Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Trafik kazası-spin atma-cantların üzerine oturma

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

Standart Trafik kazası-spin atma-cantların üzerine oturma

ben aracımla giderken hep el frenini çekip arabayı 180 derece döndürme fantazilerim vardı ama hiç uygulamamıştım. allahtan uygulamamışım çünkü geçenlerde trafik kazası oldu, bir araç bize sol arka kapı, arka çamurluk tarafından çarptı, araba 90 derece spin attı, ve lastikler yerinden çıkarak cantların üzerine oturdu. demekki filmlerde gördüğümüz el freni çekip spin atma olayı gerçek hayatta olmuyomuş. lastiklerim 175-65 r 15, farklı ebatta lastiklerle bu spin olayı olurmu acaba?
    kışın full buz da arkadaşlarım spin atıyorlardı ama kuru asfaltta olmaz herhalde?
    hoşkaıln

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

Büyük geçmiş olsun, lastiklerin yerinden çıkıp arabanın jantların üstüne oturması gerçektende çok ilginç, böyle fantazi hareketleri yapmak içinse tecrübe ve trafiğe kapalı bir alan şart zaman zaman trafikte bu tarz hareketler yapıp kendi hayatlarını geçtim başkasının hayatlarınıda tehlikeye atan kendini bilmezler oluyor benimde öyle fantazilerim var ama dedimya fantazi belki bu konuda uzman bir arkadaşın kontrolünde bir gün trafiğe kapalı bir alanda deniyebilirim ama trafikte asla, tekrar geçmiş olsun yanlız lastiklerin yerinden çıkması bana çok garip geldi teknik olarak bir açıklaması olmalı lastiklerin bu kadar kolay çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.

Ekleme; spin olayına gelince farklı ebattaki lastikde olsa çarpmanın şiddeti, çarpan aracın ağırlığı vs.ve çarpım noktası da önemli ki arka kapı çamurluk tarfından bahsetmişsiniz ki bu noktadan gelen bir darbede bizim arabaların spin atması bence gayet doğal nihayetinde ağırlık olarak bizim arabalar gayet hafif.
    Konu kadoku tarafından (21/01/2009 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir.

fatih emekli
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi

biraz eksik yazdım, sadece arka lasti,kler yerinden çıktı, belki çarpmanın sol arka kapı- çamurşluk ve lastiklere etkisinden de olabilir, kendi kendime spin atsam belki çıkmayadabilirdi. tam emin değilim,
    hoşkalın

Erhan OĞUZHAN
    LINEA erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401
    Edilen teşekkür: 158

geçmiş olsun. sizin iradenize bağlı yapılan spin ile kaza anında meydana gelen spin olayında fark vardır. Kaza anında darbenin etkisiyle lastiklere aşırı yük binmesinden dolayı jantlardan kurtulmuş yada basıncın etkisiyle lastikler patlamış olabilir.
    Linea Dynamic 1,4 Fire

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Aracın markası neydi acaba bu önemli bazı araçların roy kolları diğerlerine göre zayıftır lastiklerin kopması rot başlarının ve kollarının aydılması ile gerçekleşir kolay kolay kırılmayan malzemelrdir spinle kaymayla kırılacak bir malzeme değildir ,sadece sertbir yere hızla çarptığında ayrılır ve kopma meydana gelebilir aksi taktirde düz bir yüzeyde spin atmayla yanlamayla kırılacak bir malzeme değildir...Hoşcakalın..

tolga kaya
    toggykaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    06 BP XXXX
    Edilen teşekkür: 22

inanılmaz.. bu arabayı aldım alalım birçok kez elfreni çektim.. ama böle bişyle karşılaşmadım.. çarpmadan kaynaklanmıştır kesin... geçmiş olsun...

Erhan OĞUZHAN
    LINEA erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401
    Edilen teşekkür: 158

mehmet sadece lastikler janttan çıkmış sanırım. rotlarla ilgili bir durum değil
    Linea Dynamic 1,4 Fire

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Fatih geçmiş olsun, spin atma ile spin atan arabanın çarpması sonucu oluşacak hasar ya da olaylar çok farklı.İkisini birbirine karıştırmamak gerekli.Bu tarz hareketlerin trafiğe açık alanda yapılması son derece yanlış zaten.Karda ya da buzda hem kolay hem de zor olabilir, tekrar geçmiş olsun...

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

El fren çekmeyle böyle bir şeyin olması için çok fazla etken bulunması lazım. Öyle olsa bir çok arkadaşımız çoktan büyük kazalar atlatırdı. Sizinki tamamen kaza ile ilgili. Öyle bir Newton yemiştir ki araç normaldir. Bir çok yerin de kırıldığını düşünüyorum.

Okan Koç
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

hocam genelde lastik çıkması gibi durumlar bi yere darbe indirdiği zaman olur muhtemelen lastiği bi yere çarpmıştır....aynısı bende oldu ordan biliyorum

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Pardon ben lastik kısmını komple anlamıştım bak bu daha enteresan lastik patlamayla yırtılma etkisi gösterip dağılmıştır ,Ne enteresan kazaymış yaw

ilker ONGUN
    iongun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 31

Lastikler çıkmışşsa bijon sıyırmış olabilir.Biz 4*4 arabada lastık degistirmiştik yenii taktıgımız lastıgın bıjonlarını sanırım ıyı sıkmamamızdan dolayı bıjon sıyırdı ve lastık yerınden cıktı.Böle bi durumda olabilir..

Okan Koç
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı iongun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastikler çıkmışşsa bijon sıyırmış olabilir.Biz 4*4 arabada lastık degistirmiştik yenii taktıgımız lastıgın bıjonlarını sanırım ıyı sıkmamamızdan dolayı bıjon sıyırdı ve lastık yerınden cıktı.Böle bi durumda olabilir..
    aklıma bijon deyince benim olay geldi
    geçen hafta yolda lastiklerim patlamıştı neyse stepneyı taktık 2 gun sonra dıkkatımı cektı stepne tamponun dısında duruyodu neyse yaptırmaya goturdum megerse bıjonları ters takılmıs

sinan sarı
    sarisinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    :(
    Edilen teşekkür: 19

gecmis olsun yaa o kadar kolay lastik janttan ayrılması bence cok sacma ben palio warken 100 km hızla yanlamaya basladım ve allahtan yol bostu (zaten dolu olsa yapmazdım.)2,3 yanladıktan sonra elimden direksiyonun hakimiyetini kaybettim sonra araba 2,3 tur 360derece spin attı ve bisi olmadı lastik falan cıkmadı puntoda ise bu kadar cabuk lastigin janttan ayrılması bence cok garip... bu arada palio kullananda bilir zaten puntoyla palio arasında dünya kadar yol tutus farkı war yani

fatih emekli
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi

kaza fotolarını koyarım müsait bi zamanda,

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

benim el frenim zaten tutmuyor okadar hızla gidince. geçmiş olsun trafiğe kapalı yyer konusunda kesinlikle katılıyorum. ıslak zeminde sol ayak frenini tavsiye ederim daha güvenli olur

Berkant Atay
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 DBA 35
    Edilen teşekkür: 52

Pekçok marka ve model araçla elfreni ile aracı 180 derece döndürme hareketini senelerdir, tabii trafik şartları müsait ise, uyguluyorum. Bu işte oldukça ustalaştım. Hiçbir aracıma zarar geldiğini görmedim şimdilik. Ama boş alanlarda biraz çalışmadan yapılmamalı.

Kemal Özsu
    plastro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    33 VEN 90
    Edilen teşekkür: 786

fatih çok geçmiş olsun, el frenini sadece durduğumda çekiyorum ama müsait bir yer olsa bende spin attırmayı denemek isterim.

sinan sarı
    sarisinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    :(
    Edilen teşekkür: 19

Alıntı plastro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fatih çok geçmiş olsun, el frenini sadece durduğumda çekiyorum ama müsait bir yer olsa bende spin attırmayı denemek isterim.
    pek ii olmuyor abi 360derece spin insan vücüduna zarar ama harbiden cok fena adrenalin oluyo hee..

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

bu spin olayını bende cok severim ve kar yagıdıgında ya da buzda sıksık yaparım super olur ve bugune kadarda dedigin gbi bişey olmadı ama carpmadan kaynaklandıgı kesin. bos bir arazide herkesin yapmasını denerim hem ynei seylerde ogreniyorsun mesela yumsak kara girme yecekisn cunku bugun kara saplandım

Sayfa 1/2 12 SonSon