ABNEW, erdiyilmaz, erhan, FeaRLeSsHunTeR, h k, imdesign, kadoku, Linos, mustafaf, oguzhan ozcan, OzzY, plastro, Punto_Can, tklx, şekerlioğlu
Herkese Slm.Uzun zamandır forumlardan uzağım.Her nekadar fazla online olmasamda zaman zaman girip takip ediyorum.
Red Scorpion gitti Yerine Başka Bir Scorpion geldi
Artık eski aracımın sponsuru Pınarbaşı Fiat Bayii ile ortak aldığımız yeni aracımla forumlarda değil Pistlerde eseceğiz.
İlk yarışımız bu pazar Ege Rallisi Olacak.Her ne kadar sponsor ve imkansızlıklar yüzünden bu yarış co-pilot koltuğuna oturamayacak olsamda ilerde zaman neyi gösterir bilemem.Ama bu hafta Aracımın başında İzmirde olcam.Tüm İzmirli arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz.
Grande Punto R3D !!!
İlk önce araç hakkında bi kaç bilgi ve resim paylaşayım...
EVOI - EVOII ve EVOIII olarak 3 farklı specte dir kendisi
Bu araç Şuan Türkiyede 2 tane olup 1 tanesi Maslak Sanayide hazırlanmaya başlanmasına rağmen yarım bırakılmış olup diğer araç Yurt dışında hazırlanarak gelmiştir.Bizim aracımızda bu yurt dışında hazırlanıp gelen araçtır.Kendisi R3D EVOII olup gerekli homegelasyonlar ve işlemlerden sonra EVOIII e terfi edebilmektedir.
Dünya üzerinde yaklaşık 15 tane Grande Punto R3D bulunmaktadır.
Technical details:
Engine
4 cylinders in line, diesel cycle turarger, 1900 cm3;
Power output: 187 cv at around 5150 rpm;
Peak torque: 38 kgm at 1500 rpm;
Transmission
6-speed sequential gearbox;
Metal-ceramic twin-disc clutch, diameter 200 mm;
Self-locking blade differential;
Special axle shafts;
Suspension
Mc Pherson setup at the front;
Multilink setup at the rear;
Front and rear 2-way adjustable shock absorbers;
Strengthened roll bars;
Uniball spherical joints;
Strengthened, stiffened elements;
Brakes
Front calliper 4 pistons;
ø 350 mm front disc brake for road use; ø 300 mm for dirt roads;
1-piston rear calliper;
ø 250 mm rear brake disc;
Wheels
Road wheel: 7?? x 17??;
Dirt wheel: 6.0? x 15?;
Goodrich road tyres: 19/63-17;
Goodrich dirt tyres: 17/65-15.
Anlayacağınız üzre araç Dizel ve Türkiyede yarışacak ilk dizel araç.Araç sadece 1 kere İtalyada Yağız Avcı tarafından yarıştırılmış gayet başarılı sonuç alınmıştır.
Yarış hakkında detaylı bilgiyi www.eosk.org.tr adresinden temin edebilirsiniz
Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi
SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE
ABNEW, erdiyilmaz, erhan, FeaRLeSsHunTeR, h k, imdesign, kadoku, Linos, mustafaf, oguzhan ozcan, OzzY, plastro, Punto_Can, tklx, şekerlioğlu
ben zaten bu kadar suskunluktan sonra boyle bırsey beklıyordumAllah utandırmasın abı.ınsallah ıstedıgınız basarıları elde edersınız, emeklerınız bosa gıtmez...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Sağol Mustafa.Bu sene çok beklentimiz yok açıkçası.Araç yeni.Araca alışmamız lazım öncelikle yavaş yavaşta değerleri arttırmamız lazım.Sınıfımızdaki araçlar baya bi güçlü aslında ve pilotları hiç de fena değil.Ama yarış bu neticede hiç belli olmaz.
hadi bakalım
Allah utandırmasın
Araç çok güzel umarım istediğin dereceyi bulursun ..Dizel olması dezavantaj ama zannedersem ilk olacak ama yavaştan yavaştan yükseltmek gerek hp ve tork olarak ..Başarılar diliyorum![]()
1.9 motorlar türkiyede değil ama tüm dünyada satılıyor. Başarılar dilerim size.
Bülent Abi; Red Scorpion'un ardından geri önüşünün muhteşem olacagını tahmin ediyordum : ))))
Can-ı gönülden tebrik ediyorum, başarılar diliyorum, güzel neticeler bekliyoruz![]()
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Geri dönüş muhteşem =) başarılar dilerim..
hayırlı olsun Bülent , başarılar.
direksiyonda city motoru duruyor mu ?
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
hayırlı olsun. bu araçla büyük başarılara imza atacağınıza eminim.
Linea Dynamic 1,4 Fire
Bülent abi, Dönüşün Muhteşem oldu tehmin ediyordum bole bişi olcagınısonuna kadar destekliyorum seni
başarılar...
Hepinize teker teker teşekkürler arkadaşlar.
Yurt dışında 1.9 satılıyor elbette ama R3D olarak 15 civarında.
Hayır direksiyonda city mod u durmuyor.Hatta ilerde elektrik desteğini kaldırıp Linea larınkine çevircez.
Evet Femoli dizel dezavantaj olsada mühim olan torq ve beygir.Neticede son sürratlar yaklaşık aynı grubundaki diğer araçlarla.Ama beygir gücümüz eksik.Zaman içerisinde arttırcaz.
Cihancım inşallah kupa alcaz ama bu sene genelde test ile geçecek gibi![]()
Şimdiden tebrikler abi araç dehşet bişey
yarış keşke haftaya olsaydıhaberlerini bekliyoruz
![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bülent tebrikler, haberlerini bekliyoruz,
Kolay gelsin...
Of of offff araç süper görünüyor inşallah araçla çok güzel başarılar elde edersiniz takipçiniz olacağız.
Aracı bizzat görme imkanim oldu arkadaşlar.Gerçekten Grande(muhteşem)punto.1.9 dizel çılgın.tebrikler Mehmet Pınarbaşı ve Bülent.
Gün sonunda R3D GP yolda kaldı.Diğer kalan evo 9 ve diğer araçlar gibi.Kronik muamelesi olmasın bu araca.![]()
Yine yapmışsın yapacağını, helal olsun!![]()
Teşekkürler arkadaşlar , teşekkürler Nafiz.
Start alanında Yaseminide gördüm.Sağolsun O da gelmiş.
Evet büyük ümitlerle başladığımız yarış 2 nci loop un 2 nci etabında şanzıman kulağının kırılması sonucu erken bitti.
Hazırlandıktan sonra ilk defa yarışan bi araçta böyle sorunlar çıkması normal.Aslında bu yarışa bir miktar da antreman olarak bakıyorduk.Detayları gün içerisinde paylaşçam
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri