5 cm yay takarsanız savrulmaz.lastik felan size kalmış birşey.kule gergisini hiç düşünmeyin bile çünkü takılmıyor..
selam arkadaşlar.puntoların genelinde nasıldır bilmiyorum,iki aylık fiat kullanıcısıyım.benim araç virajlarda arkayı biraz fazla savuruyor.bundan önceki aracım lada samara idi ,samara ile 140 la girdiğim viraja punto ile 120 ile giremiyorum.bu durum puntoların bir eksikliğimi ,eğer öyleyse ne yapmam gerekir,(yay,lastik,kule gergisi vs..)
5 cm yay takarsanız savrulmaz.lastik felan size kalmış birşey.kule gergisini hiç düşünmeyin bile çünkü takılmıyor..
hayır arkalara değil ön-arka bir takıcaksınız.orjnal yayların kaç cm olduğunu bilmiyorum
benimki gayet iyi yol tutuyo seninkinde sorun var yoksa lada ile puntonun yol tutuşu karşılaştırılmaz bile![]()
TSİ Jetta.
aracın lastik durumu nedir
özellikle lastik hava basınçlarını kontrol ettir
normalde puntoların yol tutuşu gayet iyi
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
coşkun arkadaşımızın da dediği gibi lastiklerin durumu ve hava basıncı önemli.. daha iyi bir yol tutuş için eğer aile arabası olarak kullanılıyorsa 3.5 cm yay daha uygun olacaktır diye düşünüyorum..
GP nin arkası hızlı viraj girişlerinde savrulmuyor ama savrulmaya çok meğilli.Yapılacak en ufak yalnış hareket spinle sonuçlanabilir.Şahsen bende özellikle kazadan sonra artık yol tutuşa,175 taban lastiğime ve aracın yüksekliğine güvenemiyorum.Jant-lastik-yay alana kadar efendi efendi devam![]()
Grey Goose ...
lastikler 175 65 15 .daha yeni değiştirdim brıdgestone taktım.önler 35 arkalar 30 hava basıyorum.
hocam hava basınç değerlerin çok dengesiz öncelikle onu belirteyim.. lastik hava basıncı lastik ebadına göre farklılık gösterir.. fakat 175 65 15 için ideal lastik hava basıncı bu değil. çok dengesiz.. bu yakıtını bile etkiler.. ideal basınçlar lastiklere göre genelde benzincilerde yazar ama yanlış bilgi vermek istememekle beraber ideal lastik hava basıncın önler max. 30 arkalar 32 olmalı kışın.. yazın ön değer 31-32ye arka 33e çıkarılabilir en fazla, bir de tabii araçta bagaj yükü ve kalabalıkken bu basınç en son söylediğim değerlere yükseltilmeli..
tekrar ediyorum doğru bilgiyi bir lastikçiden ya da benzin istasyonlarındaki tabelalardan alabilirsin..
önler 30 arkalar 32 ideal
yada hem ön hem arka 32![]()
peki sen kullanma klavuzundan baktım diyosan doğrudur.. benim bu bilgiyi paylaşmamın sebebi lastikçi arkadaşım var göztepede şafak hastanesinin karşısında senelerdir bnde btn arkadaşlarım da ondan lastik alırız bu bilgiyi bize o vermişti.. 35 havayı ben bi önceki aracımda 205/40/17 lastik vardı ona basıyodum.. ama demekki fabrika yeni bi sistem denemiş bişey diyemeyeceğim.. sen fabrikaya göre ayarla ben tecrübeme bilgime göre.. kolay gelsin..
dostum bir yanlışlık var. ben daha önce, öne 35 arkaya 30 hava basıldığını ne gördüm ne duydum. Aracın yanak kalınlığına ve ebadına göre basılan hava değişir ama standart lastiklerden arka lastikler ön lastiklerden 2ps fazla basılır. 28-30 veya 30-32 gibi. sizin için uygun lastik hava ölçüsü 30-32'dir. ön tarafa bu kadar hava basarsanız hem yol tutuşunuz azalır hem rotlarınız daha çabuk hasar görür hem de direksiyonda en ufak çakıl taşını bile hissedersiniz.
Ayrıca 140'la viraja falan da girmeyin bence
Saygılar.
Konu xnode tarafından (20/04/2011 Saat 00:16 ) değiştirilmiştir.
Beneficium accipere libertatem est vendere
markalar lastik basınç değerlerini ürettikleri arabanın ,yüklü yüksüz ağırlığına,aerodinamik yapısına,süspansiyon tansiyonuna,motor gücüne,frenleme hassasiyetlerine,hava şartlarına,kullanılacak çevrenin yol koşullarına göre ölçer biçerler, mahalledeki lastikçiye sormazlar herhalde..
saygılar
Sizin ladanın kadranı bozuk olabilirmi acaba
Latiklerinizi kontrol edin. Lastik, en iyi yol tutan arabada bile, kötüyse o zaman arabada güzel bir yol tutuş sağlanamaz. Yaya falan ihtiyacınız yok. Düzgün lastik ve mantıklı hava basınçları.
31-31 yada 32-32 basın. Öne arkaya farklı basmanız çok gereksiz. Ve yol tutmamaya etki edebilecek bir etken.
siz de haklısınız.. 50 senedir birçok arabaya lastik takmış "mahalle lastikçisi" ne anlar dimi?
farkettiniz mi bilmiyorum ama hava basıncını söyledikten sonra herkes aynı cümleyi kuruyor. "mantıklı hava basıncı"..
biz nacizhane düşüncemizi söyledik tabiki de son karar sizin.. herkesin aklı fikri mantığı var.. Allah kaza bela vermesin.. iyi sürüşler..![]()
Punto nun yol tutuşuna, özellikle de sizin virajda savrulduğunu iddia etmenize şaşırdım, çünkü benim grande puntom yüksek süratte virajlarda inanılmaz performansı vardı, hatta bir keresinde öle bi U virajda öle bi sert hamle yaptım ki başka araç olsaydı uçuruma itmişti beni şükür kurtuldum, enteresan geldi bana, aracınızı bi servise götürün baksınlar derim...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri