normal gibi geldi bana.
uzun yol sanırım bahsettiğiniz km?
ışıktan sonrada ortalama 100-150 km kadar giderdi araç.
yani tahmini 750-800 km gibi bişey gidecekti tam depo ile. fena değil. çok değil bana göre yakıt harcaması.
Arkadaşlar;
3700km de olan aracım bir depo mazot ile yaklaşık sadece şehiriçi 630-640km yaptıktan sonra ışık yanıyor.
Bu yakıt tüketimi bana oldukça fazla geliyor. Size göre nasıl bu değerler. Sizin araçlarınız ne oranda tüketim gerçekleştirmekte?
Konu sundown tarafından (21/02/2011 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir.
" Mazeret zayıfların silahıdır. Bahaneler daha çok batmak için iyi bir yöntemdir. Akıllılar buna başvurmaz"
Osman PAMUKOĞLU
normal gibi geldi bana.
uzun yol sanırım bahsettiğiniz km?
ışıktan sonrada ortalama 100-150 km kadar giderdi araç.
yani tahmini 750-800 km gibi bişey gidecekti tam depo ile. fena değil. çok değil bana göre yakıt harcaması.
o kilometrelerde olur diye biliyorum hocam birde özellikle 75 lik dizel puntolarda ayağınızı çok iyi ayarlamanız gerekiyor..araç dolu ise çok yakıyor..
Daha ne olsun..?şehiiçi...ortalama hızınız neki...?
nasıl normal anlamıs değilim...dizel bi araçtan bahsediyorum..ben starjetimle uzun yolda 800 km devirdim gecen yaz antalyaya giderken..bence çok yakıyooda arcın km si az olduğundan kaynaklanıyoo....yani şöyle söylimm aracım uzun yolda herçeyrekte ortalama 200 km gidiyo..bırcok kez denedim ve aynı sonuca vardim..
onrky
1.4 starjet 95hp
ben bu km yi şehiriçinde benzinle yapıyorum.
Gezgin Gp.
banada çok geldi gerçekten...
hem araç yeni hem de oran şehirçi oranı bence gayet normal bide ışık yandıktan sonra 10o km gitse ? bence gayet iyi şehir dışında 150 km daha fazla gider diye düşünüyorum canını sıkma bence verilerin güzel
rodaj için birşey söylemiş miydi aracı bayiden alırken?
Normal o yakıtın arkadaşım,Şehiriçi 640 km az değil. 10.000 km'den sonra düşer daha.
ben sehir içi 800km falan yapıyorum ama çok sıkışık trafik yok şehir dışı da 80-90i çok geçmezseniz 900-1000km çok rahat yapılıyor
bence fazla devirli kullanıyorsa arkadaş olabilir çok farkediyor çünkü 110 km hıza çıkınca 6-7 oluyor yakıt birden
bana da normal gibi geliyor. Tamamı şehir içi- o şehir de hele İstanbul ise...
Dün yakıt aldım ben de, ışık yeni yandığında tam 600 km yapmışım. Tamamı İstanbul şehiriçi. Ortalama hız 32 km/sa. (Haftasonu 5 kişi 200 kilometre yaptım ve bu sürede ekonomik kullanmaya dikkat etmedim. Ama ilk 400 kilometre ortalama tüketimim 5.9 idi)
valla ben çorum gibi bi şehirde o rakamı bulamadım o yüzden bence gayet iyi
şehir içi kullanım ve bu havalarda çok normal ışık yanana kadar 600-650 gidiyor bizimkide ortalama hep 6 litrenin üzerinde , ışık yandığında aynı kullanımda en fazla 60-70 km daha gider denenmiştir![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
Daha iyisi şamda kayısı![]()
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
şehir içi kullanım değerlerimiz özellikle kış aylarında artıyor ne yapsanız aracı bu değerlerin üzerine çıkaramazsınız.Benzinin 4 tl olduğu şu dönemde benzinli araç sahibi arkadaşların daha fazla km yaptıklarını söylemeleri beni çoook fazla şaşırtıyor,demek ki biz bu araçları kullanmayı bilmiyoruz!!!Arkadaşları tebrik ediyorum.
Arkadaşlar konuyu okumadan yorum yapmayın..ŞEHİRİÇİ kullanımdan bahsediliyor,lütfen dikkat edelim.
bende de 680 km falan ışık yanıyor bence normal...
Bende bazen 600 km de ışık yanıyor eğer çok fazla trafikte kullanmışsam ve çok sıkıştırmışsam. Çok sakin zamanımda 750 km de yandı ışık.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri