selamlar.

klasik olacaktır ama basslı bir sistem istiyorsanız iyi bir amfi almak zorundasınız bu 1. kısmı

ben de şahsen sizin gibi düşünüyorum.Bagaj bize kalmalı.müzik dinleyecez diye bi koli sığmayacak hale geliyor bagajlarımız...Özellikle uzun yolda eziyet oluyor.

Ben bu yüzden zamanında bir araştırma yapmıştım ve stepne bass'ı bulmuştum pioner üretiyor.Stepne lastiğinizin ortasındaki boşluğa sığacak boyutta.Aynı sistem Bizim şuanki qashqai'de orjinal olarak bose marka olarak mevcut.Yani hem stepne lastiğimiz kalkmıyor, hem de bassımız oluyor.sonuç olarak bagaj bize kalıyor.Buna karşın, tok, abartısız hoş basslar alıyorsunuz..

Kapı kolonlarındaki hoperlörleri değiştirmeden hiçbir şekilde düzgün ses alamazsınız.Ayrıca arka pandizota konulan hoperlörler doğru müzik yöntemleri değil.Müzik dediğin tam sağ,tam sol hoperlörlerle dinlenir.O yüzden kapı kolonları sizin için daha ucuz ve daha doğru yöntem.

Tavsiyem JBL'in kapı kolonları, çünkü bass nitelikteler.Teypteki bass ayarlarıyla bile hoş ses veriyorlar.Arka tarafa da eğer bass alacaksanız yine JBL tavsiye ederim.

Bu arada sizde sanırım simit lpg var.Eğer normal lpg tankınız olsaydı bu bahsettiğim stepne bass'ı size fayda sağlardı ama tek tercihiniz slim bass gibi duruyor.Eğer sığıyorsa slim bass'ı arka bagaja doğru değil, sağ taraftan sol tarafa dönük şekilde sığdırırsanız daha titreşimsiz ve tok bass alırsınız.Ses çıktığı zaman kaportaya vurmak yerine yalıtımlı yüzeye vurarak daha temiz yayılır.

500TL'lik bütçeyle bunlar zor.Ama slim bass ve kapı kolonları + güzel bir amfi ile geçici olarak güzel ses alırsınız.Ancak işi biraz daha güzelleştirmek isterseniz kapılara,bagaj kapağına ve tabana ses izolasyonu yapmanızı tavsiye ederim...