20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ses sistemindeki verimin kötü olması

sezgin hasdemir
    28041990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

Standart Ses sistemindeki verimin kötü olması

Arkadaşlar aracımda pionner 1000w champion serisi bas ön kapılarda jbl mid takımı ve bunları besleyen pionner gm6500 f anfi bulunmaktadır.Teyp ise orjinal teyptir.Ses seviyesini 20 ye çıkartana kadar sıkıntı yok bu arada teybin bas ayarı 0 veya en fazla +3 olduğunda.21 22 olduğunda ise bas çok bozuluyo ve istediğim o sesi alamıyorum.Bu özelliklerin daha kötüsü olduğunu söyleyen bi arkadaşımın arabasında bastan durulmazken bu durum nedir?Fakat onun arabasındaki teyp pionner DEH-P7250SD markaydı ve gerçekten güzel bi teypti .Teyp bukadr etkili olur mu ?dincsoy16 arkadaşımızdan esinlenerek navitech nx 145 model teyp te değişiklikler yaptım.Bu teybi taktğımda istediğim sesi alabilirmiyim?Bu arada teypte yaptığım değişikliklerin konusunu teybi taktırdıktan sonra açmayı planlıyorum.Saygılar.

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Punto nun orjinal teyibi iki tane Sierra bass 'ı bile besleyebiliyor. Bence sizin sorununuz ya amfi ayarlarınız da ya da teyipten amfiye geçiş yapmayı sağlayan dönüştürücü kalitesizliği. Frekansı yüksek dönüştürücüler var. 40-50 tl fiyatlarında. 20 liralık dönüştürücüler çok kalitesiz oluyor. Ve ayrıca kablolarda çok büyük etken. Hazır paket kablolar çok kalitesiz. Özel kablo kullanılması her zaman daha mantıklı. Sorun teyipten kaynaklı değil yani.
    Konu byadrenalin tarafından (19/03/2014 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

sezgin hasdemir
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Anladım.Çeviriciyi 50 tl ye aldım adam bi ucuzları var 20 30 tl arası bide pahalı kalitelisi var 50 tl dedi bende 50 tl olanından vermesini söyledim.Ya adam beni kandırdı yada dediğiniz gibi ayar yaptırmak gerekiyor.

mehmet şentürk
    henky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    16 nl
    Edilen teşekkür: 114

Aynı amfiyi kullanıyoruz bende bunun gibi sorun yaşamıştım.amfi üzerindeki ararlar tuşları ile ince bi ayar yapılırsa durum düzelir gibi geliyor bana.birde şöyle bir durum var müziği cd den ve usb den dinlemek arasında da ciddi fark oluyor.hatta benim usb de şarkıdan şarkıya bile ciddi farklar yaşıyorum.şarkının birinde 15 e kadar açtığımda araç içinde duramazken diğer şarkıda 24 lere geliyorum aynı ses için.bu son söylediğim hem sesin yüksekliği hemde kalitesi için geçerli
    1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı henky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı amfiyi kullanıyoruz bende bunun gibi sorun yaşamıştım.amfi üzerindeki ararlar tuşları ile ince bi ayar yapılırsa durum düzelir gibi geliyor bana.birde şöyle bir durum var müziği cd den ve usb den dinlemek arasında da ciddi fark oluyor.hatta benim usb de şarkıdan şarkıya bile ciddi farklar yaşıyorum.şarkının birinde 15 e kadar açtığımda araç içinde duramazken diğer şarkıda 24 lere geliyorum aynı ses için.bu son söylediğim hem sesin yüksekliği hemde kalitesi için geçerli
    O sizin dediğiniz ses farklılığı da şarkının bit kalitesinden kaynaklı. Kimisi 128 bit kimisi 192 kimisi de 320. 320 kbps olan şarkı araba da yerinden hoplatır seni. Tabi tesisat iyiyse
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

Hakan Ünal
    khanunl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 174

Alıntı 28041990 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar aracımda pionner 1000w champion serisi bas ön kapılarda jbl mid takımı ve bunları besleyen pionner gm6500 f anfi bulunmaktadır.Teyp ise orjinal teyptir.Ses seviyesini 20 ye çıkartana kadar sıkıntı yok bu arada teybin bas ayarı 0 veya en fazla +3 olduğunda.21 22 olduğunda ise bas çok bozuluyo ve istediğim o sesi alamıyorum.Bu özelliklerin daha kötüsü olduğunu söyleyen bi arkadaşımın arabasında bastan durulmazken bu durum nedir?Fakat onun arabasındaki teyp pionner DEH-P7250SD markaydı ve gerçekten güzel bi teypti .Teyp bukadr etkili olur mu ?dincsoy16 arkadaşımızdan esinlenerek navitech nx 145 model teyp te değişiklikler yaptım.Bu teybi taktğımda istediğim sesi alabilirmiyim?Bu arada teypte yaptığım değişikliklerin konusunu teybi taktırdıktan sonra açmayı planlıyorum.Saygılar.
    Aracınıza 2 adet RCA Çıkışı olan pioneer'in herhangi bir modelini takarsanız speaker'lara ayrı subwoofeer'e ayrı ayrı kontol etme şansına sahip olursunuz.Subwoofer için ayrı mono bass anfi kullanmalısınız. Rca çıkışının bir takımını pioneer 6500f anfiye girerek kapı speaker'larını ,rca'nın bir takım çıkışınıda mono bass anfiye bağlarsanız.İstediğiniz kaliteli sesi alacağınız kesindir.

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

beni hi-fi bile tatmin etmiyor valla
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

sezgin hasdemir
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı henky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cd çekmeden önce tüm müziklerimi elimdeki bir proğramla 256 kbps olarak dönüştürüp öyle çekiyorum.Hakan bey sizin söylediğiniz güzel fakat bunu benim şuanda kullandığım sistemle nekadar güzelleştirebiliriz.Fazladan elimde sadece navitech rx145 marka teyp var.Sorun çeviriciyse bu teybin amfi çıkışı var çevirici olmadan bağlamayı planlamıştım.

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Cd çekmeden önce tüm müziklerimi elimdeki bir proğramla 256 kbps olarak dönüştürüp öyle çekiyorum.Hakan bey sizin söylediğiniz güzel fakat bunu benim şuanda kullandığım sistemle nekadar güzelleştirebiliriz.Fazladan elimde sadece navitech rx145 marka teyp var.Sorun çeviriciyse bu teybin amfi çıkışı var çevirici olmadan bağlamayı planlamıştım.
    Elinizdeki program ile dönüştürme yapmadan internetten indirdiğiniz herhangi bir 256 kbps lik şarkıyı cd ye atıp sesi tekrar dener misiniz ? Program müziklerinizi bozuyor olabilir.

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Biraz duz mantik olacak ama hoparlorlerin (+) ve (-) uclari ters baglandiginda kötü ses alirsiniz diyorlar. Sanirim bu forumda rastlamistim, birkac ay ters baglanti kullanan bir arkadas tesadufen baglantiyi duzelttiginde aradaki kalite farkini farketmisti. Sorunun kaynagini bulursunuz umarim.

Sent my LG-P760 using 2

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı BaranSelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz duz mantik olacak ama hoparlorlerin (+) ve (-) uclari ters baglandiginda kötü ses alirsiniz diyorlar. Sanirim bu forumda rastlamistim, birkac ay ters baglanti kullanan bir arkadas tesadufen baglantiyi duzelttiginde aradaki kalite farkini farketmisti. Sorunun kaynagini bulursunuz umarim.

Sent my LG-P760 using 2
    Evet bu da bir etken. Ters bağlantı olursa da ses kalitesi yüksek seslerde bozulma yapar.

Cengiz Dinçsoy
    dincsoy16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16DE826
    Edilen teşekkür: 154

Standart Ses sistemindeki verimin kötü olması

Öncelikle puntonun orjinal teybi ile kusursuz ses almanız mümkün değil.ses kademesi 20 den sonra bass seslerde kayıp tiz seslerde artış meydana gelir.bu tamamen teyp ile alakalı bir durum.teybi değiştirmeden bu sorundan kurtulamazsınız.

Gelelim navitech marka teybe; orjinal teypten en az 2 kat daha net bir ses alırsınız ve basslarda kayıp yaşamazsınız.bunun sebebi ise navitechte orjinal sub çıkışı bulunmasıdır.

Pioneer teyp kullanırsanız eğer ses kalitesi maksimum seviyeye ulaşır.sebebide pioneer teybin ses çıkışında mosfet (kaybı en az kazancı en yüksek transistör) kullanıldığı için daha kayıpsız ve daha kuvvetli olmasıdır.dolayısıyla teypte bulunan rca lar yani amfi ve sub çıkış voltajlarıda maksimum yüksekliğe sahiptir.ayrıca teypte kullanılan entegreler ve dsp (dijital sinyal işlemcisi) teknolojisi birinci sınıf olması sebebiyle distorsiyon neredeyse sıfıra yakındır.tüm ayrıntıları tam frekansında verir.tadına doyamazsınız.

Amfinize gelecek olursak; kusursuz ses istiyorsanız çift amfi kullanmalısınız.stereo amfi mid leri mono amfi woofer ı beslemeli.

Mevcut durumunuz için size önerim; bagajda bulunan pandizotu yerinden sökerek yada arka koltukları bi miktar aralı bırakarak sesi ve akustiği tekrar dinlemenizdir.eğer basslar sizi tatmin eder hale geldiyse pandizota port (hava tahliyesi için delik) açtırın.çünkü arkada bulunan pandizot bassların neredeyse yarısını emerek bagaja hapsediyor.

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
    Konu dincsoy16 tarafından (19/03/2014 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.

sezgin hasdemir
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Kablolardaki ters bağlantı olduğunu zannetmiyorum.Ama tekrar kontrol ederim.Müzikleri çevirmeden cd çekerek denediğimde bazen cd hata veriyor çalmıyor teyp.Cengiz beyin yorumuna gelince dediğiniz gibi bu haftasonu sizden esinlenerek ve birebir kopya çekerek yaptığım teybi taktıracağım fark nekadar kapanacak göreceğiz.Dediğiniz gibi bas sesi 20 den sonra bozuyor.Tiz ise artıyor hatta anfiden tiz sesini kesmek zorunda kaldım önde tizden durulmuyor açtığım zaman.Panzolotu kesmeye gelince onda da haklı olabilirsiniz bağaz kapağını açtığımda ses daha net ve daha tok geliyor.

Oylum Orunbay Yıldız
    orunbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar navitech nx145 kullanıyorum ancak kesinlikle avi, yada başka formatları oynatmıyor. sebebi ne acaba.

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Alıntı orunbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar navitech nx145 kullanıyorum ancak kesinlikle avi, yada başka formatları oynatmıyor. sebebi ne acaba.
    avi video türü desteklemiyordur.ayrıca uzantısı .avi olup farklı şekilde codeclenmiş bin tane video mevcut piyasada.en iyisi internette bulabileceğiniz Coverterlar ile mp4 ya da mpeg formatına çevirmek.bu iki formatı okuyacağını tahmin ediyorum.

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

mevcut basını kicker slim bass ile değiştir sorunun hallolur

Ümit TÜRKER
    fencolic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Düzce
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 93

Anladım.Çeviriciyi 50 tl ye aldım adam bi ucuzları var 20 30 tl arası bide pahalı kalitelisi var 50 tl dedi bende 50 tl olanından vermesini söyledim.Ya adam beni kandırdı yada dediğiniz gibi ayar yaptırmak gerekiyor.
    pioneer gm 6500f amfinin teypte amfi cikisi olmasa bile baglanabilme ozelligi oldugunu okumustum. Bu konuda bilginiz var mi? Yani donusturucu olmaksizin hoparlore takilabiliyormus ayri bir cikisi varmis.

》81AP975《
    biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM

mehmet şentürk
    henky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    16 nl
    Edilen teşekkür: 114

Alıntı fencolic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pioneer gm 6500f amfinin teypte amfi cikisi olmasa bile baglanabilme ozelligi oldugunu okumustum. Bu konuda bilginiz var mi? Yani donusturucu olmaksizin hoparlore takilabiliyormus ayri bir cikisi varmis.

》81AP975《
    Evet bağlanabiliyor ama. Dönüştürücü kadar net ses alamassınız diye tahmin ediyorum
    1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz

savaş ölmez
    savagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 399

var hatta soketi var direk hoparlör bağlayabileceğiniz.

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Sondurumun nedir arkadaşım? Sorunu çözebildin mi? Benim de orijinal teybe tesisat bağlama planım var, ona göre ben de önlemimi en baştan alayım