Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 90hp Grande Punto mu 90 hp Astra mı?

tunc tt
    tunc35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 36

Standart 90hp Grande Punto mu 90 hp Astra mı?

Arkadaşlar ldiğim kadarıyla Gp ve Opel'in diesel motorları aynı. Peki 90 hp lik Opel Astra mı yoksa 90hp lik Gp mi daha iyidir? Astra daha ağır bi araç bildiğim kadarıyla acaba tüketimi de fazla mıdır?

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

opelin 1.3 lük dizel motorunda tork daha yüksek bildiğim kadarıyla rakamları tam hatırımda deil ama atıyorum
    gp 90 beygir: 190 tork sa
    opel 90 beygir: 220 tork (rakamlar bunlar olmaya bilir ama tork ta farklılık olduğunu biliyorum)

habu arada araç ağırlıkları farklımı ? bilemiyorum

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

araç agırlıkları farklı astra agır ve astra daha fazla tüketio araçların performansı konusunda pek bi değiiklik olmıyacagına düşünüyorum 2005 astra hb'e binmiş birisi olarak Gp daha güzel dursada iç malzeme kalitesi vs vs iç mekan tarzı olarak astrayı daha begenmişimdir.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Grande Punto 1.3lt. 90HP ıle Opel Astra HB 1.3lt. 90HP motorlarının, hacımlerınden tutunda(1248cc.), torklarına, sıkıstırma oranlarına kadar bırebır aynıdır.ancak Opel'ın tek dez avantajı kasasının daha agır olması.(1145kg - 1265kg.)mutlaka baska farklarıda vardır.sanzuman oranları, uzunluk, genıslık v.s. gıbı ancak, motor olarak aralarında bır fark yok...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

6. Bu mesajı için 2 kişi mustafaf'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Mustafanın da belirttiği gibi motor parçaları ve çıkış güç ve torkları tamamen aynı (90bg-200nm tork) Yalnız yazılımları farklı olması gerekiyor.Zaten düşük güçteki diğer dizel ünitelerin de yazılımları farklı.Astra da bildiğim kadarıyla 1750d/d da gelen maksimum tork, belirli bir devire kadar korunmakta.(2500d/d olabilir) Bizim araçlarımızda ise bu tork miktarı devir arttıkça çok düşük bir oranda da olsa azalmakta.

Performans olarak Gp, hafif olması nedeniyle daha avantajlı.İçeri gelen motor sesi sınıf farkı nedeniyle Astra da daha az.Tüketim ise aynı koşullarda Astrada belki %5 daha fazla olabilir...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tunc tt
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    opelin 1.3 lük dizel motorunda tork daha yüksek bildiğim kadarıyla rakamları tam hatırımda deil ama atıyorum
    gp 90 beygir: 190 tork sa
    opel 90 beygir: 220 tork (rakamlar bunlar olmaya bilir ama tork ta farklılık olduğunu biliyorum)

habu arada araç ağırlıkları farklımı ? bilemiyorum
    Ağırlıkları farklı. Gp 1100 kilo civarı Astra ise 1275. Ama Opel daha kalite sanki.

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafanın da belirttiği gibi motor parçaları ve çıkış güç ve torkları tamamen aynı (90bg-200nm tork) Yalnız yazılımları farklı olması gerekiyor.Zaten düşük güçteki diğer dizel ünitelerin de yazılımları farklı.Astra da bildiğim kadarıyla 1750d/d da gelen maksimum tork, belirli bir devire kadar korunmakta.(2500d/d olabilir) Bizim araçlarımızda ise bu tork miktarı devir arttıkça çok düşük bir oranda da olsa azalmakta.

Performans olarak Gp, hafif olması nedeniyle daha avantajlı.İçeri gelen motor sesi sınıf farkı nedeniyle Astra da daha az.Tüketim ise aynı koşullarda Astrada belki %5 daha fazla olabilir...
    Teşekkürler güzel açıklamışsınız.

Astra'nın tek dezavantajı kasasının Gp'ye göre 120 kg fazla olması nedeniyle daha fazla tüketmesi olsa gerek. 120 kilo da fazla bi fark sayılmaz, 2 yetişkinin ağırlığına eşit. Astra'nın ağır olmasının avantajı ise daha oturaklı ve dengeli olması.
    Konu OzzY tarafından (11/03/2009 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood- lütfen kuralları okuyunuz

SARP BAHAR
    Power Of Japan Little F.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 95

Alıntı tunc35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ldiğim kadarıyla Gp ve Opel'in diesel motorları aynı. Peki 90 hp lik Opel Astra mı yoksa 90hp lik Gp mi daha iyidir? Astra daha ağır bi araç bildiğim kadarıyla acaba tüketimi de fazla mıdır?
    Motor olarak tamamen aynı.Performans ve yakıt tüketimi olarak Gp biraz daha avantajlı kilosundan dolayı.

Aralarında sınıf var astra c sınıfı,gp b sınıfı bir araçtır.Dolayısıyla karşılaştırma sağlıklı değil.

Astra focustan sonra yol tutuşta sınıfının referans aracıdır.Fren mesafeleri ve malzeme kalitesi olarak yeni golf hariç mazda3 le beraber sınıfının lideridir.

Türkiye'nın yıllardır en çok satan hb modelidir,ikinci elde her zaman para eder.

Fakat şu an sıfırını almanızı tavsiye etmem,hem çok pahalı hemde önümüzdeki yıl yeni kasası gelicek.

Eksi yönleri,içeride ufak tefek eşyalar ıcın hıc goz yok.Direksiyonu tipik alman,çok sert.

Astra alıcaksanız 2007 sonrası makyajlı kasaları öneririm,mevcut olan bütün problemler makyajla beraber giderilmiş olarak geldi.

11. Bu mesajı için 3 kişi Little F.K'ye teşekkür etti:

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Ya aralarında cok büyük fark olmamasına ragmen performans olarak görünüm gösteris olarak Gp nin daha üstün oldugunu düşünüyorum Ben olsam Gp yi tercih ederdim...
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ilker sezgin
    ilkersezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 17

arkadaşlar merhabalar. tekrar ediyorum benim 75 lik gp kantarda boş depo ile 1210 kg geldi. punto ağır bir araba ama astra 70 kg daha ağır . motorlarımız aynı ama yazılım farkı şanzıman farkı var. astra daha iyi kaçıyor gibime geliyor bana.6 vitesli şanzumanın opele ait olduğu daha önce formumuzda yazılmıştı. selam ediyor gözlerinizden öpüyorum.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tunc tt
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı Little F.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor olarak tamamen aynı.Performans ve yakıt tüketimi olarak Gp biraz daha avantajlı kilosundan dolayı.

Aralarında sınıf var astra c sınıfı,gp b sınıfı bir araçtır.Dolayısıyla karşılaştırma sağlıklı değil.

Astra focustan sonra yol tutuşta sınıfının referans aracıdır.Fren mesafeleri ve malzeme kalitesi olarak yeni golf hariç mazda3 le beraber sınıfının lideridir.

Türkiye'nın yıllardır en çok satan hb modelidir,ikinci elde her zaman para eder.

Fakat şu an sıfırını almanızı tavsiye etmem,hem çok pahalı hemde önümüzdeki yıl yeni kasası gelicek.

Eksi yönleri,içeride ufak tefek eşyalar ıcın hıc goz yok.Direksiyonu tipik alman,çok sert.

Astra alıcaksanız 2007 sonrası makyajlı kasaları öneririm,mevcut olan bütün problemler makyajla beraber giderilmiş olarak geldi.
    Vallaha Gp mi sattım yine Gp alacaktım ki birden hiç hesapta yokken Astra girdi işin içine. 2005 model uygun buldum bi tane daha düşünüyrorum. Yorumun için teşekkürler.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Astra 1.3 cdti enjoy spor paket i olan arkadaşım var.Önceki mesajımda da belirttiğim gibi içeri gelen motor sesi bir miktar daha az.Mjtd 90bg lik gp ile bu aracı geçiyordum Yani performans olarak gp daha üstün.Vites oranlarını bilemiyorum ama vites kutuları farklıdır büyük bir ihtimal.Yani Gp nun vites kutusu Opelden olmayabilir.Zaten Fiat Stilo ile yıllar önce 6 ileriye geçmişti Astra dan önce...

18. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

tunc tt
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astra 1.3 cdti enjoy spor paket i olan arkadaşım var.Önceki mesajımda da belirttiğim gibi içeri gelen motor sesi bir miktar daha az.Mjtd 90bg lik gp ile bu aracı geçiyordum Yani performans olarak gp daha üstün.Vites oranlarını bilemiyorum ama vites kutuları farklıdır büyük bir ihtimal.Yani Gp nun vites kutusu Opelden olmayabilir.Zaten Fiat Stilo ile yıllar önce 6 ileriye geçmişti Astra dan önce...
    Arda Gp'nun kasasının daha hafif olması nedeniyle Astra'yı geçmesi normal.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı tunc35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arda Gp'nun kasasının daha hafif olması nedeniyle Astra'yı geçmesi normal.
    Haklısın Tunç, zaten önceki mesajımda bunu belirtmiştim.Bir de yanlış hatırlamıyorsam Gp nun son hızı da 3km/s kadar daha yüksekti.(175km/s-172km/s) Bence Astra nın burada bir eksikliği var.Bir üst sınıf olarak son süratini en azından vites oranlarıyla oynayarak biraz daha arttırabilirlerdi...

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

zafer özgün
    ED 088 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34 GH 0179
    Edilen teşekkür: 110

Tuncay ;her iki aracında kendine göre farklı artıları var. Birde periyodik servis ücreti, yedekparça, ikinci el değeri açısından değerlendir. Açıkçası bende hangisi daha efektif bilmiyorum.
    Zor iş valla araba seçmek !!

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

SARP BAHAR
    Power Of Japan Little F.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 95

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya aralarında cok büyük fark olmamasına ragmen performans olarak görünüm gösteris olarak Gp nin daha üstün oldugunu düşünüyorum Ben olsam Gp yi tercih ederdim...
    Aralarında büyük fark yok derken kasıt nedir?

Performans ve yakıt tuketımı farkı olmadıgı aşikar.

Fakat aralarında bir kere boyut,hacim,sınıf,yol tutuş,kalite farkı var.(Ki bu normal çünkü astra'nın rakibi bravo'dur)

Kaldı ki şunu çok samimi olarak belirtiyor astra cıkalı 4 yılı aşkın süre oldu,c sınıfında bence tasarımı hala cok fazla eskımeyen bır modeldir.Tasarım görecelidir ama bugun bi astra opc,gtc veya hb hala albenisi olan araçlardan.

Geçtiğimiz ay yanılmıyorsam 170 tane astra satılmış,bu kadar pahalı olmasına rağmen.

Şu an bana göre parasını hak etmiyor orası ayrı.Cunku 40000 tl ye kasa değiştiricek bi arac almak çok akıl karı değil.Yazın 35'lere veriyorlardı.Bi digital klıma bırde yağmur sensörü diye elegance paket cıkardılar fıyatıda 2000 tl arttırdılar.

tunc tt
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi

Gülen Yüz

Alıntı ED 088 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tuncay ;her iki aracında kendine göre farklı artıları var. Birde periyodik servis ücreti, yedekparça, ikinci el değeri açısından değerlendir. Açıkçası bende hangisi daha efektif bilmiyorum.
    Zor iş valla araba seçmek !!
    Evet çok zor. Gece rüyamda bile araba görmeye başladım artık.

batu fes
    batuhann80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 615

astrayı;kuzenimde oldugu için test etmiştim...
    her arkadasın dedigi gibi farklı sınıflar...
    yalnız benim dikkatimi ceken vites oranlarından olsa gerek(tahmin ediyorum)
    arabanın ilk kalkısı resmen ölü gibi...devirini biraz assagı düstümü hemde agırlıgın etkisiyle biraz araba sürünüyor baygın gibi ama kendini toparlayınca güzel gidiyor..
    bu yüzden farklı kalkıslarda 2-3 kere stop ettirdim..(belki arabanın yabancısı oldugum için olabilir...)
    sana dürüstce bir öneri...astranın fiyatına astra klasmanında daha sessiz,daha atak ve daha sorunsuz bir araca bakman...(kendi düşüncem...)
    ama gp klasmanında sınıfında bir cok araca göre ben gpyi tercih ederdim...

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Tercihim kesinlikle GP olurdu. Astra parasının hakkını veren bir otomobil değil, malzemesi işçiliği iyi olabilir fakat kullanım kolaylığı, dashboardın dizaynı kesinlikle GP den daha fonksiyonel değil yinede o kadar paran varsa karar senin.
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Astra 110 Hp olsa idi onu tercih edin derdim ancak şu haliyle astra hantal bir araba bence.

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

90hp GP kullanmadım ondan şanzuman nasıl bilmiyorum ama astralar sanki daha seri şanzumana sahip gibi geliyor.
    Benim aklıma gelen ilk şey süspansiyon sistemi oldu. Benim GP'de olmamasına rağmen forumda çok sorun yaşayan gördü. Astranınkiler daha sağlıklı ve viraj performansı olarak o sınıf, o yükseklikte bir araç için daha iyisi varmıdır dedirtir. (Lotus ya da ferrari tasarımlı süspansiyonu vardı yanlış hatırlamıyorsam).
    Her ikiside güzel araç ama bana göre burda kriter şehiriçi-şehirlerarası kullanım oranı bence. Sadece şehiriçi düşünüyorsan GP al ama uzun yol da yapacam bol bol dersen astra seni daha çok tatmin etçektir gibime geliyor.
    Bu arada farklı sınıf olmalarına rağmen boyları nerdeyse aynı, bagaj hacimleri de çok farklı değil.

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon