1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Emekli maaşlarındaki kesintiler hk.

  1. #1
    ÖZKAN SAÇKAN
    Lovergang kolombo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15/05/2009
    Yaş
    43
    Mesajlar
    607
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    07CUT65
    Edilen teşekkür: 223

    Standart Emekli maaşlarındaki kesintiler hk.

    https://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=5455 HABERİNE GÖRE
    DİLEKÇE ÖRNEĞİ: Emeklilerin Maaşlara Uygulanan Kesintilerden Kurtulmanın Yolu

    Bir lirası bile çok kıymetli olan emeklilerden yapılan kesinti de kesinti yapılan emekli sayısının 770 bin olduğu ve kesinti miktarının da 18 lira olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden tek bir ses çıkmazken, İşçi, Memur, Bağ-Kur emeklileri derneği başkanı Hamdi Öz kesintilerden SGK yöneticilerinin de pay aldığını iddia etti…


    ***Emeklinin aylığına haciz bile gelemez
    Yasalarımız gereğince emeklilerin aylıklarından tek bir kuruş kesinti yapılamaz hatta bırakın kesintiyi bankalar da dahil olmak üzere hiç kimse emeklinin borcu için aylığına haciz bile getiremez. Emeklinin zaten kıt kanaat idare etmeye çalıştığı üç kuruş aylığından kesinti yapılabilmesi için emeklinin mutlaka yazılı muvafakatı (izni) gerekir.
    ***SGK gelen listeye göre kesinti yapmış
    Ancak, SGK yasaları hem çalışan ve emekli aleyhine yorumlamayı sevdiği ve adet edindiği için de şimdi Şubat 2010 ayında tam 770 bin emeklinin aylığından 18 lira kesinti yapıp, toplam 13860000 (onüçmilyonsekizyüzaltmışbin) lirayı eski (TİED) Türkiye İşçi Emeklileri Derneği yeni adı (TÜED) Türkiye Emekliler Derneği’ne aktarmış.
    770 bin emekliden kesinti yaparken, sadece TÜED yönetimi tarafından gönderilen listeye göre (bu emekliler gerçekten TÜED’e üye mi değil mi diye araştırılmadan) emekli aylıklarından Şubat 2010 ayında kesinti yapılmış.

    ***TÜED yönetimine plaza
    Emeklilerden yasadışı bir şekilde kesilen üyelik aidatları ile Ankara’da Anıtttepe Mah. Işık Sokak No:11 adresinde Dernek Yönetim kurulu üyelerine her bir katında bir yönetim kurulu üyesinin oturduğu, banyolu, yatak odalı, ultra lüks plaza da yaptırıldı. Derneğin giriş katında sadece 20 metrekarelik bir alan ise dernek üyeleri gelince otursunlar diye banklarla döşendi.
    Öte yandan, TÜED yönetim kurulu üyeleri ile Şube yöneticilerine her ay bu paradan milyonlarca lira aylık ödenmiş.
    ***Hamdi ÖZ, paradan SGK yöneticileri de pay alıyor diyor
    Dün HABERTÜRK TV ekranlarında saat 14.00 de yayınlanan GÜNDEM programına bu konuyla ilgili olarak konuk oldum. Programa telefon ile katkı veren İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği başkanı Hamdi Öz’ün iddialarına göre kesintilerden SGK yöneticilerinin de pay aldığını iddia etti. Dediğine göre TÜED’e danışmanlık yaptı gösterilen, rapor yazı denilen SGK yöneticileri de emeklilerden kesilen paralardan nemalanmış.


    ***SGK’ya dilekçe gönderin
    TÜED’in SGK’ya gönderdiği 770 bin kişilik emekli listesinde kimlerin olduğu ise bir sır. Ne TÜED yönetimi ne de SGK çok yoğun çabalarımıza karşın bu listeyi açıklamıyor. İşte bu sebeple hangi emeklilerin aylıklarından TÜED dernek aidatı adı kesinti yapıldığı bir sır. Şimdi tüm emeklilerin yapması gereken, SGK’ya aşağıdaki örnek dilekçeyi gönderip, kendisinden kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenmek ve kesinti yapılmış ise iadesini istemek.
    ***
    Örnek Dilekçe

    “Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na


    Kurumunuzdan ……………….. tahsis ve …………. Sicil numarası ile emekli (dul-yetim) aylığı almaktayım. Hiçbir emekli derneğine üye değilim, emekli aylığımdan Dernek üye aidatı adı altında kesinti yapılmasına da bu güne kadar yazılı olarak hiç izin vermedim.
    Bu sebeple emekli aylığımdan hiçbir kesinti yapılmaması ile aylığımdan kesinti yapılmışsa iade edilmesini talep ediyorum. Talebim gerçekleştirilmediği takdirde yasal yollara müracaat edeceğimin bilinmesini isterim.

    ADRES: Ad-Soyad-İmza-Tarih”


    ***Bilgi Edinme’den bilgi de isteyin
    Bu arada emekli aylığınızdan gerek TÜED üyeliği için dernek aidatı gerekse de başka kişi ve kurumların kesintilerini öğrenmek için www.sgk.gov.tr web sayfasının sol tarafında bulunan BİLGİ EDİNME bölümündeki formu doldurup, gerek bilgisayar üzerinden gerekse de formu yazdırıp posta ile gönderin. Bilgisayar üzerinden gönderecekseniz alındı numarasını kontrol edin ve bu numara ile cevap bekleyin.

    ***Gerekirse dava ve şikayet edin
    Hepsi nasılda kesilen rakam 18 lira bu para için kimse uğraşmaz diyor ve bu sebeple de rahatlar. Ancak, 18 lirada olsa emekli aylığınızdan kestikleri parayı SGK size geri ödemezse gidin bulunduğunuz yerdeki İş Mahkemesinde SGK’yı dava edin.
    Ayrıca da İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’na da sizi haberiniz olmadan dernek üyesi yaptıkları için şikayet edin.

  2. Bu mesajı için 2 kişi kolombo'ye teşekkür etti:


Benzer Konular

  1. Süper moderatörlerimiz "Microab ve İbrahimKC" ' de emekli oldu...
    dagored tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 20/04/2009, 20:50
  2. Süper moderatör'ümüz Linos artık emekLi moderatör oLdu
    erdiyilmaz tarafından Yönetimden Duyurular forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09/09/2008, 01:57

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com