Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: teyplerimize usb mp3 card yapabilen varmı.

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Standart teyplerimize usb mp3 card yapabilen varmı.

Arkadaşlar nette gezinirken bi board yapılıyormuş. mp3 olmayan teyplere usb den mp3 dinletebiliyormuş. Elektronikle alakadar tüm arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum. Eskiden müzik setlerine yapılıyordu, playstationlara bi chip takılıyordu.bizim activlerimize bi güzellik yapılamazmı.

USB Car Mp3 Player Circuit
    usb interface circuit and usb controller ic using PCM2902
    usb interface circuit and usb controller ic using PCM2902

Now you can own a fully operational USB Car Mp3 Player in any car stereo equipped

START USB FOR PIC BOARD
    "Start USB for PIC" Kartı, USB 2.0 arabirimin destekleyen Microchip® in PIC18F2550 entegresini içeren küçük uygulama kartıdır.
    Mikrodenetleyicinin tüm pinlerini kullanmanıza olanak sağlayan bağlantı uçları ile ilave malzeme kullanabileceğiniz prototip alana sahiptir.
    Kendinize ait USB arabirime sahip tasarımlar yapabilirsiniz. USB memory stick, USB datalogger, USB MP3 player v.s.

Alıntı 1:USB Car Mp3 Player Circuit | CIRCUIT DIAGRAM
    Alıntı 2:START USB FOR PIC

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Ozzy ve diğer elektronikçi arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum.

Kemal Atalay AR
    atalayx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 UE
    Edilen teşekkür: 262

eğer kullanılabilirse çok güzel bir potansiyeli var. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumları gerekli

önder nurtekin
    luleburgazli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 EY 3939
    Edilen teşekkür: 150

evet aynen bekleyişteyiz...
    Her TÜRK asker doğar

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

istanbulda 10-15 sene önce elektronik malzeme işhanlarında gezerken benzer bi devre görmüştüm.o zaman evdeki müzik setlerine takıyorlardı.mp3 cd okutabiliyorlardı. şarkı ismi falan yazmıyordu ama track olarak gösteriyordu.

napalım fiat ın eksiklerini az maliyetle birlikteliğimizle kapatmaya çalışcaz.

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

konuyla alakadar kimse yok galiba

önder nurtekin
    luleburgazli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 EY 3939
    Edilen teşekkür: 150

Belki elektrikçi - elektronikçi yoktur aramızda... Yada konuya denk gelmemiştir...
    Her TÜRK asker doğar

Kemal Atalay AR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 UE

nerde yaptırılabileceği konusunda bir bilgi bulsam araştırırım vakit buldukça

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Yolum düşerse karaköyde ve eminönünde selanik pasajı ve karaköy elektronik pasajı varmış. malzemecilerin ve bu tarz devrelerin bulunduğu yerlermiş.uyduda şifreli kanalları çözen devrelerden tutunda bu tarz kartlarda varmış. istenilirse spariş üzerine devre de yapıyorlarmış. malüm pendikte oturduğumdan yolum bi türlü düşmüyor. en kısa zamanda bi dolaşacağım buraları.yakın olan arkadaşlar varsa bakabilirler.gelişmelerden haberdar etcem.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

ben de bu konunun takipçisiyim; kabloya, CD'ye son!

AYTEK KORKMAZ
    aytek06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 108

Araştırma İnceleme

Arkadaşlar bu devrenin sadece entegresine bile kısaca bir mp3 çalar diyebiliriz.Bu devredeki hoparlör çıkışlarını (L ve R) teybin arkasındaki girişten bağlarsanız teyp yükselteç görevi yapar.Hoparlöre direk bağlayamazsınız çünkü çalıştırmaz.Sadece kulaklıkları çalıştırabilir,çıkışı o kadar güçte çünkü. Bağladıktan sonra aracın hoparlörlerinden mp3 çaları dinleyebilirsiniz.
    Konu aytek06 tarafından (12/05/2011 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir.

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

arkadaşlar devreleri buldum ama fiyatı fazla geldi. 60-80 tl arasında değişiyor. elektronikle fazlasıyla haşır neşir bi arkadaşım var onunla bi değerlendirme yaptık. malzeme fiyatları toplamda herşeyiyle birlikte 10 tl civarında. tek bi entegre, bi kaç diyot,usb soket falan ile işi çözüyor. en kısa zamanda bi deneme yapıp sonucu bildircem.

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

hadi hayırlısı... bekliyoruz...

Kemal Atalay AR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 UE

merakla bekliyoruz. ve bu çok yararlı çalışmalarınız içinde şimdiden teşekkürler.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bu devreden beklentiniz ne onu anlayamadım. bazı mesajlarda cd playerın direk mp3 okuyup çalması beklentisi gördüm ama bu devrenin amacı farklı.

burda basitçe belleksiz bir mp3 çalar var. yani bu devreye bir usb kart vs takılıp aux tan araca ses aktarımı olucak.

ancak aux olduktan sonra basit bi mp3 çalar alıp takmak veya telefon vs bağlamak daha mantıklı geldi bana.

blaukpuntun cd changer portu üzerinden çalışan usbnin içindeki şarkıları klasörleri teyp üzerinden gören ve teyp üzerinden kontrol edilen arabirimi var. buna benzer bi devre bulunursa mükemmel olur
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Ozancım teşhislerinde haklısın. amacımız mp3 cdsini okutmak, yapamazsak usb memori ile mp3 okutmak. malüm elektronikçi olmadığım için detayları bilmiyorum.hangisini yapabilirsek kar kardır.çevremdeki elektronikçi dostlarımı bu konuda riica minnetle birşeyler yaptırabilmek ve mp3 sorunumuza çözüm bulmak.birkaç kişiyle görüştüm ve yardım sözü aldım.

"blaukpuntun cd changer portu üzerinden çalışan usbnin içindeki şarkıları klasörleri teyp üzerinden gören ve teyp üzerinden kontrol edilen arabirimi var." demişsin.bunlarıda araştırmıştım.fakat activlerde(grundig) sonuç nasıl olur öğrenemedim. biraz pahalı geldiği için ucuz maliyetlerle çözüm bulmaya çalışıyorum.şu an tek sıkıntım güzel,kapsamlı, bol işlevli bi devre şeması. araştırıyorum.
    Konu erosistanbul tarafından (19/05/2011 Saat 23:36 ) değiştirilmiştir.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

blaukpuntun kiti grundinglerde çalışmıyor.

benim elektronik bilgim çok basit seviyede ancak direk alete mp3 cdsi okutmak okadar basit değildir diye düşünüyorum, yani harici bi devre ile.

bellekten okutma mesajdaki devre ile yapılır ancak o devre ses olarak veriyor.
    blaukpuntlarda yada grundinglerde data aktarımı yapacak bi port varmı bilmiyorum önce ona bakmak lazım.

sizin araçta aux yokmu?(içinde cd varken 2 kere yokken 1 kere CD tuşuna basınca ekranda AUX yazıyomu?) varsa hiç uğraşmadan bitane kablo alıp ucunada telefon mp3 çalar istediğiniz şeyi takıp dinleyin. ben bu şekilde kullanıyorum gayette memnunum.

eğer yoksa cd changer tarzı bi port bulup o interface e uygun bi devre ile aktarım yapmak lazım.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ar Guvan
    drguvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Sahibinden.com da 119 tl ye usb-sd-aux girişli aparat buldum.onu torpidoya yerleştireceğim.Montajı soketini takmaktan ibaretmiş.Şu an kargoda taktırınca görüşlerimi paylaşırım.Benim bulduğum audiosystem marka bir de xcarlink var onun fiyatı 300 tl.

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    blaukpuntun kiti grundinglerde çalışmıyor.

benim elektronik bilgim çok basit seviyede ancak direk alete mp3 cdsi okutmak okadar basit değildir diye düşünüyorum, yani harici bi devre ile.

bellekten okutma mesajdaki devre ile yapılır ancak o devre ses olarak veriyor.
    blaukpuntlarda yada grundinglerde data aktarımı yapacak bi port varmı bilmiyorum önce ona bakmak lazım.

sizin araçta aux yokmu?(içinde cd varken 2 kere yokken 1 kere CD tuşuna basınca ekranda AUX yazıyomu?) varsa hiç uğraşmadan bitane kablo alıp ucunada telefon mp3 çalar istediğiniz şeyi takıp dinleyin. ben bu şekilde kullanıyorum gayette memnunum.

eğer yoksa cd changer tarzı bi port bulup o interface e uygun bi devre ile aktarım yapmak lazım.
    bu işle uğraşan arkadaşlar teybimizin ekranının bile mp3 bilgisini yazdırabileceklerini söylediler. data aktarımını nasıl yaparlar bilmem ama teybimi incelediler, yapılabileceğini söylediler.
    şu an aux kullanıyorum fakat şarj sıkıntısı oluyor. çakmaktan bağladığımda ise ortalıkta bisürü kablo çöplüğü oluyor.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan denizli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Alıntı drguvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sahibinden.com da 119 tl ye usb-sd-aux girişli aparat buldum.onu torpidoya yerleştireceğim.Montajı soketini takmaktan ibaretmiş.Şu an kargoda taktırınca görüşlerimi paylaşırım.Benim bulduğum audiosystem marka bir de xcarlink var onun fiyatı 300 tl.
    sabırsızlıkla yorumlarını bekliyorum. özellikle dreksiyon kumandası nasıl olcak. ayrıntılı bilgileri bekliyorum.eğer işe yararsa onun devresinden bile yaptırabilirim.

Sayfa 1/2 12 SonSon