ben arabayı yıkadıktan sonra kirli bezle siliyordum.. pırıl pırıl oluyor sonra bezi atıyorsun...
arkadaşlar merhabalar arabalarımızı jantı yağımsı şeyler ile doluyor peki bunları nasıl temizliyeceğiz? acaba mutfaklarımızda kullandığımız yağ sökücüler uygun mudur?
ben arabayı yıkadıktan sonra kirli bezle siliyordum.. pırıl pırıl oluyor sonra bezi atıyorsun...
kir sökücü püskürtüp yıkayabilirsin.
balata tozu abi al bi şaşal kapağına 5 tane delik aç içinede su doldur sık temizlensiz sonra bezle üzerinden geç tertemiz olur![]()
Turtle wax ın jant temizleyici ve parlatıcısını kullanıyorum 2-3 aya bir.
benim jantlar hep yağ içindeyıkatıyom 2 gün sonra yağlanıyo anlamadım ne ayaktır
![]()
Jant temizleyici özel ürünler var. Ben autoglym kullanıyorum. Tavsiye ederim.
CW500 jant temizleyici 500 ml ambalajda satılıyor. Fiyatı 22,00 TL
Araç jantlarının modeli ve durumu aracın genel görünümü üzerinde büyük ölçüde etkili olabilir. Jantlar; trafik kiri, fren tozlan ve tuz dahil pek çok ağır kirlerin etkisi altında kalır. Alüminyum, boyalı ve parlak plastik kapaklı jantlardaki kirlerin çoğunu çözerek yıkayan ve çok etkili sprey şeklinde bir temizleyicidir.
KULLANIM TALİMATI: Spreyle püskürterek fırça kullanarak uygulayın. 2-3 dakikalık reaksiyon süresini bekleyin. Alüminyum veya kaplama yüzeyde kullanmadan önce test edin. İlacı yüzeyde kurutmayın. Sıcak fren disklerinde ve jantlarda uygulamayın.
Jant Temizleyici CW500
AWS Alaşımlı jant parlatıcı 450 ml ambalajda satılıyor. Fiyatı 27,00 TL
Açıklama:
Alüminyum Jant Kapaklarında fren tozlarının birikip kötü görüntü oluşturmasını önlemek için kullanılır. Alaşımlı Jant Parlatıcı ile parlatılan jantların temizlenmesi kolay olup daha uzun süre temiz kalırlar.
KULLANMA TALİMATI: İyice çalkalayın. Temizlenmiş jant parmaklıklarına ve göbeğine püskürtün ve yüzeyi temiz, kuru bir pamuklu bezle silin. Fren disklerine ve kaliperlerine püskürtmeyin. Eğer emin değilseniz ürünü doğrudan kumaşa sıkın ve Jantlara uygulayın. Fren parçalarına püskürtmeyin.
Konu JASMINE tarafından (03/04/2011 Saat 19:50 ) değiştirilmiştir.
Birkaç ay önce almıştım 15-TL gibi bişeydi. Ara ara temizlemek gerekiyor tabiki. Birikmiş kurum kir pas ne varsa söküp atıyor. Yıkamadan sonra spreyi sıkıyor, 5-10 dakika bekleyip duruluyorsunuz.
Konu kaptan_ahab tarafından (05/04/2011 Saat 23:38 ) değiştirilmiştir.
3 aşağı 5 yukarı aynı işi yapan ürünler bunlar.Metro, Carrefour gibi büyük marketlerde veya oto süs parçaları satan yerlerde bulabilirsiniz.
Tayfun bey bu pril ile araç yıkamaya benzer
Janttaki o siyahlıklar balata külleri ve temizliği için ürünler geliştirilmiş. Yağ sökücüler bolca ovalama sonucunda tabiki temizler ancak özellikle kimyasal ürünleri üretilme amacında kullanmak en iyisi.
Konu kaptan_ahab tarafından (03/04/2011 Saat 22:17 ) değiştirilmiştir.
Ben mutfakta kullanılan yağ çözücülerden kullanıyorum. Püskürtme aparatlı şişeden kullanıyorum sadece jantlara sıkıp 2 dk bekleyip bol suyla yıkıyorum, pırıl pırıl oluyor. Bahsettiğim sökücüler 2 TLmetal kaplar, fırın vs. için üretildiğinden jant'a zarar da verdiğine şahit olmadım.
Beneficium accipere libertatem est vendere
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri