16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Dualogic vites problemi?

Huseyin K
    morn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 2

Standart Dualogic vites problemi?

Merhaba,
    Aracı genelde otomatikte kullanıyorum. Bugün akşam işten dönerken arabada bir problem oldu;
    Kırmızı ışığa yaklaşırken fren yaptığımda araç önce abs devreye girmiş gibi fazlaca titredi, durduğumda otomatikten manuele geçtiğini farkettim. Fakat araç tekrar otomatiğe hiç geçmedi. Manuel modda kullanmaya devam ettiğimde araçta gariplik vardı (arıza olmadan önce kullandığım manuel moddan farklıydı). Vites geçişlerinde zorlanma vardı. Ayrıca fren yaptığımda vites kendiliğinden küçülmeyip aksine titreyerek (yine abs devreye girmiş gibi) zorlanarak durmaya başladı. Bunun üzerine kenara çekip yol yardımı aradım. Fiat taki arkadaş iskitler servise bağladı. orda görüştüğüm bir arkadaş (kendiside forumu takip ediyor olabilir) şanzumanda sensör problemi gibi birşey olabileceğini söyledi.
    Neden böyle bir problem oldu hiç anlam veremedim. bakalım yarın aracı götürebilirsem iskitler servise gideceğim. umarım büyük bir arıza değildir.
    Herkese iyi akşamlar.

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Geçmiş olsun Hüseyn. İnşallah önemli bir arızası yoktur ve çabuk halledilir.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

şanzımanda bir problem var gibi
    robottan veya sensörlerden kaynaklı olabilir
    daha fazla zorlamadan bir an önce servise göster
    geçmiş olsun

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EREN YALÇIN
    axi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    45 EY 700
    Edilen teşekkür: 247

araç garantisi devam ediyordur inşallah?
    _NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    Ben bir Türküm!!!
    Ben;
    Orta Asyadan Türeyen,
    Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
    Ben;
    Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
    Ben;
    Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
    taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
    Ya Siz Kimsiniz ???......____

Huseyin K
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

hayır araç 2007 model. ben aracı ikinci el almıştım 2 ay önce

suat taner
    lionT-JET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

gecmıs olsun.servıse gostermenızde fayda var.ıkı hafta oncede aynı sıkayete benzer bır arıza konusu vardı.sensorden cıkmıstı dıye hatırlıyorum.robotta bır sey yoktur ınsallah..

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

Alıntı morn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Aracı genelde otomatikte kullanıyorum. Bugün akşam işten dönerken arabada bir problem oldu;
    Kırmızı ışığa yaklaşırken fren yaptığımda araç önce abs devreye girmiş gibi fazlaca titredi, durduğumda otomatikten manuele geçtiğini farkettim. Fakat araç tekrar otomatiğe hiç geçmedi. Manuel modda kullanmaya devam ettiğimde araçta gariplik vardı (arıza olmadan önce kullandığım manuel moddan farklıydı). Vites geçişlerinde zorlanma vardı. Ayrıca fren yaptığımda vites kendiliğinden küçülmeyip aksine titreyerek (yine abs devreye girmiş gibi) zorlanarak durmaya başladı. Bunun üzerine kenara çekip yol yardımı aradım. Fiat taki arkadaş iskitler servise bağladı. orda görüştüğüm bir arkadaş (kendiside forumu takip ediyor olabilir) şanzumanda sensör problemi gibi birşey olabileceğini söyledi.
    Neden böyle bir problem oldu hiç anlam veremedim. bakalım yarın aracı götürebilirsem iskitler servise gideceğim. umarım büyük bir arıza değildir.
    Herkese iyi akşamlar.
    hemen hemen benzer problemi eski aracım megande (otom. vitesti araç yalnız) yaşamıştım, umarım yanlış hatırlamıyorumdur sanırım sensörlerde bide kaptörde sorun çıkmıştı. yaklaşık 500 e malolmuştu geçen sene. geçmiş olsun,inşallah büyük bi sorun çıkmaz. bu şanzımanlar güzel ama sorun çıkınca can sıkıyor gerçekten.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Huseyin K
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Günaydın,
    Bu sabah aracımı Ankara Otomotiv e götürdüm(yakın olduğu için). Bu ilk kez bir Fiat servisine gidişim. Servis danışmanı Figen hanım aracı arıza tespit için bırakmam gerektiğini, fakat geri dönüş için herhangi bir süre veremeyeceklerini söyledi. Arıza tespit edildiğinde yaptırmak istemezsem arıza tespit ücreti olarak 100TL alınacağını belirtti. Yedek araç istediğimde ise günlüğü 80TL dan kiralık verebileceklerini söyledi. Yanlış anlaşılmasın bütün bunları normalde uygulamalar nasıl bilmediğim için yazıyorum. Aracımı Ankara Otomotiv e bırakmış durumdayım. Arıza için geri dönülmesini bekliyorum.

(1.gün)

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Ben de dualogic kullanıyorum Allah'tan garantim 13 ay daha var. Bitince benim de dualogic korkulu rüyam olacak. Arabalarımızın motorları çok iyi, yedek parça nispeten ucuz ama iş triptronige gelince arızalar can sikabiliyor.

alper aslan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Günaydın,
    Bu sabah aracımı Ankara Otomotiv e götürdüm(yakın olduğu için). Bu ilk kez bir Fiat servisine gidişim. Servis danışmanı Figen hanım aracı arıza tespit için bırakmam gerektiğini, fakat geri dönüş için herhangi bir süre veremeyeceklerini söyledi. Arıza tespit edildiğinde yaptırmak istemezsem arıza tespit ücreti olarak 100TL alınacağını belirtti. Yedek araç istediğimde ise günlüğü 80TL dan kiralık verebileceklerini söyledi. Yanlış anlaşılmasın bütün bunları normalde uygulamalar nasıl bilmediğim için yazıyorum. Aracımı Ankara Otomotiv e bırakmış durumdayım. Arıza için geri dönülmesini bekliyorum.

(1.gün)
    arıza tespiti için niçin o kadar bekletiyorlar anlamadım açıkçası. clip test deniyor sanırım bu tespite, o da maximum 30 dk. şanzımanın neresinde arıza varsa söylüyor olmaları lazım bence. çünkü bende böle olmuştu. araç temininde ise aracınız garanti kapsamında olmadığı için para istiyorlar sanırım,garantiniz olsaydı araç isteme sizin hakkınız. (yanlışım varsa kusura bakmayın) bu arada clip test 50- 100 arası değişiyor servisten servise. ben b iyerde 60 küsür ,başka serviste 80 civarı ödemiştim. inşallah sorununuz hemen atlatılır da GP nize kavuşursunuz.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Huseyin K
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

bu akşam 4-5 gibi Figen hanımdan bir telefon geldi. aracınız hazır alabilirsiniz diye. aracın yazılım güncellemesini yapmışlar ve problem düzelmiş. daha kötüsüne kendimi hazırladığım için böyle bir sonuç hem şaşırttı hemde sevindirdi. Faturada tam olarak "debriyaj sistem güncelleme" diyor. bu yazılım güncellemesi için ise benden sadece 35TL tahsil edildi.
    Aracımla ilgilenerek kısa sürede problemin çözülmesini sağlayan Figen hanım ve Ankara Otomotiv servisine teşekkür ederim.
    Aracı eve kadar getirirken herhangi bir problem olmadı. Umarım böyle bir şeyi tekrarlamaz.

alper aslan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

geçmiş olsun çok sevindim problem çıkmamasına.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

şaka yapmış sana araban
    büyük bir şey çıkmamasına sevindik
    güle güle kullanmaya devam

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Hadi gecmis olsun
    zaten ilk zamanlarda ciddi sorun çıkarmadıysa, doğru kullandığınız sürece ciddi sorun cakaracagini sanmıyorum

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Semih
    ms34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Standart Sorun giderildi mi?

bu akşam 4-5 gibi Figen hanımdan bir telefon geldi. aracınız hazır alabilirsiniz diye. aracın yazılım güncellemesini yapmışlar ve problem düzelmiş. daha kötüsüne kendimi hazırladığım için böyle bir sonuç hem şaşırttı hemde sevindirdi. Faturada tam olarak "debriyaj sistem güncelleme" diyor. bu yazılım güncellemesi için ise benden sadece 35TL tahsil edildi.
    Aracımla ilgilenerek kısa sürede problemin çözülmesini sağlayan Figen hanım ve Ankara Otomotiv servisine teşekkür ederim.
    Aracı eve kadar getirirken herhangi bir problem olmadı. Umarım böyle bir şeyi tekrarlamaz.
    Merhaba,
    Benzer problemi bende yaşıyorum. 2005 Model Dualogic 1.2 kullanıyorum. 6-7 ay önce otomatik vites konumda giderken birden otomatik vited devre dışı kaldı, tekrar otomatik moda alamadı fakat manuel olarak vitesleri değiştirebildim. Aracı bir süre kapatıp tekrar açtığımda sorun gitmişti. O sıralarda sürekli hastaneye gittiğim için servise götüremedim. 2-3 gün ara ile bu arızayı yaptı. Tam olarak detay şöyle. Araç devrini alıp vites artıracağı anda vitesi yükseltmekte zorlanıyor, (eskiden daha seri geçerdi, vites yükselteceğinde devir hafif düşer gibi olur ve bir saniyeden bile kısa bir sürede vitesi yükseltirdi). İşte tam bu yükseltme zamanında zorlanıyor vites yükseliyor, örneğin 3Ten 4'e geçiyor fakat ekran hala 3'te kalıyor ve otomatik devre dışı kalıyor. Çok nadiren de bir süre gittikten sonra eğer kırmızı ışıkta durmuşsam kalkıştan kısa bir süre sonra ya 1'den 2'ye yada 2'de 3'de geçerken vitesi boşa alıyor.
    Yazılım güncellemesi problemi giderdi mi?

HH TT
    mimarchi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 9

Geçmiş olsun...Keşke bende bu kdar ucuz halledebilseydim