Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: ToyotaClubTr ve Puntoya Sallamalar

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Standart ToyotaClubTr ve Puntoya Sallamalar

Geçenlerde int de dolasırken toyota a girdim ve orda GP ile ilgili yazdıklarını gördüm bi topic açmıslar Grande Punto diye ve ordaki yorumları sizinle paylasmak istedim :

- evet ark gecen hafta alınan 1,3 multıjet aracımız ıle ılgılı dusuncelerım
    cam kumandalarında tek dokunus ozellıgı yok
    bagaj bıraz dar gıbı geldı
    arka gorus kısıtlı
    orjınal lastıkler kalıtesız ( b 320 )
    torpıdo aydınlatması yok

- Bir arabanın debriyaj pedalı bu kadar kötü olabilir mi? Olabilir.

- Taksiciler genelde memnun arabadan. Kuş serisinden sonra beterin beteri var olmuş adamlar

- tofaş mı kapıdan içeri sokmuyacan
    lüx araba yapacaklar ya tempreyla başladılar tempraya aramızda binen vardır arabanın arkası hiç güzükmüyor mareya da da oyle arka gürüş güzel bu sefer önden gürüş felafet güneşlikler açık gidiyormuşun gibi oluyor üstten görüş yoy punto dada kılasık tofaş arabası arkadan gürüş 0 çok capu dahlıyo aradalar 2 senede ellenmediy yeri kalmıyo tamirciden çıkamıyon

- fena değilin üstünede imkansız çıkamaz.bir sene kullandıktan sonra döküleceği hissini uyandırdı.tabi 1 sene sonra satacaksınız bişey diyemembelkide fiat olmasından dolayı bana öyle gelmiştir.sonuç olarak gereksiz bir araba.para vermem
    Konu Ogulcan.Öğüt tarafından (26/02/2009 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

erhan öztürk
    erhan0677 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06m0392
    Edilen teşekkür: 28

bende biraz karıştırdım en doğru tesbiti yine bir toyata kullanıcısı yapmış

Ynt: İşte Yeni Fiat Linea
    « Yanıtla #37 : Haziran 13, 2008, 10:09:37 »
    Alıntı sahibi: can sökmen üzerinde Aralık 09, 2007, 11:46:11
    fiat benim gözümde marka bile değil . . . çin malı bi motordan ne beklersinki. . . ?

araştırırsan multijet araştırırsan multijet in çin olmadığını öğrenirsin dostum bende hem 2008 corolla d4d hemde fiat linea 13 multijet var ikisinide kullanıyorum öncelikle toyotanın servis giderlerinden başım döndü aldığıma almışıma pişmanım geri giderken yaptığı bir sesi aylarca çözemediler en son bakım 555 ytl aynı işlemlerle linea 245 ytl tuttu faturalarında yazanlar neredeyse aynı linea corolladan daha atak ama corolla daha sessiz corollada aksesuar olarak sunulan bazı şeyler lineada standart iki arabada güzel ama fiat türkiyenin gerçeği iki arabaya da aynı yerden mazot alıyoruz mecburen cari çalışıyoruz corolla turbo arızası yaptı servis yakıttan diyor corolla 35000km linea 73000km daha tık yok seneye corollayı satacağım bir tane daha linea alacağım ama t jet bir dizel bir benzinli olsun buradaki arkadsaşların çoğu biraz ön yargılı tamam insanın sahip olduğu araba dünyanın en iyi arabasıdır ama gerçeklerede at gözlüğü takmayalım toyotanın parçaları ve servisi çok pahalı babamın audi a 6 sı aynı paraya servis yapıyor acıyorum ben verdiğim paralara kaldıki corolla ile uzun yolculuk çok sıkıcı camları çok dar içi kasvetli linea ferah en azından corollanın 2nci vitesi yok gibi birşey turbo boşluğu çok fazla linelara ek yazılım yapıp bunu giderdiler tamam toyota ile fiat mukayese edilmez tabiki toyota daha profosyonel ama fiat türkiyenin gerçeği her yerde parçasını bulursunuz corolla üzüyor beni rahatsızım son olarak esp iki aracımda da yok ve linea corolladan az yakıyor iyi günler dilerim tespitte hata olmaz bunlar kendi görüşlerimdir...
    Konu erdiyilmaz tarafından (27/02/2009 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Linkler kaldırıldı.

3. Bu mesajı için 2 kişi erhan0677'ye teşekkür etti:

Ogulcan ÖĞÜT
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363

Standart Dogru Tesbit

Dogru bi tespit yapmıs toyota parçaları ve servisi asırı pahalı ve bence arabalarıda tam olarak karsılıgnı vermiyor dayımın 2001 corollasını patlayan sis farı ve onun yanındaki çıta için 550-600 arası bi fiyat verdiler servisten 500 liranın altına cıkamıosun

çağatay bayraktar
    cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 BC 2556
    Edilen teşekkür: 63

fiat kaliteli değil, aksi idda edilemez ama Toyota da acayip iyi bir marka değil... dünyanın en karlı oromobil şirketi Toyota ama kesinlikle araçları Fiat'tan çoooook kaliteli değil.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Bana göre Toyota lehine olan tek gerçek aracın sorunsuzluk oranının Fiat tan daha iyi olduğu.Yoksa Toyota bana göre hiçbir zaman ne tasarımda ne de üretimde kullandığı materyallerle sınıf standartlarını belirleyememiştir.Üretim maliyetleri gerçekten başarılı ve araçlarının arıza yapma ihtimalleri oldukça düşük, buna diyecek birşey yok.Ancak tasarım ve özgünlük konusunda bence oldukça geriler.Bir de iç mekan işçilik ve plastik kalitesi Fiata göre daha iyi de denemez.Eğer Punto ile Yarisi karşılaştırma imkanı bulduysanız iki marka da birbiriyle yarışıyor diyebiliriz

8. Bu mesajı için 3 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Ogulcan ÖĞÜT
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363

yarisler berbat bence minnacık bişi zaten 1.0 olanların ların ayagını kapıdan cıkart sürte sürte git

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

adamlar toyota'ya değil bmw biniyo sanki bizde tenekeye biniyormuşuz haberimiz yok yahu

Berkant Atay
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 DBA 35
    Edilen teşekkür: 52

Bende GP Sport, eşimde Yaris 1.4D var. İki araba da bence güzel. İkisinde de sorun yaşamıyoruz. Yaris berbat diye yorum yapan dostumu biraz dolaştırmaya davet ediyorum. Son derece ferah ve sürmesi zevkli bir araba. Türkiye'yi gezdik onunla ve aldığımız zevk hiç azalmadı. Yaris şeker bir arabadır. Ayrıca 1.4D Yaris çok güçlü bir motora sahip, herkese kafa tutabilir. GP hakkında fikirlerimi zaten biliyorsunuz.

Mesela bu başlık Citroen'ler ve Fiat'lar şeklinde açılsaydı o zaman söyleyecek çok şeyim olurdu. C4'ten nasıl kurtulduğumu bir Allah bir de ben biliyorum.

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarisler berbat bence minnacık bişi zaten 1.0 olanların ların ayagını kapıdan cıkart sürte sürte git
    Katılmıyorum...
    Bagajı bizimkinden gerçekten ufak doğru ama içi oturuş pozisyonundan dolayı inanılmaz geniş geliyor...
    Puntonun koltukları daha yatık Yaris'teki oturma pozisyonu daha dik...
    4.5 ay arkadaşımın Yaris'ine bindim...O arka koltuktaki ferahlığı pek çok ''C'' sınıfında göremedim...

Toyota sitesindeki yorumlara gelince...
    Çok kişi ''daha az para verilen bir araç neredeyse benim arabam kadar iyi'' cümlesini kullanmaz diye düşünüyorum...
    Dediklerim ''B' segmenti Toyota aracı Yaris ile G.P. arası düşüncelerimdir...Farklı sınıflardaki Toyotalarla ilgili konuşmaya zaten gerek yok...

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

Toyotanın fiattan üstün yönleri var tabii ki.mesela toyotada arıza vs fiatdan daha az.
    ama en son 2008 corollaların bazıları direksiyon problemi nedeniyle geri çağırıldı.fiat geri çağırmadığı gibi şikayetlerle de ilgilenmiyor.
    toyotanın servis maliyetleri çok yüksek.emniyet açısından GP için söylüyorum çoğu toyota marka araçtan daha güvenli.

birde toyotanın garip bir huyu var.2004 modelde standart sunduğu şeyi 2008 de araca koymuyor falan filan.

tabii ki yorumlar abartılı.fiat teneke değil.fiat onların dediği kadar kötü olsaydı bu kadar çok satmaz kepenkleri indirirdi.

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Eger olay aynı sınıftaki iki arabayı karşılaştırmak olacaksa, punto'yla ne yaris, ne jazz, ne getz, ne corsa fiyat performans donanım uclemesinde yarışamaz. 2 sene 2007 civic kullandım ki üst sınıftır ve bence sınıfının en iyisidir ve 1 gün bile tjet sport'u kullanıgıma pişman olmadım ve civic'i aramadım.
    sorunları yok mu var elbette, civic'le bir kere servise gitmedim ama puntoyu 6 ayda 5-6 kere servise sokmak zorunda kaldım. simdi Didim'deyim yolda cukura girdim arabadan tıkır tıkır sesler gelmeye başladı direksyon sallanıyor ve durmaya yakın iiice artıyor ses(sebebi bilen varsa mesaj yazarsa sevinirim)
    sözün özü yaşasın puntoooo
    StrucTuraL EngiNeeR

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı siromar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger olay aynı sınıftaki iki arabayı karşılaştırmak olacaksa, punto'yla ne yaris, ne jazz, ne getz, ne corsa fiyat performans donanım uclemesinde yarışamaz. 2 sene 2007 civic kullandım ki üst sınıftır ve bence sınıfının en iyisidir ve 1 gün bile tjet sport'u kullanıgıma pişman olmadım ve civic'i aramadım.
    sorunları yok mu var elbette, civic'le bir kere servise gitmedim ama puntoyu 6 ayda 5-6 kere servise sokmak zorunda kaldım. simdi Didim'deyim yolda cukura girdim arabadan tıkır tıkır sesler gelmeye başladı direksyon sallanıyor ve durmaya yakın iiice artıyor ses(sebebi bilen varsa mesaj yazarsa sevinirim)
    sözün özü yaşasın puntoooo
    neden?
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Nedeni şu:
    jazz-punto(kendi arabamla ve ben aldıgım zamankiyle kıyaslama yapacagım)
    punto almadan oncce dusundugum arabaydı
    simdikiler 100 hp ama oneceki modeli 83'du yanlıs hatırlamıyosam ve 127 tork
    Tjet 120 hp 205 tork
    çift bolgeli klima kendi sınıfındaki hic bir arabada yok(yukarda saydıgım)civicde de yok
    güvenlik paketi ve hillholder ASR jazz de yok puntoda vardı ve standarttı tjet için
    fiyat ben 29000'e aldıgımda kasko dahil
    jazz'e 31000 min. fiyat aldım konya'da

fiyat performans ve donanımdaki bir kac fazlasıydıyukardaki ozellikler
    zaten saydgım diger arabalarda da yok yukarda saydıklarım onlar icin ayrıca yazmayacagım.
    Ben aldıgımda durum buydu?
    StrucTuraL EngiNeeR

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

T.Talip ÖZDEMİR
    djtalip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01TT
    Edilen teşekkür: 20

işin açıkcası toyota sağlam ve kaliteli bi araç, bu yorumuda yapmaları biraz abartsalarda gayet doğal. Aradaki fiyat farkıda bunu gösteriyor zaten. Benim aracım 1 senelik olmasına rağmen, her tarafından ses gelmeğe başladı, ama babamın toyota avensisi var 2002 model bırak ses gelmesini camları kapattığın zaman dünya ile bağlantın kesiliyor. Ama yinede puntomu seviyorum...

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı Rigel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende GP Sport, eşimde Yaris 1.4D var. İki araba da bence güzel. İkisinde de sorun yaşamıyoruz. Yaris berbat diye yorum yapan dostumu biraz dolaştırmaya davet ediyorum. Son derece ferah ve sürmesi zevkli bir araba. Türkiye'yi gezdik onunla ve aldığımız zevk hiç azalmadı. Yaris şeker bir arabadır. Ayrıca 1.4D Yaris çok güçlü bir motora sahip, herkese kafa tutabilir. GP hakkında fikirlerimi zaten biliyorsunuz.

Mesela bu başlık Citroen'ler ve Fiat'lar şeklinde açılsaydı o zaman söyleyecek çok şeyim olurdu. C4'ten nasıl kurtulduğumu bir Allah bir de ben biliyorum.

Cıtroen C4 konusuna katılıyorum.bır sure kullanmak durumunda kalmıstım.(1.6 110HP dızel) hayatımda bu kadar rahatsız bır araba gormedım.1 kere uzun yola cıktım (400km.) sankı kendı arabamla 1000 km. yol yapmıs gıbı yoruldum valla...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

GP almadan önce uzun bir süre Yaris araştırdım, test sürüşüne çıktım.. içi de fena sayılmazdı.. D4D modeli almaya karar vermişken Fiat bayisine uğradık GP'yi inceledik test ettim ve o an Yaris'in ne tipsiz bir araba olduğunu farkettim Diğer herşey karşılaştırılabilir ama şıklık ve karizma açısından B segmentte GP'nin üstüne pek araç yok..

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

toyota iyi bi markadır ve yaris çok güzel bir arabadır. (bence)
    arkadaşımın 1,3 benzinli eski kasa yarisini kullandım, o sırada 1,3 mj puntişi yeni almıştım.
    yaris bana çok atak geldi, araba gaz a dokunmamla beraber uçuyordu.
    yeni kasa yarisler daha da güzel
    ben puntomu sewiyorum ama yarisi de beğeniyorum.
    bizim insanımız milletini, memleketini, takımını, hemşerisini...vs tutar, gerisini atar. çok yanlış bi zihniyettir. yiğidi öldür hakkını ver lafı bu gibi durumların telafisi içindir.
    hoşkalın.

Ogulcan ÖĞÜT
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363

Standart yanlıs anlama anlatma

Berkant Abi beni yanlıs anlamıssın veya ben yanlıs bi kelime düzeninde yazmısım öle diyim yarisler berbat degil tabiki arkdasımın d-4d gayet güzel seri araba ben 1.0 larına binmiştim hiç begenmemiştim hele klimayıda acınca ayagını dısarı at it dicektim konfor vs acısındanda hoş araba ama yanlıs cümle kullandım bu yanlıslık için abilerimden ÖZÜR DİLİYORUM ..
    Konu Ogulcan.Öğüt tarafından (27/02/2009 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Yaris, denildiği gibi sürüş pozisyonu ve görüş açısından Gp dan daha üstün.Oldukça rahat bir kullanımı var.Ancak Gp nun duruşu tabiki çok farklı...

T.Talip ÖZDEMİR
    djtalip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01TT
    Edilen teşekkür: 20

evet gerçekten duruşu çok güzel gp nun... Yandan bakınca köpek balığı gibii maşallah..

Sayfa 1/2 12 SonSon