pioneer aldım geçen hafta acele mi ettim ne! bu konuyu görmemiştim...
Printable View
pioneer aldım geçen hafta acele mi ettim ne! bu konuyu görmemiştim...
evet dediğiniz gibi direksiyon kumanda işi de tam olsaydı 10+++ bir cihaz ...ama uğraştıracak bu bizi. sahibinden deki direksiyon kumanda işi yapan arkadaşla irtibata geçtim yarın inceleyip bana geri dönecek..sonuçları aktarırım...ama kumandasız da iyi cihaz hakkını vermek lazım..
hocam valla şahane bilgilendirme ve paylaşımlar yapmışsınız. elinize sağlık. tutup 200 tl navigasyona vermek istemiyorum. sök tak bitmez işkence. bu alette av-in girişi var mı? geri görüş kamerası entegre edebiliyor muyuz??
hocam divx oynatabiliyor mu? özelliklerde yazmamışlar ama arka monitörlere çıkışı varsa en azından video oynatmalı diye düşünüyorum.
teybi söküp arka tarafı iyice inceledim. direksiyon kumandası ile ilgili 2 adet kablo var. beyaz ve pembe renkli kablolar. 1. whell stering (tam anımsayamadım adını-ama teyp üstündeki direksiyon sist. resminden o olduğunu anlıyorum) 2. p.cont yazan başka bir kablo var. bu ikisi haricinde diğer kablolar av,ses,kamera,güç,şase,park gibi kablolar. merak edenlere kısacası 2 tane kablo boşta. bunlarda direksiyon kumandası ile ilgili kablolar. sanırım arkadaşların dediği sağ sol ve şasi gibi durum söz konusu. resimlerde de bu boşta duruan 2 kablo gözüküyor. ben üstünde ne yazıyor diye tekrar açıp baktım. umarım yardımcı olmuşumdur. kumanda ile ilgili orj. soketi bozmadan yapan sahibindendeki bir arkadaşla irtibata geçtim.orj teyp iso soketlerin resmini istedi çektim yolladım. bana uygun ürünü kargaladı yolda bekliyorum. bakalım derdimize derman olacak mı...
her araca uymaması lazım çünkü can -bus sinyalleri her araca giren farklı. mesela pioneer in orjinal bir aleti var böyle ... linea için ayrı gp için ayrı. ve diğer araçlar için de ayrı.ona göre de her alete kod vermişler. ona göre alınıyor. bu alet tek olarak belirtilen modeller arası nasıl calistiracak merak ettim doğrusu..!
bence dediğim gibi yapin o iki kabloya iki kablo bağlayın değişik direnclerle deneyin bir hareket olacakmi bakalım...
ilandaki alet pahalı gibi...
format oldukça zengin sıkıntı yok. ama arka kafalık monitörlerde zaten usb ve sd çıkışları var gereksiz bir bağlantı bence.. ama oynatıyor yine de. arkalarda av1 ön kamera, av2 ortak yayın..+ bağımsız sd ve usb var. önde ise navi ve geri kamera var. cihazın menüsünden de ön kamera çalışacak şekilde bağladım..yani hepside bütün fonksiyonlara ulaşıyor..
buradaki sistem aracın canbus bağlantısını kesip kendi sinyalini yolluyor. satan şahısın diğer ilanlarında navitech cihazlara uyduğu belirtilmiş zaten. şahısta navitech te 2 kablo var iyi bak dedi ben daha sonra inceleyince 2 kablo old. anladım aradım onayladım şahsın anlattığını. bakalım ne olacak...yani sizin dediğinniz gibi arcın bady copt. sinyal gitmiyor aksine kesiliyor. sinyal cihazdan giidiyor. umarım çalışır da emekler boşa gitmez...
ama şimdi direskiyondaki tuşlara bastığınızda sinyal önce ecuya gidiyor oradan can-bus hattı ile teybe gidiyor. eğer alet can-bus hattını kesiyorsa tuşların sinyali de burada. eğer can-bus hattı kesilirse tuş sinyali de kesilir. kesmeden alet sinyali convert edip teybe göndermesi lazım. bu da her araçda farklı olmalı. tüm araçlara uyması için her aracın can-bus hattı sinyali adedince entegre programlaması lazım.
can-bus hattındaki değerler de çok karmaşık. ben ölçtüm sabit bir değer asla çıkmıyor. sürekli değişken değerler var çünkü sinyal digital. dirençle gönderilen sinyaller gibi durağan değil. yani ses açmak için atıyorum 12kohm göndermiyor ecu.
dese ki bu alet sadece şu araç için eyvallah...can sinyalini çözüp pic ile entegre programlayıp sabit direnç değerlerine convert ediyor derim. pioneer böyle yapıyor mesela....
neyse inşallah çalışır da bir çözüm olmuş olur.
converter işe yarayacak bence.umudu kaybetmemek lazım.illaki bir çözümünü bulan çıkar.o zaman hepimiz ucuza navi'leniriz :)
ben de merakla bekliyorum.