anfiyi neden köprüleme ihtiyacı duydun açıkcası çok merak ettim anfinin sub çıkışı yokmu eyer yoksa çok büyük eksik olur bu mevlaa için
yaklaşık 2 aydır bende araştırıyorum..
orta seviye ses sistemi diye başlık açmıştım pek ilgilenen olmadı.. neyse..
bu işleri profesyonel yapıyorum diyen ve hakikatten profesyonel yapan kişilere sordum soruşturdum..
en sonunda amfi olarak 4 kanal, sadece önlere component ve tek subwoofer da karar kıldım..
haftaya yaptırmayı düşündüğüm sistem parçaları şunlar
amfi: JBL GTO 1004E 600W rms
2 ohm 4 kanala 150W rms verebiliyor..
2 kanala 100W rms, köprüleyerek sub için 200W rms verebiliyor..
component takımı.: infinity kappa 16cm
90w rms 2 ohm
subwoofer: infinity kappa 122.7w 350W rms
yalnız bu subwoofer değişken ohmlarda kullanılabiliyor..
50-350w rms amfiler bu wooferi besleyebiliyor..
1 veya 4 ohm arası değiştirebiliorsun..
122.7 için kubilay jbl 5355 kaldırmaz demişti herhalde 300w rms görerek yazdı..
kappa 122.7 için bir bas kabini lazım..
nette satan çok yada infinitysystem.com sayfasında woofer için kabin ölçüleri çizimleri vs hepsi var..
montaj vs. hepsi dahil 1100 civarı tutacak sanırım..
anfiyi neden köprüleme ihtiyacı duydun açıkcası çok merak ettim anfinin sub çıkışı yokmu eyer yoksa çok büyük eksik olur bu mevlaa için
amfi 4 kanal.. ilerde sisteme bas amfisi alıp arka kapılara da 13 component düşünüyorum..
Kardeşim senin ihtiyacın olan anfi; XETEC V-350.6 6 Kanal anfidir. Son iki kanal subwoofer için 2X75 ohm.dur ve isterseniz tek bobin 180 watt yada çift bobin 75 watta kadar subwoofer çalıştırabilirsiniz. Köprülü 2 ohmda biraz zorlanıyor ama 4 ohm.da güzel verim alırsın. Denk gelse arkadaşın Corsa'sında bir dinle diyeceğimMontaj konusunda da yardımcı olurum, kablo konusunu kendin hallet. Eğer kabloyu montaj yerinden alıcam dersen onun üzerinede kar+işçilik olur. RCA kablolarını kalietli almaya bak, power kabloları için 8 gauge kablo yeterlidir. Kapı geçişlerini yapamayacaksınız, bu yüzden orjinal kablolamayı kullanın. En iyisi ortak bir gün kararlaştıralım ve beraber hepsini aradan çıkartalım
![]()
GP in mirror is faster than they appear !
Arka kapılara birşey koymazsanız;
Orta sınıf sistem:
-Öne 1 takım mid
-Bagaja 1 sub
-4 kanal amfi
Amfinin 2 çıkışını öndeki midlere sürersiniz,kalan 2 çıkışı köprüleyip sub a basarsınız olur biter
----------CaptainCrax ------------
gün gelecek benimde puntom olacak
biraz tadilat![]()
arkalar 13 cm normalde evet![]()
JBL GTO 1004 benim şu anda kullandığım amfi. Bass yok. 4 kanallı. 4x100 watt rms 4ohm veriyor oldukça güçlü. Önlerde DLS 80Watt komponent, arkada JBL 1000Watt sub, sonuna kadar açamıyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri