Söylediğin miktarda bir yağ eksiltme mevcut ise motorda üfleme olması gerekir, Blow By ölçümü ile spec değeri arasındaki farktan bu ortaya çıkar.
Arkadaşlar selam ;
Şöyle bir sorum olucaktı motorunda opet motor yapı olup yağ eksiltme gözetleyen arkadaşlar oldumu?
Babamın albea mj sine 60000 km selenia konuldu fakat son yağ değişiminde opet konuldu ve araç yağ ekiltmeye başladı. benzer sorun benim puntomdada oldu opet yağ motora girdiği andan itibaren ayda yaklaşık 500 gr yağ eksiltiyor.
Servis böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söylüyor. Fakat her ay her iki aracada koyduğum toplam 1lt yağ böyle demiyor. Bu gibi bir sorunu olan varmı?
selamlar
Söylediğin miktarda bir yağ eksiltme mevcut ise motorda üfleme olması gerekir, Blow By ölçümü ile spec değeri arasındaki farktan bu ortaya çıkar.
Valla olmaması lazım. Benim motor yağ eksiltmediyse hiçbir multi nin eksiltmemesi lazım.
Benim 5000 de 250 gr kadar eksiltmiş demişti servis.
İşin doğrusu bu motorların hepsi yaptığın km ye bağlı olarak bir miktar yağ eksiltiyor.Aracın altına girip karter ve krank keçelerini kontrol et.Ayrıca üst kapağıda kontrol et.Çok az da olsa yağ kaçırıyor olabilir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri