Arkadaşlar bugün aklima bir şey geldi arabama cam filmi alip kendim yapabilirmiyim...
Ama bir sorun var hangi malzemeleri almam gerekiyor ve işlemi araba üzerinde nasil yapabiliriz?
Bunu bana anlatirmisiniz yardimlarinizi bekliyorum....
bu zor bi iş aslında ama..becerikliyseniz ve bu tip işler elinizden geliyosa yapabilirsiniz...ilk olarak kaliteli bi cam filmi alıcaksınız daha sonra işlemi uygulamadan camlarınızı camsil gibi suyla ıslatıcaksınız,iç tarafından filmi sonuna kadar getirip yapıştırıcaksınız fazla gelen kısımları falçata yardımıyla kesiceksiniz...bu işlemlerden sonra fön makinesiyle filmi arka tarafından kurutup sonlandırıcaksınız...her ne kadar çok kolay bi işlemmiş gibi anlatsamda gayet zahmetli ve yorucu bir iştir.
camlar sokulmeden bu iş olmuyor olsada kötü oluyor eline bulaşır deneme![]()
walla çoğu yer artık camları sökmeden yapıyorlar diye biliorum.
arkadaşlar yukarıda paylaşmışlar gerçi ama bende bişiler karalayım. şunu söylemek gerekir ki malesef çok zor.yani en azından mükemmel sonuç almak çook zor, yoksa tabiki bi şekilde kendin filmleyebilirsin.ben kendi gördüğümü paylaşayım. 2-3 kişi olman gerekiyor öncelikle,daha sonra falçata ve birde filmin üzerinden geçmek için plastik (çok sert olmayan), su spreyi bide film. filmlemeden önce filmi camın üzerine yerleştir ve ölçüyü al.(bnmkini kalemle aldılar) daha sonra kes. camı güzelce temizle sonra bol su sıkıyorsun sonra filmi camın üzerine yerleştiriyorsun,onun üzerine de su sıkıyorsun. daha sonra yukardan aşağıya, sağa sola plastik malzeme ile suyu süzüyorsun film de cama yapışıyor tabi.böyle işte. ama bence en iyisi sen dışarıda bu işte iyi arkadaşlarımıza yaptır,zor ve zahmetli iş valla![]()
beceri meselesi ama bence deneme aldığın malzemelere boşuna para vermiş olursun.
_NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......____
2 sene önce kendi filmlerimi kendim yaptım herhangi bir kalma cizilme ve solma olmadı şu ana kadar..camları sokup yapanlar bu işin acemisi olan ınsanlar..cam sokuldukten sonra bir çok parça doğru duzgun takılmıyor..zırlama olan kapı pandozlarından parçalandıktan sonra 2 kat artma oluyor...zaten profesyonel olanlar bu işi arac uzerinde yapıyorlarr...
onrky
1.4 starjet 95hp
Eğer eliniz yatkın değilse profosyonel birine film çektirmeniz daha sağlıklı olucakltır...
zevkine uğraş arıyorsan ve beceremediğinde yaptığın masrafı gözden çıkartmışsan uğraş derim.Ama çöpe atacak tek kuruşum yok dersen 100-150 tl arasında sanayide film çeken yerler var.onlara yaptır derim. zenginler ne demiş, "ucuz eşya alacak kadar zengin değilim"
Çokta zor görünmüyordu yapan adamı izlerken ama benim harcım değil mesela.
yapabilen için çok kolay ve zevkli bi iş,ama elin yatkın değilse tam bir işkenceye donusebilir.
malzemelerde film,cam suyu,t bıçak,aradan suyu çıkarmak için bi alet var adını bilmiyorum(yıkamacılarda oluyor), bunlar yeterli maliyetide en fazla 50 tl olur.
Değmez bence uğraşma![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri