Merhaba arkadaşlar. Silinen teyp tuş takımlarını kendiniz tamir edebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler:
1- En kalitelisinden siyah parlak veya mat sprey boya
2- Teyp üzerindeki yazı karakterine yakın folyo üzeine baskı
3- En ince zımpara 1000-1500 arası
4- Elektronik ustası teybi sökmek için çok basit 2 adımdan oluşuyor
Teyibin kafa kısmını elektronik ustasına söktürtüp (teyibi söktükten sonra yanlarda 2 yada 4 alyan vida var) kafa kısmını güzelce dağıtıp tuş takımlarını aldım. Sökerken neyi nerden söktüğünüze dikkat edin fakat göreceksiniz ki sökmesi çok basit. Güzelce (1 saat sürüyor) tuş takımlarının üzerini yanlarını zımparaladım. Sonra internetten Grande punto teyp yazıp görsellerden teyibin resmini yazdırdım. Teyp üzerinde fonta yakın bir font ile teyp üzerindeki tüm yazıları folyo üzerine reklamcıda kesim yaptırttım. (Audio, FMas, Menu vb.) Kesim yaptığım yazıları aldığım çıktıya bakarak cımbız ile tektek tuş takımlarının üzerine yapıştırdım burada el işçiliği çok önemli. (Reklamcıda kesim yaptırtırken 2 yada 3 adet basım yaptırtın yedek olsun.)
Tüm tuş takımlarının üzerindeki yazıları doğru yapıştırdığıma emin olduktan sonra sprey boya ile tuş takımlarını boyadım. (Tuş takımının yönlerine dikkat edin yapıştırma işleminden sonra çıktı üzerinde tuş takımlarını birleştirin.) Boya kuruduktan sonra (1 - 2 saat bekleyin) iğne ucu ile dikkatlice yapıştıdığım yazıları tektek çıkarttım. Tuş takımlarını topladıktan sonra montaj yaptırttım ve sonuç. Kolay gelsin inşallah yararlı bir yazı olmuştur.
İncelemeniz adına resimlerin linkini ekliyorum:
https://imageshack.us/g/7/4xdz.jpg/
ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİSİDE TEYP SÖKÜLDÜKTEN SONRA SAKIN TEYBİN BAĞLANTI KABLOSUNU ÇIKARTMAYIN! ŞİFRE GEREKTİRİYOR!
Konu grbzgpunto tarafından (30/07/2013 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir.
Güzel çalışma elinize sağlık...
Teşekkür ederim inşallah yararlı olmuştur... Linkte sıkıntı yoktur umarım..
Link sağlam, teşekkürler, bi reklamcı bulunsa gayet yapılabilir bir proje,
Ankara'da var mıdır bu tip bildiği yeri olan acaba..?
Hazır teybi sökmüşken aux da yapılır hem
Konu 10ursbf tarafından (30/07/2013 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.
Bana kalırsa her reklamcı yapar. Fontu çok incelemenize gerek yok bir kaç değişik font deneyin en yakın olanı yazdırtabilirsiniz. Kesinlikle Bold yapmanız gerekiyor. Birde mesela teyp üzerinde Audio yazısının enine boyuna ölçümünü cm olarak mutlaka yapın. O değerleri girerek harfin boyutunu buluyorsunuz...
Ankara'da reklamcı bilmiyorum açıkçası, bir de netten bakıp bulayım diyorum genelde büyük firmalar çıkıyor. Öyle bir firmaya gidip bu tarz bişey istesek komik gelir sanki. Direk bu tarz işler yapan bi yer olması gerek gibi...
Haklısınız. Bende 5 TL para vedim bunun için Gelip giderken reklamcı gözünüze takılır elbet. Elektronik ustası da arkadaşımdı sağolsun oda para almadı. 5 TL ye bitti bu iş
çok güzel iş çıkmış gerçekten
elinize sağlık
reklamcı 5tl' ye iyi uğraşmış bu işle.
selamlar " grbzgpunto melih " arkadaş
benim de teybin tusları silindi.. bir - iki reklamcıya sordum . o kadar küçük yazı kestiremeyiz dediler makinada .
ya sen nereye kestirdiysen bana da kestirip gönderebiirmisin acaba parası neyse ben sana göndereyim.
gönderebilirsen çok iyi olur kardeş yaa
Buyrun link aşagıdadır.
https://www.sahibinden.com/ilan/yede...62571411/detay
H.KURU Saygılarımla
hazır stickerlar var ama maskeleme için işe yaramaz.siz sanırım maskeleme yapmışsınız.hazır sticker'ı boyası kurumamış yüzeye yapıştırınca orjinali gibi oluyor.
Merhaba, şu yazıları ve font detaylarını paylaşabilir misiniz?
şu konuyu bir hortlatalım. bugün internette rastladım. bu durumdan muzdarip olan arkadaşlar için birebir.
ürün yapıştırma değil tuşların kendisidir. kesinlikle tekrar silinme yıpranma olmuyormuş. fiyat olarakta uygun.
Konu ile ilgili sağlam bir yer buldum. Sncak adamlar Ankara’da. Yakın olanların işine yarar.
https://www.instagram.com/softkaplamarestorasyon
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben almistim silinmeyenlerden 60tl fiyati gayet guzel silinme vs derdi yok.
Bugün ben de teyp tuşlarını değiştim. Paylaşım yapan ve emek veren arkadaşlara teşekkür ederim çok faydalandım. İnternette satılan tuş takımlarını alarak revizyona gittim. Kaliteli bir torx 7 tornavidanız yoksa bu işe girişmeyin arkadaşlar. Ucuzlukçudan aldığım torx tornavida iki vida sökünce sıyırdı iade ettim. Koçtaştan İngiliz yapımı bir torx takımı alıp işlemi yaptım. Vidalar çok sıkı, torx 7 çok küçük bir tornavida olduğu için orantısız güç uygularsanız kolaylıkla sıyırabiliyor tornavida dikkatli ve nazikçe vidaları alıp değişim yapın. Benim aracımın teybi, soketi dökünce şifre istemedi. Netice itibariyle kesinlikle değer. Fotoğraflar umarım yüklenmiştir. Herkese kazasız belasız sürüşler keyifli forumlar.
Ölüm Gaz Pedalına basan ayakta, hayat direksiyonu tutan kollardadır. Bunun eğlencesi ise ölümüne basıp hayata tutunmaktır...
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri