16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: ASR varken patinaj yaptım neden

GÖKHAN ÇELİK
    BLUEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 10

Standart ASR varken patinaj yaptım neden

arkadaşlar geçen gün karda aracım kısa bir patinaj yaptı fakat araçta ASR Var ve aktif durumdayken yaptı bu normalmi normalde asr olan bir araç patinaj yapmaması gerekmiyor mu şüphem o ki araçta ASR devrede değil ise ESP de devrede olmaz çünkü ikisi bir biriyle ortak çalışan sistemler bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim.

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Kardayken bir miktar patimaj cekmesi normal oluyor..bu normal..ayriyetten asr kapaliyken bile esp hep devrede oluyo
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Gökhan, bence normal.Asr zaten patinaj yapınca devreye giren bir sistem.Yani lastik patinaja başlayınca asr devreye giriyor, devreye girince de patinaj bitiyor Eğer sürekli patinaj varsa o zaman elektronik bir problem vardır,

Asr devrede değilken esp devrede olabilir.Esp bütün sistemleri (asr, msr, hh, ba) kontrol edebilen birincil sistem.Bazı araçlarda esp devre dışı bırakılabilmekte.Bizimkilerde ise sadece asr devre dışı kalır eğer istenirse...

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Fiatlardaki sistem yeterince hassas olmadığı için belli müddet patinajdan sonra tamamen kesiyor gücü. Normal yani bu durum..
    Bu arada esp ile asr nin alakası yok. Biri açıkken diğeri kapalı olabilir.

GÖKHAN ÇELİK
    BLUEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 10

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu hepiniz çok sağolun.

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

asr devrede ama olağan üstü kayygan yolda asr torku düşürmekten başka bir işe yaramıyor...

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

Serbay Çakırlı
    Serbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 16

Yani discovery channel fifth gear da denemişlerdi asr yi bizim doblodaki asr ile anlattıkları gösterdikleri asrnin pek bi alakası yok bizimki kar üzerinde patinaja başladığında öle torku düşürüp arabayı felan kaldırıyım gibi dertler içersinde değil anlayamadım pek.

Fatih AKBIYIK
    TORnADO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 156

Vallahi,benim Fiorino'mdaki asr gayet güzel çalışıyor.Ben çok memnunum,geçen hafta yağan 15 cm karda dik yokuşta asr ile çıktım,millet arkamdan baktı kaldı. Hiç beklemiyorlardı Fiorino'dan.

hilmi usta
    hilmiusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 GA ...
    Edilen teşekkür: 86

lastıklerınız kotu olsunda cıkın goreyım ben resmen rezıl oldum cıkamadım asr abs asr msr ama araba savrulmadı dıreksıyonu bı sag bı sol yapıyorum araba kaymıyor topluyor ama bayırı cıkamadım karda oda lastıklerım kotu ondan o kadar da kotu degıl ama sınırden yedım kendımı yaaaa bırde arkadaslar vardı sardılar benı makara

Fatih AKBIYIK
    TORnADO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 156

Alıntı hilmiusta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lastıklerınız kotu olsunda cıkın goreyım ben resmen rezıl oldum cıkamadım asr abs asr msr ama araba savrulmadı dıreksıyonu bı sag bı sol yapıyorum araba kaymıyor topluyor ama bayırı cıkamadım karda oda lastıklerım kotu ondan o kadar da kotu degıl ama sınırden yedım kendımı yaaaa bırde arkadaslar vardı sardılar benı makara

Lastiklerim Hankook İ-pike lastikleri iyi olmadan jipler bile çıkamaz benim çıktığım yerden. Ayrıca lastikleri iyi olan ama asr ve esp sahibi olmayan araçlar da çıkmadı,sizin gibi Lastik iyi olmazsa Ferrari'yi de yolda zor tutarsınız,çok önemli bir şey ama milletimiz pek önemsemiyor malesef.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Asr ile elektronik-mekanik diferansiyel kilidini karıştırmamak lazım.Zaten asr nin görevi patinaja düşen lastiğin torkunu azaltıp patinaj yapmasını engellemektir,

Araçlarımızdaki asr oldukça verimli bir şekilde çalışmakta.Kar lastiği ve asr ile yolda kalma ihtimali çok çok az...

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

asr, ecu ünitesine sinyal gönderip motorun devrini - torkunu düşürerek ve gerekli ön tekerlerden birisine fren yaparak çalışır. motoru sıfır devire düşürmediği için, yol tutuşu çok zayıf satıhlarda asr olsa dahi patinaja düşülür. bu durumlarda çok düşük devirlerde, yarım debriyaj ile ilerlemek gerekir.

Yunus Kahraman
    yunus kahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

Bravo dulalogic olmasına rağmen ve frende gaz verip kaldırıldığında hafif bir patinaj ile sağlam yürütülmesi mümkün. Bir seferinde deneme amaçlı drag pistinde benzinli Golf ile denemiştim. Dragta kapısında bitirmiştim, lakin roll de Bravo alıyor. Kısaca; arkadaşlarında dediği gibi, hafif bir patinaj normaldir.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı yunus kahraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bravo dulalogic olmasına rağmen ve frende gaz verip kaldırıldığında hafif bir patinaj ile sağlam yürütülmesi mümkün. Bir seferinde deneme amaçlı drag pistinde benzinli Golf ile denemiştim. Dragta kapısında bitirmiştim, lakin roll de Bravo alıyor. Kısaca; arkadaşlarında dediği gibi, hafif bir patinaj normaldir.
    tabiki normal
    dün gece buz üzerinde arabayı kaldrayım dedim, 1. vitese taktım hiç gaz vermeden ayağımı debriyajdan çektim araç hareket etmedi dedim baskı balata sıyırdı camı açtım baktım lastik olduğu yerde dönüyor

hilmi usta
    hilmiusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 GA ...
    Edilen teşekkür: 86

normal havada yanı kuru havada arabayı deneme amaclı sert bı kalkıs yaptım cok az bı patınaj cektı o kadar gaza lastıklerın yanması lazım dı tabıkı ıse yarıyor bende asr ve esp var bu arada fakat lastık sart

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

dün buzlu yolda yokuşta o 2. vitesle denedim tutunabilmek için ama asr o kadar kitlediki bi anda deviri aşırı düşürmek zorunda kaldım araba stop etti artık =) sonra 1. viteste çıkabildim oda garip oldu..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness