12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Hoparlör konusunda arkadaşlarımıza tavsiyeler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart Hoparlör konusunda arkadaşlarımıza tavsiyeler

    merhabalar.öncelikle bu konudaki amacım ucuza arabamızdan nasıl güzel ses alınır.elbette 4 basamaklı sayılara veya >=500tl gibi paralara harika ses sistemi döşettirebiliriz ama benim gibi fazla masrafa gerek yok diyen arkadaşlarımıza bir kaç tavsiyede bulunacağım.ses sistemine baya bütçe ayırmış veya ben ortalığı inletcem subwoofer olmadan olmaz diyen arkadaşlarım lütfen yorum yapmasın veya okuyup zamanlarını boşa değerlendirmesin dediğim gibi benim gibi ses sistemine gereksiz rakamlar vermem veya bütçem uygun değil diyen arkadaşlarıma neyse uzatmayayım.

    aracın ses sisteminden hiç memnun değildim.kapılara gerek pioneer aldım gerekse başka markalar ama hiç birinden bas ses alamadım.hatta orjinal sistem daha iyidi.bagaja subwoofer koydum bu sefer de bastan başka birşey duyamadım bagajımın iptal olması da midemi yaktı.kompenant alsam dünya para eee amfide ister o paşam o yüzden bulaşmadım.kapılarda pioneer vardı media markttan aldığım bir açtım kapıları hoparlörler şişmiş bildiğin içi dışına çıkmış.demekki neymiş?pioneer den uzak durcakmışız.söktüm attım hepsini.arka kapılarda jvc vardı 16cm lik onlar sağlam.geçen hafta dur bakiyim deneyeyim dediğim piranha marka hoparlör aldım 17 cm çifti 30tl.markalı hoparlörlerin çoğundan iyi.kasnak lazım şimdi.öncelikle kessinlikle orjinal hoparlörlerimizi ziyan etmiyoruz.kullanmıyoruzda.orjinal hoparlörlerimizin arka tarafındaki plastik bacakları kesiyoruz.ondan sonra sağlam bir yumrukla hoparlörü nakavt ediyoruz ve bir bakıyoruz aaa elimizde tamı tamına orjinal kasnak.hemde kapıdaki çemberin içine de girer housing yapar.hoparlörümüzü alıyoruz kasnağın içine yerleştirip kenarlarından japonla yapıştırıyoruz sıkıca.arka kapılara gelince.aynı işlem.bacakları kes hoparlörü ayır kasnağını çıkar ve yapıştır.haaa burada dikkat edilecek konu arkaya 16cm alabilirsiniz.ammavelakin jvc sony gibi markaları tercih edin 16.5 cm lik çünkü onların sepet çapı 13 cm konileri 16 cm yani 13 cm lik yuvaya oturur orjinal kasnağımıza da.onlarıda yapıştırdık 13 cm lik arka kasnağımıza.bunu yaptıktan sonra arka kapıda hoparlör genişliği kadar olan çemberi kerpetenle kesiyoruz.çünkü vida delik yerlerinden dolayı döşemeye oturmaz.bunu yaparken madem orjinal kasnağımızı kullandık hoparlörün arkasından soket yerine aynı hizada lehim yapıp orjinal soketleri de kullanabiliriz böylece kablo korozyona uğramaz ve orjinal olur.kapılara hoparlör takarken çıkan perçin deliklerini kapı başına 3 er adet civata atıyoruz böylece kapımızıda delmiyoruz.tam o deliğe uygun civatalar var.ön kapılar tam o çembere oturuyor arka kapılar ise hava kaçırmayacak şekilde oturuyor.herşey mükemmel.hoparlörleri tweeterlı alırsanız ondeki tweeterları iptal edin.hem fazla tiz olur hemde hoparlöre az da olsa filtre yapıyor baslara mani oluyor.

    şuna da dikkat edin! hoparlör kablo bağlantılarında bir yanlışlık var.siyah çizgili kablo + uç. eğer siyah şeritli kabloyu - ye bağlarsanız arabada bası unutun.çünkü ters renkte.yalnız ön sağ kapıda - uç siyah çizgili kablo.çoğu kişi dikkat etmemiştir buna ve balace 0 olduğunda bas falan kalmıyo bunu yapmazsınız ne yaparsanız yaapın.bu işlemlerin sonucunda sesimiz 30 da dikiz aynamız titriyor ve yanımızdakini duymak için bağırması gerekiyor.en son 37 lerde bozulmaya başlıyor. ben hala şaşırıyorum nasıl böyle oldu diye.inanmayan arabama bakabilir dinleyebilir videoda çekebilirim.hem masrafsız hem orjinal hem de çok tatminkar oldu.başınızı şişirdim.yapın demiyorum mesuliyet bana ait değildir.tecrübedir.herkese başarılar.2 - 3 tane resim koyuyorum fikir olsun diye.toplam maliyet hoparlörler 50tl jvc+30tl çin piranha=80tl.tabi bu işlemler daha profesyonel hoparlörlerle çok daha başarılı olabilir.
    Konu hamdi1905 tarafından (21/07/2014 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  3. #2
    e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/12/2010
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1.047
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

    Standart

    hocam tam da aradığım ama malesef artık sormaya çekindiğim bir konu olmuş...

    ön sol kapı patlak.. kime sorsam yok amfi al hazır açmışken yok orjinalbile daha iyi takacağın coax lerden... falan filan... bir ara izmirde buluşup benim evoma da yapsak senin sistemden olur mu , eminim bendeki usb aparatıyla daha da güzel ses verecektir.

    hem tanışırız , içecekler de benden
    Konu shellcininabisi tarafından (21/07/2014 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir.
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

  4. #3
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart

    olur hocam tabi buluşuruz.ben amfi kompenant tarzı pahalı şeylere karşıyım hocam o paralar benim 2 aylık gaz param sonuçta kolay elde etmiyoruz bazı şeyleri.coaxlar doğru kullanıldığı taktirde mükemmel çalışırlar.aldıklarımızın kötü çıkmasının sebebi montajcılar maalesef bodozlama dalıyolar kapıya ne kasnak biliyolar ne de yalıtım.benim de öyleydi.içerdeki süngerin yarısı yırtılmış gördü eline bi bant al yapıştır bari.kasnak yok hoparlör 15 cm içerden çalıyo sesin yarısından fazlası döşemenin içinde kayboluyo ondan sonra ses çıkmaz tabi.bugün bir volkswagen e binin ford a binin arabaların içi gümbür gümbür.coaxlarla.iş doğru yapıldığında bizim araçlarda böyle sonuçlar verir.geçen senelerde bi focusa bindim arabanın aynasını sallanıyo bastan ses o biçim güzel adam kalkmış kompenant falan taktırcam diyo.insanlarımız parayı kolay kazanıyo malesef herneyse hocam bayramdan sonra buluşalım ayarlayalım bişeyler
    Konu hamdi1905 tarafından (22/07/2014 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir.

  5. #4
    irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18/06/2008
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1.032
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

    Standart

    Hamdi c sınıfı focus 'la bizim araçları kıyaslama tamam araçlarımızdaki hoparlörler gerçekten kötü ama segment farkımız var. Tesisat kuruyorum deyip bu işi bilmeden yapan çok insan var dediğin gibi bu konuda sana katılıyorum. Fakat katılmadığım bir konu var sql sistemlerde compenent kullanılır. Compenent sistemlerde her hoparlör kendi görevini yapar. twetter yüksek frekansı mid orta frekansı bas orta alçak frekansı verir. coaxial hoparlör montajın pek mümkün olmadığı yerlerde kullanılır ve genelde beklenti düşüktür. yüksek volümde ses saçmalamaya başlar. Tabi ki bu zevk meselesidir kimi yüksek sesten,kimi kaliteli sesten kimi gürültüden hoşlanır.
    Saygılar...
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

  6. #5
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart

    hocam.focus c segmenti eyvallah.fiesta 2009 ve sonrası modellere bak o da aynı.bas mid tiz mükemmel.yıkılıyor araç.hadi onları geçtim.sanderoya bin.o bile bizimkinden güzel.ilk yazımı okudunmu ne demişim?mebla yükseldikçe çok daha güzel sonuçlar demişim.benim amacım çok cüzi bir bütçeyle güzel sonuç.benim sese vercek param yok keşke olsa.en azından artık ses açabiliyorum.inletcek kadar çok olmasa da bas ses alıyorum.kendi hoparlörlerle şehirler arası yolda ses açın bakalım.bası -6 dan yukarı ses seviyesini bozulmadan 30-35 yapabilcekmisiniz.şehir içi kısarsın sesi hızlı gitmiyosan ehh işte tıngırdıyo dersin.fiestada da koaksiyel kullanılıyor ama 500 liralık aftermarket dediğimiz sonradan yapılan ses sistemler kadar başarılı.valla arkadaş isteyen yapsıın isteyen yapmasın.ben o çin malı bilgisayar hoparlörü gibi aldığım sesten kurtuldum gerisi size kalmış.bizimde kulağımız yok değil yani.hayırlı forumlar...
    Konu hamdi1905 tarafından (31/07/2014 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir.

  7. #6
    i s
    mrbleeeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08/11/2014
    Mesajlar
    199
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

    Standart

    Alıntı hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar.öncelikle bu konudaki amacım ucuza arabamızdan nasıl güzel ses alınır.elbette 4 basamaklı sayılara veya >=500tl gibi paralara harika ses sistemi döşettirebiliriz ama benim gibi fazla masrafa gerek yok diyen arkadaşlarımıza bir kaç tavsiyede bulunacağım.ses sistemine baya bütçe ayırmış veya ben ortalığı inletcem subwoofer olmadan olmaz diyen arkadaşlarım lütfen yorum yapmasın veya okuyup zamanlarını boşa değerlendirmesin dediğim gibi benim gibi ses sistemine gereksiz rakamlar vermem veya bütçem uygun değil diyen arkadaşlarıma neyse uzatmayayım.

    aracın ses sisteminden hiç memnun değildim.kapılara gerek pioneer aldım gerekse başka markalar ama hiç birinden bas ses alamadım.hatta orjinal sistem daha iyidi.bagaja subwoofer koydum bu sefer de bastan başka birşey duyamadım bagajımın iptal olması da midemi yaktı.kompenant alsam dünya para eee amfide ister o paşam o yüzden bulaşmadım.kapılarda pioneer vardı media markttan aldığım bir açtım kapıları hoparlörler şişmiş bildiğin içi dışına çıkmış.demekki neymiş?pioneer den uzak durcakmışız.söktüm attım hepsini.arka kapılarda jvc vardı 16cm lik onlar sağlam.geçen hafta dur bakiyim deneyeyim dediğim piranha marka hoparlör aldım 17 cm çifti 30tl.markalı hoparlörlerin çoğundan iyi.kasnak lazım şimdi.öncelikle kessinlikle orjinal hoparlörlerimizi ziyan etmiyoruz.kullanmıyoruzda.orjinal hoparlörlerimizin arka tarafındaki plastik bacakları kesiyoruz.ondan sonra sağlam bir yumrukla hoparlörü nakavt ediyoruz ve bir bakıyoruz aaa elimizde tamı tamına orjinal kasnak.hemde kapıdaki çemberin içine de girer housing yapar.hoparlörümüzü alıyoruz kasnağın içine yerleştirip kenarlarından japonla yapıştırıyoruz sıkıca.arka kapılara gelince.aynı işlem.bacakları kes hoparlörü ayır kasnağını çıkar ve yapıştır.haaa burada dikkat edilecek konu arkaya 16cm alabilirsiniz.ammavelakin jvc sony gibi markaları tercih edin 16.5 cm lik çünkü onların sepet çapı 13 cm konileri 16 cm yani 13 cm lik yuvaya oturur orjinal kasnağımıza da.onlarıda yapıştırdık 13 cm lik arka kasnağımıza.bunu yaptıktan sonra arka kapıda hoparlör genişliği kadar olan çemberi kerpetenle kesiyoruz.çünkü vida delik yerlerinden dolayı döşemeye oturmaz.bunu yaparken madem orjinal kasnağımızı kullandık hoparlörün arkasından soket yerine aynı hizada lehim yapıp orjinal soketleri de kullanabiliriz böylece kablo korozyona uğramaz ve orjinal olur.kapılara hoparlör takarken çıkan perçin deliklerini kapı başına 3 er adet civata atıyoruz böylece kapımızıda delmiyoruz.tam o deliğe uygun civatalar var.ön kapılar tam o çembere oturuyor arka kapılar ise hava kaçırmayacak şekilde oturuyor.herşey mükemmel.hoparlörleri tweeterlı alırsanız ondeki tweeterları iptal edin.hem fazla tiz olur hemde hoparlöre az da olsa filtre yapıyor baslara mani oluyor.

    şuna da dikkat edin! hoparlör kablo bağlantılarında bir yanlışlık var.siyah çizgili kablo + uç. eğer siyah şeritli kabloyu - ye bağlarsanız arabada bası unutun.çünkü ters renkte.yalnız ön sağ kapıda - uç siyah çizgili kablo.çoğu kişi dikkat etmemiştir buna ve balace 0 olduğunda bas falan kalmıyo bunu yapmazsınız ne yaparsanız yaapın.bu işlemlerin sonucunda sesimiz 30 da dikiz aynamız titriyor ve yanımızdakini duymak için bağırması gerekiyor.en son 37 lerde bozulmaya başlıyor. ben hala şaşırıyorum nasıl böyle oldu diye.inanmayan arabama bakabilir dinleyebilir videoda çekebilirim.hem masrafsız hem orjinal hem de çok tatminkar oldu.başınızı şişirdim.yapın demiyorum mesuliyet bana ait değildir.tecrübedir.herkese başarılar.2 - 3 tane resim koyuyorum fikir olsun diye.toplam maliyet hoparlörler 50tl jvc+30tl çin piranha=80tl.tabi bu işlemler daha profesyonel hoparlörlerle çok daha başarılı olabilir.

    konuyu hortlatıcam ama aradığım konu bu...
    yorum yapan arkadaşın evoya uyguladınız mı?
    sanırım tweeter patlamış benim, ona el atmışken orjinalin sesini iyileştirebilir miyim diye düşünüyorum. asls ve asla delme etme gibi bir şey düşünmediğim için sizin uygulama uygun gibi geldi.
    öneriniz olur mu? aracı yeni aldım, kapı sökme takma tecrübem falan da yok.

  8. #7
    Fatih TEK
    fct1071 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/02/2013
    Yaş
    41
    Mesajlar
    384
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453
    Edilen teşekkür: 110

    Standart

    bende büyük heveslerle Pioneer TS-G1721i 17 cm almıştım ama sonuç sizinkinden farklı değil ancak ki orijinal hoparlörlerden bir nebze iyi diyebilirim. aldığınız hoparlörlerin ürün kodlarını paylaşmanız mümkün mü?
    A.T.K.ve Y.

  9. #8
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart

    Hocam sana soyle soyleyim.evo araclara bindim.orjinal sistemi grandelerden iyi yani en azindan benim puntomdan iyiydi.ben sifir aldigimda bass i -4 ten yukari kullanamiyodum yuksek sesi sevdigim icin.kisik seslerdede baslar da cin mali hoparlor kivami iste.evolarda ve linealarde ses kalitesi tatmin edici.hoparlor kaliteli birsey alsaniz da iscilik kotu olurse kendi sesini mumla ararsiniz.eger kaliteli hoparlor alip iyi bir ustaya yaptirirsaniz sonuc gayet guzel olabilir.benim kanaatim orjinal takintiniz varsa elletmeyin.ya da alacaksaniz da ya ucuz ama kaliteli bir marka alin ya da paraya kiyip kaliteli birsey alin.cogu markanin orta citasi cirt olabiliyor.pioneer jvc gibi.kenwood alpine iyidir.sony xplod larda fiyatlarina gore iyidir.dedigim gibi once iscilik.ben artik biraktim bu isleri teybi sokup teybin oldugu yere cep yaptirdim telefon sigara cuzdan vs koyuyorum.radyoyu acsam cizirtili ses hoparlorler yine ziriltili.dinlemiyom bari bosluktan faydalanayim dedim.gorenlerde guluyo.iyi gunler.saygilarimla..

  10. #9
    i s
    mrbleeeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08/11/2014
    Mesajlar
    199
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

    Standart

    Alıntı hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sana soyle soyleyim.evo araclara bindim.orjinal sistemi grandelerden iyi yani en azindan benim puntomdan iyiydi.ben sifir aldigimda bass i -4 ten yukari kullanamiyodum yuksek sesi sevdigim icin.kisik seslerdede baslar da cin mali hoparlor kivami iste.evolarda ve linealarde ses kalitesi tatmin edici.hoparlor kaliteli birsey alsaniz da iscilik kotu olurse kendi sesini mumla ararsiniz.eger kaliteli hoparlor alip iyi bir ustaya yaptirirsaniz sonuc gayet guzel olabilir.benim kanaatim orjinal takintiniz varsa elletmeyin.ya da alacaksaniz da ya ucuz ama kaliteli bir marka alin ya da paraya kiyip kaliteli birsey alin.cogu markanin orta citasi cirt olabiliyor.pioneer jvc gibi.kenwood alpine iyidir.sony xplod larda fiyatlarina gore iyidir.dedigim gibi once iscilik.ben artik biraktim bu isleri teybi sokup teybin oldugu yere cep yaptirdim telefon sigara cuzdan vs koyuyorum.radyoyu acsam cizirtili ses hoparlorler yine ziriltili.dinlemiyom bari bosluktan faydalanayim dedim.gorenlerde guluyo.iyi gunler.saygilarimla..
    teşekkürler yanıt için, ilginç olmuş sizin durum
    orjinaller çıkartılıp aynı boyutta başkaları takılacak, bu konuda neye dikkat etmek lazım işçilik konusunda? benim tarafımdan bakıldığında çok el emeği yok görünüyor.

  11. #10
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart

    Ickilik bakimindan derseniz aciklayim.simdi kapimizin plastiginin disleri ve vidalari var.bu disler mavi renkte yumusak plastikten.abanmaya gelmez abanmadan cekip cikarsin.kapinin icinde beyaz naylonumsu yalitim malzemesi var.sadece kablolarin ciktigi yerleri acik.ustamiz o naylona dikkat etmeyip yirtarsa kapilardan hoparlor bas vurdukca hisirtilar gelir ve tok ses alamayiz.alacaginiz hoparlora mutlaka kasnak yapin ve orjinal hoparlorler kapi sacina percinli.ustalarin neredeyse tamami bu percinlere matkapla girip parcalarlar daha sonra percin deliklerine yeni hoparloru vidayla tutturlar.ilerleyen zamanlarda bu vidalar gevseyip kesinlikle cikar.cikmaz derler ama cikar cunku kapi saci ince oldugu icin vidanin donecegi yer olmaz vidanin cunku yuvasi yok zaten genelde takilan vidalar bosa doner.kisacasi gecici sureligine tutar.bu yuzde hem kapinin saci zarar gormesin hem zirilti yapmasin hem saglikli ses olsun.ne yapmak lazim?usta percinle hoparlor arasina - tornavida sokup cevirirse o percinler hem zarar gormeden cikar hem de takilan yeni kasnak bir daha asla oynama yapmaz zirilti yapmaz.bir baska konu orjinal olsun istiyosaniz soketi kesmeden yapsin.siyirirlar genelde.ben soketin arasina sıkıştırıp ince cirt kelepceyle sabitlemistim kabloyu.bunlara ozen gosterirse memnun kalmazsaniz bile hic bir islem yapilmamis gibi eski haline cevirebilirsiniz tekrardan.benden bu kadar

  12. #11
    Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/01/2010
    Mesajlar
    146
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

    Standart

    Yani nacizane fikrim bunlar.ben olsam boyle yapardim cunku sonradan takilan memnun etmezse veya daha kotu olursa geri donus olabilsin diye karar sizin araba sizin hersey sizin

  13. #12
    i s
    mrbleeeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08/11/2014
    Mesajlar
    199
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

    Standart

    Alıntı hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani nacizane fikrim bunlar.ben olsam boyle yapardim cunku sonradan takilan memnun etmezse veya daha kotu olursa geri donus olabilsin diye karar sizin araba sizin hersey sizin
    teşekkürlerrr

Benzer Konular

  1. Lastik Basıncı ve Tavsiyeler
    kimber tarafından Lastik ve Jant forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 27
    Son Mesaj: 10/04/2013, 23:25
  2. Acemi Puntocuya tavsiyeler?
    nacres tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 07/11/2010, 22:21
  3. önemli tavsiyeler
    alpimmm tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 25/09/2010, 14:52
  4. Dizel kullanıcılarına tavsiyeler
    Staje-R tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 22
    Son Mesaj: 10/02/2010, 19:16
  5. Iyi Bir Sürüş Için Tavsiyeler
    Misafir2 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 01/09/2007, 13:49

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com