra aracı "N" konumundan aldığınızda vites direk 1'e geçiyor ve bas gaza... start&stop olayı ise tamamen kişisel tercih. ben aracın kontağını açıp s&s'i devredışı bırakıyorum, sonra çalıştırıyorum aracı, yol esnasında da kapatıp açabilirsin start&stop'u.
    "Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer, içsende tükenir, içmesende..." Neyzen TEVFİK

Grande Punto 1.4 / 77hp / S&S / E5 / Dualogic / 2011 - Beyaz

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Ama kitapçıkta aracı kesinlikle N2de bırakmayınız, mutlaka 1 veya R'de olsun diyor. manuel vitese göre mantıklı geldi banada. Nasıl biz manuıel araçlarımızıviteste bırakıp çalıştırırken boşa alıp çalıştırıyorsak bunda da mantık o gibi. Boş'ta bırakırsanız el freninin yeterli olmayacağı yerlerde kaydırma yapabilir diye düşünüyorlar herhalde.

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Cihan sana kim demişse bunu hata etmiş kardeşim,dualogic şanzumanlı araçlar N de park edilmez,1 veya R de park edilir,aracı çalıştırıken N ye almak tavsiye ediliyor o kitapçıkta ancak siz 1.viteste çalıştırsanızda sistem otomatik olarak kendisini N konumuna alıyor,vites kolunu 1 kere tıkladığınızda araç harekete hazır hale geliyor...

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Alıntı tiner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Dualogic vitesli araçların kitapçığında yazdığı kadarıyla park ederken Mutlaka 1 veya aracın yerine göre R'de park etmemiz,

Aracı genelde otomatik kullanan biri olarak park edeceğim alana geldim, durdum. Araç 1. vireste. (1 Auto). El frenini çekeceğim, bir kaç saniye bekleyip stop edeceğim.

Kalkacağım zaman; aracı 1'de bırakmıştım. N'ye alacağım. Çalıştrıacağım. (gıcık start stopu kapatacağım) 1'e alacağım ve kalkacağım.
    Doğru mu anlamışım?
    Evet doğru.

Aracı N ye alsan da almasan da çalıştırma anında vites boşa geçiyor.

Tekrar sürüş yapabilmek için + yapmak yetiyor.

Kışın bir keresinde el freni çekik kaldığında donmuştu bu nedenle kışın çok soğuk günlerinde el frenini çekmiyorum.

Kitapçıkta vites geçişlerinin 2 saniye falan sürdüğünü yazıyordu. Bu yüzden ilk kalkışta da vitesi ayarladıktan sonra 2 saniye kadar bekledikten sonra ilerlemeye başlıyorum.

Cihan Can
    HarbiAslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

o zaman verilen bilgiyi burada tazeliyorum, aracı konuma göre 1 veya R konumuna alıp öyle bırakıyoruz. çalıştırırken zaten boşa alıyor araç kendini. sonra + ve devam... bilgi için teşekkürler.
    "Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer, içsende tükenir, içmesende..." Neyzen TEVFİK

Grande Punto 1.4 / 77hp / S&S / E5 / Dualogic / 2011 - Beyaz

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

araç Stop ----> - Auto1 / anahtarı çek çıkar aç kapıyı çık git.
    araç Start ----> - N / frene basarak N ye al, marşa bas, vitese tak, bas gaza .

araç çalışır vaziyette kısa süreliğine kapıyı açıp dışarı çıkacaksınız (araba haala çalışıyor) aracı N ye alıp öyle çıkıyoruz (viteste iken kapı açılınca zırıl zırıl N ye al uyarısı veriyor... (araç N de iken el frenini mutlaka çekiniz)

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

amma karışıkmış ya manuel bundan basit
    Keyif BMW'Dir...

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amma karışıkmış ya manuel bundan basit
    okadarda karışık değil arkadaşım parkettiğinde 1de veya geri vitestesindir kontağı kapat el frenini çek ve çık çalıştırırkende boşa al çalıştır(unutursan kendi boşa alıyor)vitese tak ilerle

Gök Han
    hayalci79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

Alıntı HarbiAslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kitapçığı okumadım ama bana verilen bilgi aracı stop etmeden önce "N" (boş) konumuna alıp el frenini çekip kontağı kapatmak. çalıştırırken de bu size kolaylık sağlıyor, çünkü araç zaten boşta yani çalışmaya hazır, frene basıp aracı çalıştırdıktan sonra aracı "N" konumundan aldığınızda vites direk 1'e geçiyor ve bas gaza... start&stop olayı ise tamamen kişisel tercih. ben aracın kontağını açıp s&s'i devredışı bırakıyorum, sonra çalıştırıyorum aracı, yol esnasında da kapatıp açabilirsin start&stop'u.

Ben de aracımı bugün teslim aldım. Bana da aracı stop etmeden önce N'ye almam söylendi serviste, ama öyle yapınca uyarı verdi. Yanlış söylüyorlar! Kitapçığında 1'de veya R'de bırakın yazıyor zaten.

Gök Han
    hayalci79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç Stop ----> - Auto1 / anahtarı çek çıkar aç kapıyı çık git.
    araç Start ----> - N / frene basarak N ye al, marşa bas, vitese tak, bas gaza .

araç çalışır vaziyette kısa süreliğine kapıyı açıp dışarı çıkacaksınız (araba haala çalışıyor) aracı N ye alıp öyle çıkıyoruz (viteste iken kapı açılınca zırıl zırıl N ye al uyarısı veriyor... (araç N de iken el frenini mutlaka çekiniz)
    Aracı çalıştırırken illa ki N'ye almaya gerek var mı? Ben direk çalıştırıyorum, + ile 1'e atıp gidiyorum.

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Alıntı tiner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Doğru mu anlamışım?
    Tamamen doğru anlamışsın hocam, kısa zamanda alışırsın.Bu arada aracı satan insanlar neden müşterilerini yanlış bilgilendiriyorlar,çok temel bir bilgilendirmeyi neden yapmıyorlar anlamak mümkün değil.