Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Gece- gündüz farkı

ilker sezgin
    ilkersezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 17

Dikkat Gece- gündüz farkı

Arkadaşlar merhabalar. 2006 75 lik sahibiyim. arabamın gündüz ve gece performansı ile klima (dijital) nın açık yada kapalı olma durumuna göre performansı değişiyor gibime geliyor.servise sordum ama böyle bir şey olamaz diyorlar. klima açık iken araba daha seri .birde devir 2000 e gelir iken arabada bir yekinme oluyor( silkeleme) sanki bir vana açılıyormuş hissi oluyor.sanki araba bir an donuyor gibi( beyin) katalitazörden kaynaklanabilirmi? teşekkürler.

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sizin açılma olarak nitelediğiniz şey bana turbo gibi geldi...bir vana açılırmış gibi olur ve aracın turbosu 2.000 devir civarında dolmaya başlar..klima açıkken seri olduğunu düşünmeniz ise çok ilginç çünkü temel mantık olarak klima motor gücünden faydalanır ve performans düşürücü özelliği çok yüksektir...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

Alıntı berkeraaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin açılma olarak nitelediğiniz şey bana turbo gibi geldi...bir vana açılırmış gibi olur ve aracın turbosu 2.000 devir civarında dolmaya başlar..klima açıkken seri olduğunu düşünmeniz ise çok ilginç çünkü temel mantık olarak klima motor gücünden faydalanır ve performans düşürücü özelliği çok yüksektir...
    katılıyorum erdem'e, açık klima ve serilik ters orantılı bence..

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

klima her zaman devrede olmuyor ki ani devir yükselmelerinde ve belli durumlarda motoru sıkıştırmamak için klima devreden çıkar zaten

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı Buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klima her zaman devrede olmuyor ki ani devir yükselmelerinde ve belli durumlarda motoru sıkıştırmamak için klima devreden çıkar zaten

Cengiz haklı, anı yuklenmelerde klıma otomatık olarak devreden cıkıyor.gece-gunduz olayında da gecelerı havanın soguk olması sebebıyle belkı bır mıktar performans artısı olabılır ama bu kadar hıssedılır sevıyede olabılecegını zannetmıyorum.2000d/d cıvarındakı sılkelenme ıcınde servısle bır gorusun derım.ecu dan kaynaklı yada baskı balatayla alakalı bır problem olabılır...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kemal Özsu
    plastro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    33 VEN 90
    Edilen teşekkür: 786

Bende gaza yüklenildiğinde klima devre dışı kalıyor diye biliyorum, klima açıkken banada araba daha seri gibi geliyor resmen coşuyor bazen ben bile şaşırıyorum ama bende çözemedim hala

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

klima açıkken verimlilik düşük oluyor ve siz buna alışmış oluyorsunuz ama gaza yüklendiğiniz aracı sıkıştırdıınız zaman klima devreden çıkıyor ve bu size verimliliği arttığı için daha seri olduğu hissini veriyor

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

bütün msjlarda aynı bilgi verilmiş bende aynı şeyi söylemeyeyim ama turbonun devreye girdiğindeki o hafiften yapıştırma hissi çok güzel

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

bu söylediğiniz özellik şayet gerçekten varsa sadece dijital klimalı olanlarda olması lazım
    manuel klimalı olanlarda gaza basınca devreden çıkma gibi bir şey söz konusu değil
    aydınlatırsanız sevinirim

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu söylediğiniz özellik şayet gerçekten varsa sadece dijital klimalı olanlarda olması lazım
    manuel klimalı olanlarda gaza basınca devreden çıkma gibi bir şey söz konusu değil
    aydınlatırsanız sevinirim
    Evet, ben de dijital klimalı modellerde olduğunu biliyorum.Manuel klima kullanan arkadaşların yorumları bizi aydınlatır...

Mustafa FIRINCI
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

otomatık, manuel fark etmez.ıkısındede anı yuklenmelerde klıma devreden cıkar.klımanız acıkken 1. vıtesten baslayarak 5. vıtese kadar sureklı kesıcı cıvarında vıtes degıstırırsenız, klımanın ufledıgı soguk havanın ılımaya basladıgını fark edersınız...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

15. Bu mesajı için 3 kişi mustafaf'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı mustafaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomatık, manuel fark etmez.ıkısındede anı yuklenmelerde klıma devreden cıkar.klımanız acıkken 1. vıtesten baslayarak 5. vıtese kadar sureklı kesıcı cıvarında vıtes degıstırırsenız, klımanın ufledıgı soguk havanın ılımaya basladıgını fark edersınız...
    Tamamdır Mustafa, sen farkettiysen ikisinde de mevcuttur bu sistem

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

bu konu çok tartışılacağa benziyor
    ancak ben mustafaya katılmıyorum benim aracımda böle bir şey yok
    isterseniz bide şöle düşünelim
    belkide 1,4 fıre actıve modelinde yokturda diğer modellerde vardır
    actıv modeline saahip arkadaşlardan izlenimlerini bekliyoruz

ilker sezgin
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz

otomatik klimanın performansının bu özelliği! için servis şöyle bir açıklama yaptı: klimanın rölantide devri düşürdüğünü ki buyüzden arabanın ağır kalktığını ama daha sonra devri yükselttiğini söyledi. ben 3.5 yıldır buarabayı kullanıyorum mersinli arkadaşlar bilirler çamlıyayla rampalarında yada gözne ayvagediği rampalarında klima açıkken araba daha bir yolu yiyor arabanın sesinden daha rahat çalıştığını ve vites geçiş devirlerinin daha da uzadığını hissediyoru. ilk kalkışlarda klima açıkken çok dikkat etmemiz gerekiyor araba zaten klimasız kalkışlaeda dikkat etmezsek stop edebiliyor ki klimalı kullanımda 2 kat dikkat ediyorum , ama klimalı kullanımda kalktıktan sonrada araba roket gibi gidiyor yakıt değerlerim artıyor tabiiki.biraz uzun gibi oldu ama ben bu 3.5 sene içinde tabiki servise durumu anlattım verdikleri cevap ise daha başka ne istediğim allahtan belamımı istiyormuşum. ben şöyle bir durum düşünüyorum: acaba benim arabamın yazılımı ters mi? yani klima açık iken beyin bunu klima kapalı şekilde mi algılıyor acaba klima kapalı ikende açık diye mi algılıyor ? siz ne dersiniz bilgilerinize ihtiyacım var böyle bir şey olabilir mi?klima kapalı iken araba bana hantal geliyor hep klimayı açmak istiyorum. yoksa klimanın ( dijital) bilmediğimiz bir özelliğimi var. arkadaşımın fiorinosunu kullandım klima kapalı iken daha bir devir bandı geniş gibime geldi çünkü aynı motor var. bu arada fiorino ile bizim 75 likleri kıyasladığınızda arada ne gibi farklar sezdiniz hangisi daha iyi çok uzun oldu biliyorum ama yazdıkça aklıma yeni konular geliyor forumda her zaman yazamıyorum. lütfedip konuya ehemmiyet gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum saygılar sunuyor gözlerinizden öpüyorum..

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ilkersezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomatik klimanın performansının bu özelliği! için servis şöyle bir açıklama yaptı: klimanın rölantide devri düşürdüğünü ki buyüzden arabanın ağır kalktığını ama daha sonra devri yükselttiğini söyledi. ben 3.5 yıldır buarabayı kullanıyorum mersinli arkadaşlar bilirler çamlıyayla rampalarında yada gözne ayvagediği rampalarında klima açıkken araba daha bir yolu yiyor arabanın sesinden daha rahat çalıştığını ve vites geçiş devirlerinin daha da uzadığını hissediyoru. ilk kalkışlarda klima açıkken çok dikkat etmemiz gerekiyor araba zaten klimasız kalkışlaeda dikkat etmezsek stop edebiliyor ki klimalı kullanımda 2 kat dikkat ediyorum , ama klimalı kullanımda kalktıktan sonrada araba roket gibi gidiyor yakıt değerlerim artıyor tabiiki.biraz uzun gibi oldu ama ben bu 3.5 sene içinde tabiki servise durumu anlattım verdikleri cevap ise daha başka ne istediğim allahtan belamımı istiyormuşum. ben şöyle bir durum düşünüyorum: acaba benim arabamın yazılımı ters mi? yani klima açık iken beyin bunu klima kapalı şekilde mi algılıyor acaba klima kapalı ikende açık diye mi algılıyor ? siz ne dersiniz bilgilerinize ihtiyacım var böyle bir şey olabilir mi?klima kapalı iken araba bana hantal geliyor hep klimayı açmak istiyorum. yoksa klimanın ( dijital) bilmediğimiz bir özelliğimi var. arkadaşımın fiorinosunu kullandım klima kapalı iken daha bir devir bandı geniş gibime geldi çünkü aynı motor var. bu arada fiorino ile bizim 75 likleri kıyasladığınızda arada ne gibi farklar sezdiniz hangisi daha iyi çok uzun oldu biliyorum ama yazdıkça aklıma yeni konular geliyor forumda her zaman yazamıyorum. lütfedip konuya ehemmiyet gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum saygılar sunuyor gözlerinizden öpüyorum..

senin bahsettiğin şeyin beyinle yazılımla falan alakası olamaz
    bence psikolojik olarak sen öyle zannediyorsun
    çünki anlattığın şey fizik kurallarına aykırı
    klimayı açtığında sistem gerekli olan enerjiyi kasnak yardımıyla motordan alır
    bu durumda doğru orantılı olarak motorun ürettiği güç aynı fakat belli bir bölümü aktarma organları belli bir bölümüde klima tarafından kullanılır bu durumdada otamatikmen senin aracının hızlanmasına ve çekişine etki eder
    bunun aksi bir dururm söz konusu olamaz
    ama diğer arkadaşların bahsettiği gibi şayet gaza yüklendiğinde klimayı devreden çıkaran bir sistem mevcutsa bu söylediğin mantıklı olur
    saygılarımla

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ister digital ister manuel olsun klimalar bilgiyi body den aldığı için ani basınçlarda sıkıştırmalarda devreden çıkar siz ani kalkışlarda yada hızlanmalarda body motor devrini yüksek tutabilmek için devreden çıkarır

22. Bu mesajı için 2 kişi Buremir'ye teşekkür etti:

Mustafa FIRINCI
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu çok tartışılacağa benziyor
    ancak ben mustafaya katılmıyorum benim aracımda böle bir şey yok
    isterseniz bide şöle düşünelim
    belkide 1,4 fıre actıve modelinde yokturda diğer modellerde vardır
    actıv modeline saahip arkadaşlardan izlenimlerini bekliyoruz
    sımdı bu olay gorecelı bır olay degıl.dolayısıyla tartısılacak bır durum oldugunu dusunmuyorum.daha once sıtemızınde uyesı olan Halıl(Halilim)'ın 1.4 fıre actıve aracında da denedıgımızde aynı sekılde klıma devreden cıkıyordu.hatta anı kalkıslarda gaza fazla yuklendıgınızde bıle klımanın devreden cıktıgını hıssedebılıyorsunuz.su anda Halıl'de 1.4 fıre fun var.o aractada yazın yıne aynı sekılde klıma devreden cıkıyordu.sızın aracta yukarıdakı mesajımda dedıgım gıbı kullandıgınız halde devreden cıkmıyorsa, bence sızın aracta bır problem vardır...

24. Bu mesajı için 2 kişi mustafaf'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

bunu en kısa zamanda tekrar deneyip sizinle paylaşıcam
    bilgi için teşekkürler

ilker sezgin
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz

plastro arkadaşım da aynı olayı görüyor herhalde, bugün öğle saatlerinde fanı en son seviyesine getirip yine denedim soğuk havayı kesip kesmediğini bilmiyorum ve ölçemem ama araba çok iyi bir şekilde rahatlıyor . sanki klima devreye girdiğinde bir şeyler devreden çıkıyor gibi. sanki katalizatör devreden çıkıyor gibi( katalitazörsüz bir araba kullanma şansım oldu inanın arabanın üzerinden bir yük klalkmış gibiydi). servis elemanları geceleri arabanın daha seri olabileceğini kabul ediyorlar ama ben bu klima olayını servise anlatmaya korkuyorum!! verecekleri cevapları şimdiden duyar gibiyim. daha bilimsel yöntemler deneyeceğim. saygılar

batu fes
    batuhann80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 615

ilkerbey sanırım katalizör hakkında bilgimiz az..gaza basınca iptal olmaz...veya ben yanlıs anladım,farklı birseyi ima etmeye calıstınız...
    neyse...
    antalyadan gelirken mersin tarafına fazlaca yokus ve viraj vardı...bazen düsük viteste arac sollayıp aynı performansla vites büyüttügümde ve hala gaza yüklendigimde klimanın ılık üfledigini hissettim ve bu normal...
    klima acıkken olusan perfo hissi ise söyle;
    klima acık araba bayılıyor siz az gaz yoklamanızda tepkiler agırlasıyor ama gazı köklediginizde klima devreden cıkınca aradaki artıs bizlere fazla geliyor ve sanki klima performansı artırıyor gibi bir his veriyor...klimayı hala calısıyor sanıyorsunuz....
    Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bu, şan ve şerefle yaşamış olan ecdadımıza karşı büyük bir ihanet olur. Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde yabancıları titreten bir millet olduk. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz. Hepimizin bildiği gibi savaşta Cengaverlerin kaderi ölümdür. Biz ölsek de kahramanlığımızın şanı yaşayacak. Çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır.
    Çİ - Çİ YABGU
    ( M.Ö 54 )

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon