Türk patent enstitüsünde personel çıkarımıgülüyorum cünkü okadar komik yazılar yazılmışki personel çıkarması ile ilgili ben bile yazılanlara az daha inanıyordum , bazı akp yancıları o kadar iyi niyetli göstermişlerki bu çıkarılma olayını sanki boş tuvaletin temizlikcileri gibi ...
Yıllarca türk patent enstitüsünde çalışan yakınlarım var sözleşmeli olarak tam 11 sene 12 sene ve bir çok dostlarım , bunlar hep asil görevdeler yani önemli kilit noktalarında , tüm işi yapanlar bunlar arşiv olsun marka tescil olsun bilgisayar girişinden tutunda karar verme aşamasında bile sadece imza yetkisi yok diğer tüm işleri layıkı ile yapıyorlar , zaten layıkı ile yapmasalar devlete en çok kar getiren bir kuruluş olmazlardı .. Diğer kendini memur zanneden yada uzman zanneden kişiler sadece imza atmak maksadı ile işyerine giderlerken sözleşmeliler her an işten çıkarılma korkusu ile yıllarını verdiler ..
Yeri geldi yemek paralarını kestiler yemekhane mecburiyeti getirdiler (sadece sözleşmeliler) seslerini çıkaramadılar taaki kimse artık yemek haneye inmemeye karar verene kadar , aynı güzargaha giden servislere binemediler birde aşşağılandılar neden cünkü yasakmış şirket personelinin servis araçlarına binmesi yasakmış ,herkes kesesine kuvvet otobüs yada dolmuş kullanarak evden işe, batıkent güzarkahı sadece 3 yolcu taşıyor
şimdi diyeceklerki gizlice binsinler uzman yada memur başta karşı çıkıyorki bırak baştakileri ..
Yıllarca çıkarılma korkusu ile yaşayıp son yıllarda sizi kadroya alacağız fakat üni mezunu olmanız gerekiyor diyip tüm çalışanları özel yada tüzel dışarıdan mektep okutup sonra işlerini savsaklamasınlar diye her fırsatta önlerine taş koyup bilgisayar kursu inglizce kursu vs vs dünya paralar döktürtüp geçen ay toplantı yapıp hepinizin işine son veriyoruz .. ve sizin yerinize gelecek personele işlerinizi öğretin demesi yıkım oldu ..
Boş çalışanlarını çıkarıyormuş gibi gösteren baştakiler son 2 haftadır işlerin neden yürümediğini umarım anlamışlardır ..
bu saaten sonra 12 yıl çalışan çoluğu olan çocuğu olan borç harç içne giren 110 kişinin hakkını nasıl vereceksiniz. Allah Allah Diye bağıran sizler allahtandamı korkunuz yok .
BU kadar işçi sokağa dökülecek ve hakkını arayacak hiç bir şey yaptırmaya müsamma göstermeyen sevgili büyüğümüz ismi lazım değil düşmez kalkmaz bir allahtır bunu asla unutma bunun bir de öbür tarafı var..
Yazılmayacak bir kaç şey daha var onu malesef şimdi yazamıyorum 3 hafta daha diş sıkmamız gerekecek sonra tüm herşeyi yazacağım ..
*
*
*
*
*
*
*
Yer imleri