Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Özkar Otomotiv'e Teşekkürler, GP'cilere Bilgiler

Sertan Karaca
    badboy1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499
    Edilen teşekkür: 65

Teknik Konu Özkar Otomotiv'e Teşekkürler, GP'cilere Bilgiler

Arkadaşlar bu başlık size bir reklam olarak gözükmesin. GP'lerimizi emanet edebileceğimiz ve bizim ile birebir ilgilenecek muhattap bulabileceğimiz, Yetkili Servisleri birbirimiz ile paylaşmalıyız.

Geçen hafta 40.000 bakımını yaptırmak için Fiat Özkar Otomotiv'e (Florya) gittim.Aracı bakım için alırken tahmini teslim saatini (2,30 saat) verdiler ve teslim saatinden 15 dakika önce, yıkanmış şekilde aracı teslim ettiler.

Bu süre zarfında, benim gibi kılı kırk yaran birine yardım etmek için 2 saat uğraştılar. Tavan döşemesindeki lekeler ve garantisi bitmiş araçlar için garanti uzatma hakkında bilgiler aldım. Ayrıca benim dükkanımmış gibi parça bölümüne geçip, istediğim parçaların fiyatlarını öğrendim. Oradaki görevli arkadaşlar herhangi bir olumsuz tavır takınmadan yardımcı oldular. (10-15 kalem parça fiyatı ) Tavan konusunda ise, fotoğraflar gönderildi ve 3 gün önce olumlu yanıt alındığı bilgisini servis tarafıma iletti. Önümüzdeki hafta değişim yapılacak. Ama garanti uzatma hakkında maalesef daha önce forumda belirtildiği gibi garanti başlangıcı olarak, garanti bitiş tarihinin baz alındığını teyit ettiler. Yani;

Aracınızın garantisi 7 ay önce bitti ve siz garantiyi uzatmak istiyorsunuz, bunun için aracınızın garantisini 24 ay uzatmak zorundasınız.

24 ay - 7 ay = 17 ay. 2 yıl garanti uzatmak için gerekli olan para karşılığında, aracınız 17 ay garantili oluyor ve %30 zamlı ödüyorsunuz. (704 TL) Tabi ki yaptırmadım.

Servis konusunda aksilik yaşamadım ama birkaç hata da oldu. (Tabiki kötü niyetten olmadığına eminim yoksa çoktan şikayet etmiştim). Tamiratı için fiyat verilip, yapılması için danışılmasını istediğim bir kalemi (göstergen arada sırada gelen tıkırtı), istemediğim halde (benim de faturayı kontrol etmememden kaynaklanıyor) faturaya yansıtmışlar. Ama durumu fark edip telefon ettiğimde, iadenin yapılacağını belirterek özür dilediler. Zaten tavanı değiştirmeye gittiğimde birkaç ilave (tavan değişirken arka okuma lambası takılması, karter koruma) fiyattan düşülerek iade almış olacağım.

Ayrıca tavanın değişimi konusunda bilgi verdiği ve bugün bakım ile alakalı olarak herhangi bir rahatsızlığın/eksikliğin olup olmadığı için aradığından dolayı Özkar Otomotiv'in müşteri temsilcisi Nilüfer Kartal hn.a teşekkür ederim.

Bakalım önümüzdeki hafta tavanı değiştirmeye gittiğimde, herhangi bir montaj veya işçilik hatası ile karşılaşacak mıyım? Durumdan sizi haberdar ederim. Sağlıcakla kalın...

2. Bu mesajı için 2 kişi badboy1980'ye teşekkür etti:

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Keşke bütün servisler bu sekilde Araç sahiplerine muamele gösterse cogu serviste sorularmızaa saçma cevaplar hatta bazen hiç cevap alamıyorz ...
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Aslında yetkili servise 10 kuruş fazla veriyoruz ama en azından karşımızda kurumsal bir firma var. (bazı servisler yakışmayacak hareketler yapsa dahi) gidip yakalarına yapışabiliyoruz. Benim önceden 2000 model clio aracım vardı, garanti falan hak getire ama yine de yetkile servise gidiyordum. Orjinal parça kullandıklarından ve herhangi bir arıza meydana geldiğinde yakalarına yapışabildiğimden.

Kaldı ki (tabi bu benim görüşüm) Puntomu neden götürmeyeyim. Arkadaşlar iyi bir yetkili servis bulun, muhabbetinizi kurun ve makul bir işçiliğe aracınızı emanet edin. Sonuçta bir avuç civata, bari o civatada orjinal olsun

t b
    TunFeB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 331

karter korumadan kastınız nedir acaba?

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Alıntı TunFeB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karter korumadan kastınız nedir acaba?

Aracın motor bölümünün altına plastik bir koruma kapağı, yoldan gelecek olan taşlar veya kasislerdeki sürtmeleri engelleyecek olan muhafaza...

t b
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

bunun dizeller için olduğu söylenmişti. nasıl uyduracaklar sizin araca?

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

bunun dizeller için olduğu söylenmişti. nasıl uyduracaklar sizin araca?
    Starjet ve diğer motor ve modeldeki araçlarımıza oluyor bu muhafaza. Bana 84 TL fiyat verdiler.

t b
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Monte edilirken kontrol edip, herhangi bir işlem yapmadan uyduğunu görürseniz ve paylaşırsanız sevinirim. Benim bildiğim benzinlilere uymadığı ve monte deliklerinin karşılamadığı....

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

Monte edilirken kontrol edip, herhangi bir işlem yapmadan uyduğunu görürseniz ve paylaşırsanız sevinirim. Benim bildiğim benzinlilere uymadığı ve monte deliklerinin karşılamadığı....
    bende aracı ilk aldığımda taktırmıştım (benzinli)
    3 yıldır sırunsuz kullanıyorum...

t b
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Punto_Can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende aracı ilk aldığımda taktırmıştım (benzinli)
    3 yıldır sırunsuz kullanıyorum...

hangi serviste taktırdımız acaba?

Yiğit Tuncer
    z_ygt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06az3970
    Edilen teşekkür: 11

Benim aracımın da garantisi yok ve tavanı değişecek.Bunu geçen hafta servise bildirdim.Onlar da bölge müdürlüğüyle konuştular.Bende resim gönderilmedi ama onay geldi.Perşembe, Cuma gelecekmiş tavan.Arka okuma lambası için ne kadar fiyat verdiler?Bu öndekinin aynısı oluyor diye biliyorum.Uygunsa ben de taktırmak istiyorum.

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

Özkar bana oldukça yakın. Önünden geçerken çoğunlukla ticari Fiat araçlarını gördüğüm için pek ilgimi çekmemişti ama yazılanları okuyunca, denemekte fayda var diyorum.

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Teknik Konu

Alıntı z_ygt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aracımın da garantisi yok ve tavanı değişecek.Bunu geçen hafta servise bildirdim.Onlar da bölge müdürlüğüyle konuştular.Bende resim gönderilmedi ama onay geldi.Perşembe, Cuma gelecekmiş tavan.Arka okuma lambası için ne kadar fiyat verdiler?Bu öndekinin aynısı oluyor diye biliyorum.Uygunsa ben de taktırmak istiyorum.
    Ön lambanın aynısı değil. Biraz daha basit ama kullanışlı, hatta aşağıdaki linkte konu var. Fiyatını almadım ama tahmini 100 lira gibi tutar. Bakalım haftasonuna tavanı değiştirirken soracağım uygun olursa taktırırım.
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...n-lambasi.html

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yiğit Tuncer
    z_ygt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06az3970
    Edilen teşekkür: 11

Arkadaşlar size bir sorum olacak?Bu tavan garantiden sonra değiştiği için işçilik bana mı ait olacak?

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Alıntı z_ygt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar size bir sorum olacak?Bu tavan garantiden sonra değiştiği için işçilik bana mı ait olacak?
    Valla bu soru benim aklıma geldi ama zannedersem böyle saçma bir durumla karşılaşacağımızı sanmam. Sonuçta garanti olarak görmeyin. Ayıplı bir ürünün değiştirilmesi bu olay.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı badboy1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön lambanın aynısı değil. Biraz daha basit ama kullanışlı, hatta aşağıdaki linkte konu var. Fiyatını almadım ama tahmini 100 lira gibi tutar. Bakalım haftasonuna tavanı değiştirirken soracağım uygun olursa taktırırım.
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...n-lambasi.html
    o lamba active deki ön lambanın aynısı
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o lamba active deki ön lambanın aynısı
    Pardon bende Dynamic olduğundan ve arkadaşın imzasındaki araca bakmadığımdan cevap öyle oldu. Düzeltme için sağol.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertan Karaca
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    31VV499

Arkadaşlar açtığım bu konudaki teşekkürü geri alıyorum. Fark ettimde bu teşekkürü sadece müşteri temsilcisi Nilüfer hanıma yapmam gerekiyormuş. Bir servisin iyi niyetini, yaptığı hatayı kabullenmesi olarak değerlendiriyorum artık. Hata insana mahsus ama bunu hatayı kabullenmek erdemli olmayı gerektirir. Başıma gelen, zaman kaybıma, paramın ziyan olmasına ve moral bozukluğuma neden olan durumu lütfen sabrederek okursanız başınıza böyle bir durumun gelmesini engelleyebilirsiniz. Fikirlerinize ihtiyacım var.

https://forum.grandepuntotr.com/serv...-degisimi.html

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Tuncay bey ben de aracı alır almaz taktırdım, Eskişehir yolunda Ağaçlı servis var orada 82 liraya taktırdım. Tavsiye ederim, gerçi alttan gelen darbeye karşı koruma sağlayacak gibi durmuyor ama motorun açık kalmasından da iyidir.

Osman Koç
    osmankoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 0

özkar servisin bence teşekkür edilecek pek bir tarafı yok.
    arabamın altını bir taşa vurdum. boğaz contası bozuldu hırıltı var.
    parçayı piyasada bulamadık. servise gittim ne kadar tutar bir bakın diye. 1 saat sonra biter dediler. tam 3 saatin sonunda 60 ytl karşılığı 2 saat daha beklersem değişeceklerini söylediler. sefaköyde contayı 15 liraya kesiyolarmış bu arada.
    garanti uzatmayı da teklif ettiler. tabi ben malum kapı problemini ne yapacagız deyince. 1 yıllık 420 ytl civarı bir fiyat verdiler. tamam dedim garantiden kapılarımı düzeltecekseniz olur. bu sefer 44000 de aldıgım arabanın 40000 bakımı sistemde görünmüyor 40 bin bakımını da yapmamız lazım dediler. 40 bin bakımını eski sahibi yaptırdı özel serviste deyince bu sefer bakım yapılsın yapılmasın 257 ytl daha alıp bakımı yapılmış gibi sisteme girmemiz lazım dediler. yapmayacakları bakımın parasını istediler yani. artı 420 daha verip 1 yıl garanti uzatacakmışım. peki bütün bunlar ne için fiat ın hatalı ürettiği arka kapı mekanizmalarını düzelttirmek için. bu kadar pişkinlik bu kadar düzenbazlık ancak koç un ve bayilerinin elinden gelir zaten.

Sayfa 1/2 12 SonSon