Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Vakumlama tekniği ve göçükler

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vakumlama tekniği ve göçükler

Arkadaşlar bu vakumlama tekniği nedir nasıl yapılır teknik bilgisi olan birilerinden yardım rica ediyorum bu konu hakkında...Aracımı okulda çok sıkışık ve dar yerlere park ettiğim için gelen geçen kapısını çarpıyor ve buda ufak çaplı göçüklere neden oluyor..Autoking e sorduğumda ise arkadan açılacağını çekiçleneceğini macun çekilip boyanacağını söylediler ve bu bana çok anlamsız abartılı bir işlem gibi geldi...Bu arada aynı bölge üzerinde park ederken çarpma sonucu büyük bir göçüğüm var hepsini bir arada yapabileceklerini söylediler ve tahminen sağ taraf için 600 TL masraf çıkarttılar...Üstüne üstük aracımın sağ arkası boyalı durumuna düşecek...Bu ufak göçükleri ve bahsettiğim büyük göçüğü vakumlama tekniği ile yaptıramazmıyım acaba ?? Bu arada aynı şeymidir bilemiyorum ama vantuzla çekmeyi denediler çıkıyor ancak geri içe atıyor.Usta bana sacın esnemiş olduğunu söyledi ben ısıtmasını istediysemde bölgenin ısıtılamadığını ve aynı şekilde açıp çekiçlenmesi gerektiğini söyledi...Sizlerin tavsiyesi ne olur acaba ???

Asıl büyük olan göçük design guigario yazan bölgede benim isteğim bunu vakumlama yada ısı ile çözebilmek...Resimler kötü oldu ancak belki bir fikir verir..bende sabah daha iyi resimler çekmeye çalışacağım...

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

vakumlama dedikleri şeyi bende vantuzla çekme olarak biliyorum
    büyük göçüğü alması lazım ama küçük yerlere pek fayda sağlamaz
    sonuçta auto king bu işin uzmanı onlar böyle dediyse yapacak birşey yok
    diye düşünüyorum
    orjinallikten yana korkun çekingen varsa resimleriçek sakla satarken gözterirsin neden
    boyandığını referans olmuş olur elinde

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

hakan çebi
    agresif gogo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 HF 611
    Edilen teşekkür: 26

bende aynı sıkıntıyı civicte yaşamıştım, kenarı kapıdaki kalkık çizgiye denk geldiğinden imkansız gibi bişey. çektiriyodum, rüzgar biraz sert esse yine dşüyodu. geçmiş olsun.

berkeraaa

Coşkun abi çok küçük göçükler ama bu büyük göçük sinirimi bozuyor fazlasıyla.. Birde 600 TL masraf çok fazla geldi..kaskoyuda bozdurmak gereksiz olacak...Çelişkide kaldım bir hayli

Bunun altında bir demir olduğunu falan söylediler banada..sac'da esnemiş çekince düşüyor dediler ama sacı biraz ısıtsalar çekseler falan acaba ?
    Konu GP COSKUN tarafından (02/03/2010 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı berkeraaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun altında bir demir olduğunu falan söylediler banada..sac'da esnemiş çekince düşüyor dediler ama sacı biraz ısıtsalar çekseler falan acaba ?

ısıtırlarsa boya da zarar görüryine boyatman gerekir
    bence kapı panzotunu söküp arkadan bir müdahale yaptırsan olmazmı

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

berkeraaa

arkadan bi tekme diyorsun tam benlik abi gidip garaja söksemmi bi şaka bir yana bi sorayım abi servise

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Şakir D.
    siyahinci83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 347

kasko'nun mini onarım anlaşması yok mu? benim arkadaşım mini onarımı kullanarak komple tamponu boyattı hasarsızlığı da gitmedi
    P U N T O F O R U M - forum.grandepuntotr.com
    2009 G.P 1.3 Mutj Egzotik Kırmızı
    2011 Evo S&S Euro 5 1.3 Mutj Evo Grisi Asist Kit+Safety Plus Kit

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

arkadan bi tekme diyorsun tam benlik abi gidip garaja söksemmi bi şaka bir yana bi sorayım abi servise

aman berker sakın tekme flan atma bu seferde abi dışa doğru şişti napıcaz dersin alırız başımıza iş
    şaka bi tarafa içten şöle avcunun ayasıyla felan ittirirsan belki faydası olur
    denemekte faydqa var bence

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

berkeraaa

mini onarım var ama mini onarıma girmeyeceğini çamurluğun beline kadar yarısının boyanması gerektiğini söylediler....

abi benim eliminde ayarı yoktur ki deneyip sonuçları bildiricem abi sana

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Mini onarımı tavsiye etmem.Ankarada vakumlama işlemini en sağlam yapan şirket ankara oto birazdan tam sitesini ve adresini bulabilirim..Kesinlikle memnun kalıcaksındır resimlerden pek anlıyamadım ama galiba çok küçük bir göçük değil

adamların ismini ankara oto kaporta diye biliyordum ama bugun bende birşey var galiba sitelerini bulamadım yarın bi dergilerime bakıcam orda görmüştüm heralde

https://www.tunali.com.tr/kaporta.htm

burasıda işini görebilir bi görüş istersen.
    Konu KaGaN tarafından (02/03/2010 Saat 02:02 ) değiştirilmiştir.

berkeraaa

Pek küçük bir göçük değil ama abartılacak birşeyde değil..dışardan bakınca insanlar söylemedende anlamıyorlar ama aklıma taktım işte birkere...

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

Aslında iyi bir kopartıcı bulsan içten vurmayla düzetebildiği kadar düzeltir boyaya zarar vermeden

Geçen sene arkadaşımın arabasına yandan vurmuşlardı.Autoking şaşmaza goturduk kesin boyancak dedi başka çaresi yok sora bi kaportacıya goturduk ıcten narin çekiç darbeleri düzenlemelerle 1 saatte orjinal gibi yapmıştı boyaya zarar vermeden.Dönüşte autokinge ugramıstık abi bu surede nasıl boyattınız ımkansız dıyordu

Bildiğin ya da güvendiğin bi kopartıcıya danısmak en mantıklısı o yuzden autokinge hemen guvenmemek lazım

bu arada geçmiş olsun

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

günaydınlar aslında vurdurmaya gerek yok bu tarz işlemleri kırıkçı çıkıkçı gibi isim verilen göçükçü!!! ler halletmekte ankarada varmı bilmiyorum ama mersinde bu işleri yapan ve farkı anlaşılmayan bir üsta var. Çok sevdiğim bir arkadaşım ( kendisi bu sitede ) onunda başına ufak bir darbe sonucu göçük meydana geldiğin de göçükcüde halletmişti.

https://www.gocukcu.com

Bu adresinden işlemin nasıl yapıldığını videolarını da görebilirsiniz. Saygılar...
    Artık Fiorinolu

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Berker'cim. Teknik anlamda nasıl ve nerelere yapıldığını söylemek güç. Ama yer olarak biliyorum sormak öğrenmek lazım.

Yer: Çiftlik kavşağından demetevlere döndün. Büyük kavşağa gelince sağ taraf MİT'e sol taraf ostime gider. MİT'e doğru dönünce hemen solda koca levhası olan bir yer. Oraya sorup detay öğrenebilirsin.

berkeraaa

Yorum yapan ve ilgilenen tüm dostlara teşekkür ederim..Servise tekrar gittim ve usta yine sacın esnedigini oksijen kaynağı tarzı bir malzeme ile sacın o esnekliğinin kesinlikle alınması gerektiğini söyledi bu nedenlede boyanın gideceğinden bahsetti...Haftasonunda birde Serdar abinin söylediği yere uğrayacağım bir....Bakalım olmadı abarth sticker ile falan kapatmaya çalışacağım o bölgeyi...

berkeraaa

Bu Mersindeki göçükçü mustafa usta efsane olmuş abi çok büyük hasarları kolayca çözüyor adam videolara göre...Sizlerin Ankarada bildiği böyle bir usta varmıdır acaba arkadaşlar ??

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

geçen sene siyah gp'm park halindeyken kendini bilmez, olanı çekemez bir vatandaşımız gp'min bagaj kapağının sol atarfına tekme veya yumruk gibi bişey atarak 20cm genişliğinde bir göçük yaratmış.

ertesi gün farkettiğimde şaşmaz auto king'e götürdüm. aynı sizin dediğiniz gibi çekiçlenip boyanacak dedi. aklıma pek yatmadığından eve gittim, bagaj kapağının iç tarafıdaki plastiği sökerek elimle ufak ufak bastırarak normal haline çevirdim, ne boya zarar gördü, ne de ufacık bir iz kaldı.

benim sana tavsiyem yapabiliyosan kendin elinle düzeltmeye çalış,
    kendine güvenmiyosan bi göçükcü bul
    belki sıfır gibi yapamaz, ucak tefek dalgalı göçükler olabilir belki ama ya orjinal gibi olursa

berkeraaa

Arkadaşlar kendim yapmayı denemek istiyorum ama bu tek kapılarda panzot nasıl sökülür daha önce sökmüş olan tarifini yapabilecek varmıdır acaba ??

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Arkadaşlar kendim yapmayı denemek istiyorum ama bu tek kapılarda panzot nasıl sökülür daha önce sökmüş olan tarifini yapabilecek varmıdır acaba ??
    Biz çocukken TV yoktu radyo vardı. O zamanlar radyoların içi koca koca ampullerle doluydu. Babamız bozulunca "ben yaparım bi ampulümü değiştiremiyecez" derdi sonra o radyodan hayır gelmezdi.
    Sonuçta herkez iyi bildiği işe soyunmalı. Aksi taktirde kaş yapayım derken göz çıkarmak ta var.

23. Bu mesajı için 2 kişi serdar2362'ye teşekkür etti:

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

Alıntı serdar2362 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz çocukken tv yoktu radyo vardı. O zamanlar radyoların içi koca koca ampullerle doluydu. Babamız bozulunca "ben yaparım bi ampulümü değiştiremiyecez" derdi sonra o radyodan hayır gelmezdi.
    Sonuçta herkez iyi bildiği işe soyunmalı. Aksi taktirde kaş yapayım derken göz çıkarmak ta var.
    +1910

Sayfa 1/2 12 SonSon