Arkadaslar arabamı 6 ocakta teslim alıcam kısmetse,guclu bir tesisat istiyorum ama bazı zararları oldugu hakkında bilgiler geldi kulagıma,yeni gp de ne gibi sorunlarla karsılasırım tesisat oldugu icin ? simdiden tesekkurler
Arkadaslar arabamı 6 ocakta teslim alıcam kısmetse,guclu bir tesisat istiyorum ama bazı zararları oldugu hakkında bilgiler geldi kulagıma,yeni gp de ne gibi sorunlarla karsılasırım tesisat oldugu icin ? simdiden tesekkurler
ya cok güclü bi tesisat yapıcak san bizim bi abide war tesisat saglam kicker l7 war cok güsel de besliyo bi süre sonra bagajda sorun olmustu bagaj kapagı falan degisti ic dösemelerden falan ses gelmeye baslamıstı hatta ön cam bile catlamıstı yaniama bu sölediklerim megane sedan icin gecerli puntoyu bilemem ama ufaktan sistem bile yapsan bizim arabalar hb oldugu icin cok performanslı oluyo benim ablamın eski palio arabasına tesisat yapmıstım ufaktan hic bi sorun olmamıstı
cok güsel de calıyodu ben okadarını beklememistim harbiden yani..
Profesyonel ürünler ve işi bilen insanlar ile çalıştıktan sonra sorun olmaz. Yarışmaya katılmayacaksanız giriş seviyesi ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Hem kesenizi yormaz hemde tatminkar olacaktır. Müzik sistemini 2 takım kompenant ve subwoofer üzerine kuracaksanız akünüzü korumak adına kapasitör tavsiye ederim. Eski aracımda kapasitörün haricinde akümün amperinide yükseltmiştim. Aksi durumunda şarj dinamonuzun ömrü ve akünüzün ömrü kısalacaktır. Bagaj için mutlaka yalıtım yaptırmanız lazım yoksa bass vuruşlarındaki zırıltı çok çirkin bir durum oluşturacaktır. Ana ünite hariç ortalama 1000-1200 ytl harcarsınız![]()
GP in mirror is faster than they appear !
1200 icinde yalıtımda var mı?
GP in mirror is faster than they appear !
bende 1100watt bas olduğu halde tavandaki döşeme mi neyse artık cız cız ses çıkarmaya başladı sıyıracam![]()
Bende spor modellerle gelen orjinal subwoofer var, araç 3 kapı olduğu için ön camlar geniş tabiiki ve bass yarını "+3" ya da daha fazla yapıp sesi de "20+" yaparsam camlar başlıyo tızz tızz eşlik etmeye... 25 olunca zaten diğer ses üniteleri subwoofera göre yetersiz kalıyor...
Bizim araçlara sağlam ses sistemi döşersen yalıtım v.b. olaylara epey kasman lazım yada sesi açtığın zaman ön camlarıda 5cm açık tutarak gezmen lazım.
Tabii tek cızırdayan yer camlar değil belitmekte fada var sonra "Ah şu Fiat iç montajı biraz daha itina ile yapsaymış" dersin walla.
Bana göre yapılacak en mantıklı iş, hoparlörleri değiştirmek olabilir, sonrasında da orta ayar bir subwoofer. Hem bütçeni korursun hem kulaklarınıGene birkaç ay aracı geldiği sistemle kullan, daha sonra yeni sistemi takınca aradaki farkı çok daha rahat anlayıp iyi ki yaptırmışım dersin.
tmm seviyorumda arabamı daha cok seviyorum![]()
arkadaşlara ek olarak,
aracımda
sierra 1200d, sierra 300w srp15 woofer
2 takım comp ve jbl 75.4
+ 5 farad cap var.
bu sistemle farlarım basslar vurdukça sellektör yapıyor ve 1-2 dk lık basslı parça dinleyişimden sonra araç rolantide stop ediyor.
yani akü az geliyor ve şarj dinamosuna aşırı yük biniyor. şarz dinamosu ve akü zayıf olunca da kap. bir işe yaramıyor..
sonuç olarak ya amperi yüksek bir akü yada tesisat için ek bir akü gerekiyor... ben şimdiden 2. aküye yer aramaya başladım bile![]()
bence bi arabada okadar abartılı tesisata gerek yok bi edison ed-1000a alırsın bide kickercvr12 alırsın ikisi zaten birbirini tamamlar yada cvr12 yerine 15 alırsın bide 1.2farad kapasitör yeticektir diye tahmin ediyorum ona bide montaj dersen tamam iste arbanın kendi kolonları bence gayet güzel menüden bassı kıstıgında onnumara ses cıkıyor bu sistemede tas patlasın 1.000ytl harcarsın...
set dıyosun 1000 ytl gelıncede oooo dıyosunbence ucuz dersen gıt sadece bır wofer al bırde amfı sana 500 geçmezz
yalıtım hariç
ılk oyle basla sonra otomatıkmen yukseltmeye başlarsın
sinan kıcker e5 daha ıı olur bence![]()
Konu anvil tarafından (14/01/2009 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
kardes konu ilk etapta para degil ama hem set yap hemde arabanı koru diyosan gercekten beni aşıyo..zaten 12.000ytl kredi cektim araba icin,taksitle biseyler yaptırmak istiyorum seninde dedigin gibi 1000 ytl gecemem musait deil durumum suan icin
pıoneer 6050 teyp usn
jbl 1100 subwoofer
2x jbl mıd takımı
jbl 75.6 anfı işini gorur
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri