15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Puntoya müzik sistemi düşünüyorum. Bilen anlayan kim varsa beklerim:)

sergen özmercan
    sergenozmercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993
    Edilen teşekkür: 4

Standart Puntoya müzik sistemi düşünüyorum. Bilen anlayan kim varsa beklerim:)

Herkese iyi akşamlar. 5 ay önce aldığım arabama artık ufak dokunuşlar yapmak istiyorum. hayırlısıyla da ilk olarak küçüklüğümden beri hayalini kurduğum müzik sistemini kurmayı düşünüyorum. istediğim özellikler:

1) aşırı ses çıkaran değil, içeriye biraz güçlü, temiz ses verecek bir sistem
    mesela 25-30 cmlik bi tane subwoofer yeterli

2) bizim orjinalin yerine sığabilecek ekranlı ve kolay bozulmayan usb girişli bi teyp
    3) koltuk kafalarına ekran ( çok ucuzmuş ben pahalı sanıyordum)
    4) geri vites kamerası, tv veya navigasyon olmasına gerek yok sadece video izlenebilmeli

bunları en uygun kaça halledebilirim, marka, model gibi önerileri olan herkesten fikir almak isterim

bir de gülmek istiyosanız şu videoyu 2 dk izleyin fikir bende bu videodan sonra oluştu yarım saat güldüm

Yeni Bass Hoparlör Deneyen Aksaraylılar - Video - Alkışlarla Yaşıyorum

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Hoparlörleri Alpine alabilirsin. 2 çift kompenant takım 600 TL civarına takılır heralde. Tabi onlara 4 kanal bi amfide alman lazım. Bass içinde yine kendinden amfili bir kabin alabilirsin veya mono bir amfiyle sağlam bir bass koyabilirsin. Toplamda 1.500 TL civarına o iş biter. Teyp içinde çok para harcamayacaksan orjinali kalsın derim ben. Kafalığa ekran ve teyp işine girersen 2.500 - 3.000 TL arasına çıkar iş sana.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

ÖZKAN ÇAVUŞ
    ozkancavus5916 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 163

Teyp pioneer tavsiye ederim cok guzel veriyo sesi

Ümit TÜRKER
    fencolic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Düzce
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 93

Cok profesyonel bisey yapmayacaksaniz teyp kalabilir bencede. Cunku aracin ses yalitimi ve akustigi vasat. Sesi biraz fazla acinca muzikten baska seslerde geliyor kapilardan. Bende amfi komponent v.s arastiriyorum suan. 5 kanalli bi amfi alip 2 takim komponent 1 de bass beslemeyi dusunuyorum.

》81AP975《
    biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM

Evren İskent
    evren iskent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 43

Kaynak iyi olmazsa, çok şikayet edilen akustik problemi daha çok kendini gösterir. Kontrolsüz güçlendirilen ses kapıların zırıltısını arttırabilir.

Evo'lardaki ana ünite aslında oldukça başarılı ama beklenti arttıkça tabi ki, markalı modeller bu ihtiyacı daha çok karşılayacaktır. Evo'nun ana ünitesinin konumlandığı yer duble dinler için uygun olmadığından, multimedya için kullanılan cihazlar da önden ekranlı da olsa aslında tek din cihazlar. Bir bakıma o fiyatlara çok daha kaliteli tek din cihazlar alınabilir.

Eğer kapılara komponent hoparlörler takılacaksa, anfisisiz olmaz. Anfi ile güçlendirildiğinde ses karakteri ana ünitenizden gelenle aynı ama yükseltilmiş olacak. Hoparlörlerin tiz veya bas ağırlığına göre tını değişebilir ama radikal bir değişim olmaz.

Daha ucuz yollu olan çözüm; 3-3,5" ekranı olan tek din markalı, jvc (avx 33, 44 gibi ikinci el ya da daha eski seriler), kenwood kıv serisi, pioneer yine (eski serler var bulunursa) ana ünite değişimi. Kapılara çifti 100tl'den 2 yollu koaksiyel klasik hoparlör. Tizler vibe marka ile ön kapılarda değişecek. Takribi 100tl. Arka kapılara takılması biraz zor tizin.takılırsa ön koltuk biraz eğik kullanılırsa arkadan da tiz almak mümkün olur ama elzem değil. Koltuk altına da yine yaklaşık 600tl'ye yine vibe, pioneer gibi kendinden anfili sub.

Son 4 aracımda ana ünite markaları ve hoparlör markaları değişerek ama bagajda kendinden anfili jbl sub ile gayet güzel ses alıyorum. Tabi herkesin hoşuna gitmeyebilir ama araç içinde kaliteli ses için uygun yollu çözüm kendimce.

Saygılarımla.

iPad 'den aracılığı ile gönderildi

İlker akat
    didi77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 89

Bende sizin gibi düşünüyordum ve zevkime göre yaptırdım fakat biraz masraflı oldu önce teybi söktürdüm fiatın kendi multimedya sını taktırdım geri dönüş kamerası mevcut arkaya 2 adet kafalık ekran yaptırdım bunları birbirine baglattım sonra bagaja anfi+kabin yaptırdım ve birde 500 gb lık 2,5 luk USB den güç alan hdd yaptım film müzik klip vs attım onuda torpidoya yerleştirdim acıyorum film vs seyleri 3 ekranda aynı görüntü ve muhteşem ses olayı ile yolda konser salonu veya sinemada gibi gidiyorsun ))

Multimedya 1400 tl
    Kafalık tv. 450 tl
    Anfi+kabin. 600 tl
    500 gb hdd. 200 tl
    Multimedya+ kafalık birbirine montaj kablo parası 60 tl

Toplamda : 2710 tl oldu ama Cok da harika oldu isteyene özelden resim atarım

sergen özmercan
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993

Uzun uzun yazmışsınız valla ne kadar teşekkür etsem az. Ama ben o kadar değil daha basit birşey istiyorum bende öyle para yok abi öğrenciyiz maksimum 1000- 1300 civarı verebilirim. Kapılarla falan da uğraşmayı düşünmüyorum sadece bagaja ekleme yapacağım. Ayrıca kafa ekranlarına baktım tanesi 80-100 tl civarıydı 50 ye bile var. Bizim orjinal teyp güçsüz kalır ve benim araba PUNTO POP usb girişi falan yok en büyük eksikliği bu olduğundan istiyorum. O teybin yerine sığacak kadar küçük ekranlı teyplerin de çok pahalı olacağını düşünmüyordum açıkçası.

haydar canoglu
    ion brcan157 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06BR157
    Edilen teşekkür: 45

kardeş ses sistemimi kaldı ya.varsa o kadar paran yap modifiyeni mutlu et kendini.1300 nedir aga 3 dakkalık şarkı için.cidden kalmadı artık eski ses deliliği.görüş ayrılığı olmasın ama fikrimi dile getirdim onun dışında arkadaşlar cok iyi anlatmışlar...
    FALCON SLOT

Hakan Ünal
    khanunl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 174

Alıntı sergenozmercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun uzun yazmışsınız valla ne kadar teşekkür etsem az. Ama ben o kadar değil daha basit birşey istiyorum bende öyle para yok abi öğrenciyiz maksimum 1000- 1300 civarı verebilirim. Kapılarla falan da uğraşmayı düşünmüyorum sadece bagaja ekleme yapacağım. Ayrıca kafa ekranlarına baktım tanesi 80-100 tl civarıydı 50 ye bile var. Bizim orjinal teyp güçsüz kalır ve benim araba PUNTO POP usb girişi falan yok en büyük eksikliği bu olduğundan istiyorum. O teybin yerine sığacak kadar küçük ekranlı teyplerin de çok pahalı olacağını düşünmüyordum açıkçası.
    Merhaba.Kapılarla uğraşırsanız bahsettiğiniz rakama zaten işi bitirmeniz zor aracınıza indash medya oynatıcı,slim bas,mono anfi ve kablo grubundan oluşacak seti asgari olarak 850 TL civarında halledebilirsiniz.Bu sisteme ekranlı 2 kafalık ekleme maliyeti 300 TL civarındadır.Totalde 1150 TL lik rakam işçilik hariç rakamlardır.Örnek olması ve incelemeniz açısından aşağıda ürünlerin web uzantılarını ilave ediyorum.Birde tabiiki teyp çerçevesi alacaksınız 30 TL civarında kolay gelsin.

https://www.atakantuning.com/Roadsta...yp,PR-492.html

https://www.atakantuning.com/Navigol...li,PR-344.html

https://www.atakantuning.com/Cadence...e,PR-1002.html

https://www.atakantuning.com/MA-Audi...si,PR-351.html

https://www.atakantuning.com/Navigol...ti,PR-363.html

Fiat Grande Punto Oto Teyp Çerçevesi Otomuzikmarketim 16308430 - n11.com

okan atak
    okan atak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 RUD 78
    Edilen teşekkür: 183

Bence kapilarla oynama arkaya dort tane oval poinner koy cistak cistak gez

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

sergen özmercan
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993

Alıntı khanunl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba.Kapılarla uğraşırsanız bahsettiğiniz rakama zaten işi bitirmeniz zor aracınıza indash medya oynatıcı,slim bas,mono anfi ve kablo grubundan oluşacak seti asgari olarak 850 TL civarında halledebilirsiniz.Bu sisteme ekranlı 2 kafalık ekleme maliyeti 300 TL civarındadır.Totalde 1150 TL lik rakam işçilik hariç rakamlardır.Örnek olması ve incelemeniz açısından aşağıda ürünlerin web uzantılarını ilave ediyorum.Birde tabiiki teyp çerçevesi alacaksınız 30 TL civarında kolay gelsin.

https://www.atakantuning.com/Roadsta...yp,PR-492.html

https://www.atakantuning.com/Navigol...li,PR-344.html

https://www.atakantuning.com/Cadence...e,PR-1002.html

https://www.atakantuning.com/MA-Audi...si,PR-351.html

https://www.atakantuning.com/Navigol...ti,PR-363.html

Fiat Grande Punto Oto Teyp Çerçevesi Otomuzikmarketim 16308430 - n11.com
    hakan abi çok güzel yazmışsın eyvallah. ben işte böyle şeyler düşünüyorum. gerçi teyp biraz daha bilindik bi marka olabilir. içinden çıkanlar çok hoşuma gitse de çok kısa sürede kablolarının kırıldığını ve masraflı olduğunu söylediler.

birisi de ses sistemi mi kaldı demiş. abi dışarıya bangır bangır ses veren şahin façacılardan değilim herhalde kendi kişisel zevkim için istiyorum. 3 dklık şarkı demişsin bir de ama benim arşivimde 23000 tane şarkı var günün 14 saatini müzikle geçiriyorum. evden müzik dinlemeye garaja iniyorum arada o derece hastayım.

sergen özmercan
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993

abi yok mu bilen anlayan?

Abdullah Abdullah
    kulturlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

Bence ana ünite oldukça önemli? Ben de senin gibi ana üniteyi değiştirmeyi ve elimde olanları takmayı düşünüyorum ancak evo orjinal teybi ne ile değiştireceğiz?

Eğer standart pioneer teyp takılacaksa ona göre çerçeve vs var mıdır, oturur mu?

sergen özmercan
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993

grande punto teyp yerine sığabilecek kaliteli bir teyp bulamadım kaç hafta oldu arıyorum.

Ziyaretçi78
    Ziyaretçi Ziyaretçi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Başkan ben aracımda pionner 6300 avh-dvd indas kullanıyorum ve arka kafalıklarım navixgo marka full HD iki adet kullanmaktayım.Araştırmanı tavsiye eder.İndash olmaz diyenlere kafa yorma çünki ben memnunum.

H.KURU Saygılarımla