Merhabalar. Dün akşam biraz fantazi işine girdim. Normalde arka kapılarda hoparlör yok diye biliyordum benim araçta. Normalde planım önlere Alpine Sxe-1725S takıp önden çıkanları da arkaya koymaktı. Kapıları açınca arka kapılarda nokia marka hoparlör olduğunu ama kabloların çürüdüğünü gördük. Kabloları değiştirip çalışır hale getirdik. Önlere de Alpine Sxe-1725S leri koyduk. Tizleri de arka kapılara koydum alpine de tiz olduğu için ancak önler çok zayıf kaldı. Faderi +3 falan yaparsam toparlıyor. Orjinal teybi kullanıyorum.

Sonrasında swe-815 i de attık bagaja. Bağlantısını direk teybin ordan arka kapılara giden kablolardan paralel çekerek yaptık ama bas hiç zevk vermiyor. Ne kalite var ne güç. inanın evdeki 16cm bası olan z623 sistemimi takmamak için zor tutuyorum kendimi. Küçücük alet binayı sokağı inletirken 20cm lik alet normal bir arabanın kapı hoparlörlerli kadar ancak bas veriyor. Şarkıdan şarkıya değiştiğini söylemeliyim. Bazı şarkılarda çok iyi ancak büyük bir kısmı normal kapı kolonu gibi, bazılarında ise sadece kağıt kolon gibi vuruyor.

Sizce paralel almak yerine çevirici kullansam daha iyi bir bas alabilir miyim?
Önlerdeki zayıflığı tizleri öne alarak giderebilir miyim?