Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Çok savruluyor sanki..

MURAT KAVAK
    granded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 8

Standart Çok savruluyor sanki..

selam arkadaşlar.puntoların genelinde nasıldır bilmiyorum,iki aylık fiat kullanıcısıyım.benim araç virajlarda arkayı biraz fazla savuruyor.bundan önceki aracım lada samara idi ,samara ile 140 la girdiğim viraja punto ile 120 ile giremiyorum.bu durum puntoların bir eksikliğimi ,eğer öyleyse ne yapmam gerekir,(yay,lastik,kule gergisi vs..)

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

5 cm yay takarsanız savrulmaz.lastik felan size kalmış birşey.kule gergisini hiç düşünmeyin bile çünkü takılmıyor..

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 cm yay takarsanız savrulmaz.lastik felan size kalmış birşey.kule gergisini hiç düşünmeyin bile çünkü takılmıyor..
    sadece arkalaramı? birde orjinal yaylar kaç cm bunların.?

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

hayır arkalara değil ön-arka bir takıcaksınız.orjnal yayların kaç cm olduğunu bilmiyorum

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

benimki gayet iyi yol tutuyo seninkinde sorun var yoksa lada ile puntonun yol tutuşu karşılaştırılmaz bile
    TSİ Jetta.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

aracın lastik durumu nedir
    özellikle lastik hava basınçlarını kontrol ettir
    normalde puntoların yol tutuşu gayet iyi

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Burak Coşkunırmak
    Burak Coskunirmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

coşkun arkadaşımızın da dediği gibi lastiklerin durumu ve hava basıncı önemli.. daha iyi bir yol tutuş için eğer aile arabası olarak kullanılıyorsa 3.5 cm yay daha uygun olacaktır diye düşünüyorum..

Ferdi BALLI
    _FeRDi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 DZ 0045
    Edilen teşekkür: 175

GP nin arkası hızlı viraj girişlerinde savrulmuyor ama savrulmaya çok meğilli.Yapılacak en ufak yalnış hareket spinle sonuçlanabilir.Şahsen bende özellikle kazadan sonra artık yol tutuşa,175 taban lastiğime ve aracın yüksekliğine güvenemiyorum.Jant-lastik-yay alana kadar efendi efendi devam

Grey Goose ...

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

lastikler 175 65 15 .daha yeni değiştirdim brıdgestone taktım.önler 35 arkalar 30 hava basıyorum.

Burak Coşkunırmak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

hocam hava basınç değerlerin çok dengesiz öncelikle onu belirteyim.. lastik hava basıncı lastik ebadına göre farklılık gösterir.. fakat 175 65 15 için ideal lastik hava basıncı bu değil. çok dengesiz.. bu yakıtını bile etkiler.. ideal basınçlar lastiklere göre genelde benzincilerde yazar ama yanlış bilgi vermek istememekle beraber ideal lastik hava basıncın önler max. 30 arkalar 32 olmalı kışın.. yazın ön değer 31-32ye arka 33e çıkarılabilir en fazla, bir de tabii araçta bagaj yükü ve kalabalıkken bu basınç en son söylediğim değerlere yükseltilmeli..

tekrar ediyorum doğru bilgiyi bir lastikçiden ya da benzin istasyonlarındaki tabelalardan alabilirsin..

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

Alıntı Burak Coskunirmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam hava basınç değerlerin çok dengesiz öncelikle onu belirteyim.. lastik hava basıncı lastik ebadına göre farklılık gösterir.. fakat 175 65 15 için ideal lastik hava basıncı bu değil. çok dengesiz.. bu yakıtını bile etkiler.. ideal basınçlar lastiklere göre genelde benzincilerde yazar ama yanlış bilgi vermek istememekle beraber ideal lastik hava basıncın önler max. 30 arkalar 32 olmalı kışın.. yazın ön değer 31-32ye arka 33e çıkarılabilir en fazla, bir de tabii araçta bagaj yükü ve kalabalıkken bu basınç en son söylediğim değerlere yükseltilmeli..

tekrar ediyorum doğru bilgiyi bir lastikçiden ya da benzin istasyonlarındaki tabelalardan alabilirsin..
    kardeş ben bu bilgiyi kullanma klavuzundan aldım.orjinal 175 65 15 değerleri.özelliklede savrulduğunu farkettikten sonra böyle yaptım.

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

önler 30 arkalar 32 ideal
    yada hem ön hem arka 32

Burak Coşkunırmak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

peki sen kullanma klavuzundan baktım diyosan doğrudur.. benim bu bilgiyi paylaşmamın sebebi lastikçi arkadaşım var göztepede şafak hastanesinin karşısında senelerdir bnde btn arkadaşlarım da ondan lastik alırız bu bilgiyi bize o vermişti.. 35 havayı ben bi önceki aracımda 205/40/17 lastik vardı ona basıyodum.. ama demekki fabrika yeni bi sistem denemiş bişey diyemeyeceğim.. sen fabrikaya göre ayarla ben tecrübeme bilgime göre.. kolay gelsin..

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

dostum bir yanlışlık var. ben daha önce, öne 35 arkaya 30 hava basıldığını ne gördüm ne duydum. Aracın yanak kalınlığına ve ebadına göre basılan hava değişir ama standart lastiklerden arka lastikler ön lastiklerden 2ps fazla basılır. 28-30 veya 30-32 gibi. sizin için uygun lastik hava ölçüsü 30-32'dir. ön tarafa bu kadar hava basarsanız hem yol tutuşunuz azalır hem rotlarınız daha çabuk hasar görür hem de direksiyonda en ufak çakıl taşını bile hissedersiniz.

Ayrıca 140'la viraja falan da girmeyin bence

Saygılar.
    Konu xnode tarafından (20/04/2011 Saat 00:16 ) değiştirilmiştir.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

peki sen kullanma klavuzundan baktım diyosan doğrudur.. benim bu bilgiyi paylaşmamın sebebi lastikçi arkadaşım var göztepede şafak hastanesinin karşısında senelerdir bnde btn arkadaşlarım da ondan lastik alırız bu bilgiyi bize o vermişti.. 35 havayı ben bi önceki aracımda 205/40/17 lastik vardı ona basıyodum.. ama demekki fabrika yeni bi sistem denemiş bişey diyemeyeceğim.. sen fabrikaya göre ayarla ben tecrübeme bilgime göre.. kolay gelsin..
    markalar lastik basınç değerlerini ürettikleri arabanın ,yüklü yüksüz ağırlığına,aerodinamik yapısına,süspansiyon tansiyonuna,motor gücüne,frenleme hassasiyetlerine,hava şartlarına,kullanılacak çevrenin yol koşullarına göre ölçer biçerler, mahalledeki lastikçiye sormazlar herhalde..
    saygılar

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Sizin ladanın kadranı bozuk olabilirmi acaba
    Latiklerinizi kontrol edin. Lastik, en iyi yol tutan arabada bile, kötüyse o zaman arabada güzel bir yol tutuş sağlanamaz. Yaya falan ihtiyacınız yok. Düzgün lastik ve mantıklı hava basınçları.
    31-31 yada 32-32 basın. Öne arkaya farklı basmanız çok gereksiz. Ve yol tutmamaya etki edebilecek bir etken.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

Alıntı xnode Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum bir yanlışlık var. ben daha önce, öne 35 arkaya 30 hava basıldığını ne gördüm ne duydum. Aracın yanak kalınlığına ve ebadına göre basılan hava değişir ama standart lastiklerden arka lastikler ön lastiklerden 2ps fazla basılır. 28-30 veya 30-32 gibi. sizin için uygun lastik hava ölçüsü 30-32'dir. ön tarafa bu kadar hava basarsanız hem yol tutuşunuz azalır hem rotlarınız daha çabuk hasar görür hem de direksiyonda en ufak çakıl taşını bile hissedersiniz.

Ayrıca 140'la viraja falan da girmeyin bence

Saygılar.
    mantık olarak doğru.ben de aynen öyle yapıyordum .kullanma klavuzunda yazılı olan oönler 35 arkalar 30.bende iki gün evveline kadar ön arka 32 basıyordum.

Burak Coşkunırmak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı granded Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    markalar lastik basınç değerlerini ürettikleri arabanın ,yüklü yüksüz ağırlığına,aerodinamik yapısına,süspansiyon tansiyonuna,motor gücüne,frenleme hassasiyetlerine,hava şartlarına,kullanılacak çevrenin yol koşullarına göre ölçer biçerler, mahalledeki lastikçiye sormazlar herhalde..
    saygılar
    siz de haklısınız.. 50 senedir birçok arabaya lastik takmış "mahalle lastikçisi" ne anlar dimi?

farkettiniz mi bilmiyorum ama hava basıncını söyledikten sonra herkes aynı cümleyi kuruyor. "mantıklı hava basıncı"..

biz nacizhane düşüncemizi söyledik tabiki de son karar sizin.. herkesin aklı fikri mantığı var.. Allah kaza bela vermesin.. iyi sürüşler..

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Punto nun yol tutuşuna, özellikle de sizin virajda savrulduğunu iddia etmenize şaşırdım, çünkü benim grande puntom yüksek süratte virajlarda inanılmaz performansı vardı, hatta bir keresinde öle bi U virajda öle bi sert hamle yaptım ki başka araç olsaydı uçuruma itmişti beni şükür kurtuldum, enteresan geldi bana, aracınızı bi servise götürün baksınlar derim...

MURAT KAVAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

siz de haklısınız.. 50 senedir birçok arabaya lastik takmış "mahalle lastikçisi" ne anlar dimi?

farkettiniz mi bilmiyorum ama hava basıncını söyledikten sonra herkes aynı cümleyi kuruyor. "mantıklı hava basıncı"..

biz nacizhane düşüncemizi söyledik tabiki de son karar sizin.. herkesin aklı fikri mantığı var.. Allah kaza bela vermesin.. iyi sürüşler..
    burak kardeş.konuyu aslından alıp beni foruma karşı ( sen - biz ) bir tavır tutunuyormuşum durumuna düşürüyorsun .ben kitapçıktakini söylüyorum.

Sayfa 1/2 12 SonSon