Uzun uzun araştırmalar , araç bakmalar derken sonunda ilk arabamıza sahip olduk. Grande Punto muzu 6 mayıs günü teslim aldım. Başta keyif verici olan araba araştırma fiyat özellik karşılaştırma serüvenleri, elimi attığım her arabada birşey çıkması (pert araçlar, 400bin km oynanmış araçlar,sahtekarlar) üzerine gittikçe sıkıcı olmaya başlamıştı. Sıfır araca yönelmeye de bütçe yetmedi. Hoş yine bütçeyi aştım ama değdiğine düşünüyorum. Opel corsa almak niyetiyle yola çıktım , fiesta peugeot 206 derken şu anki arabam olan Puntomu gördüm ve ilk bakışta vuruldum. O kadar ki 25000 km oynanmasına bile razı oldum.Fiat servisi orta aks bilyasının ve amortisörlerin değişmesi gerektiğini çıkardı ekspertiz raporunda.Bir de açılır tavanda problem vardı tam açılmıyordu. Servis cam tavan hariç ( çünkü onun arızasını tespit edemediler ,biz onu şans eseri öğrendik ordaki bi GP sahibinden. Bizimki tam açılmıyordu biz de bilmediğimiz için bu kadar açılıyor sandık )) oradaki adam gösterince anladık arızalı olduğunu.65 lira para verdim ekspertiz yaptırıyorum böyle çok önemli bi arızayı göremiyorlar o da ayrı bir konu) parantez baya uzun oldu servis cam tavan hariç 1500 lira masraf çıkardı. tabii benim moral baya bozuldu çünkü arabayı beğenmiştim .bütün gün kullandım arabayı tanıdık vasıtasıyla olduğu için.Düşündüm masrafsız bir araç istanbulda bulmak çok zor.Almaya karar verdim. Satıcıya gittim orta aks bilyasıyla açılır tavanı yaptır aracı alayım dedim .kabul etti ve bu şekilde arabayı aldım.

2 gündür biniyorum çok keyifli bir araba iiyi ki almışım diyorum umarım çok sorun çıkarmaz. Aracım 2006 model 1.3 dizel 75 beygir 5p diye geçiyor ruhsatta. Rengi siyah. Sürücü kolçağı var. Abs var ama asp asr esp bunların hangisi var hangisi yok bilmiyorum.bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. 4 airbag dikiz aynlar ve çıtalar kromaj. Aracı 20.500 e aldım. Sizce fiyatı nasıl , araştırdığıma göre piyasası bundan biraz daha yüksek. sigortadan baktırdım bir kazası var 700liralık masraf yapılmış..

En kısa zamanda fotoğraflarını da ekleyeceğim. Araçla ilgili tavsiyeleriniz püf noktaları forumu araştırdıkça öğreneceğim. bir de dikkatimi çeken bir uyarı var ekranda check running lighst diye ama ne olduğunu bilmiyorum valla

GP konusunda sizlerin yardımına desteğine bilgilerinize her zaman ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum.Herkese selamlar..