14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Belki yeri degil ama Focus bakim bedeli hakkında

Ahmet Öztürk
    birotteau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34
    Edilen teşekkür: 79

Standart Belki yeri degil ama Focus bakim bedeli hakkında

Herkese merhaba,

Bugun 2008 Focus TDCI aracimi 15.000 bakimina goturdum; 200YTL tuttu. Bana cok uygun geldi, cunku GP benzinli aracimin yillik bakimina 4 ay once 270YTL vermistim.
    Ben anlamiyorum, anlayamiyorum; sadece bilgi olsun diye bunu yaziyorum.
    GP'yi sevelim, sevdirelim, ama cok tuzlu geldi diger bir aracla karsilastirdigimda.

ahmet

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Eger iki arac icin de kapsamini detaylandirirsaniz, karsilastirma adina daha somut bilgi edinmis oluruz. Ornegin ford icin yakit ve polen filtresi degistirmemis olabilirsiniz ama punto icin tum filtreleri degistirmis olabilirsiniz gibi... ford parca fiyatlarini gercekten merak ediyorum
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

Ahmet Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34

Alıntı Muhendis06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger iki arac icin de kapsamini detaylandirirsaniz, karsilastirma adina daha somut bilgi edinmis oluruz. Ornegin ford icin yakit ve polen filtresi degistirmemis olabilirsiniz ama punto icin tum filtreleri degistirmis olabilirsiniz gibi... ford parca fiyatlarini gercekten merak ediyorum
    Merhaba,

Dediginizde haklisiniz, ayrintilari alip, yazacagim..

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

kesınlıkle ford parca fıyatları fıat parcalarına gore daha pahalı.bnm daha oncekı sırkette ford van 1.8lt. 75hp vardı.servıs maalıyetlerı cok yuksek kalıyor.belkı fıyatların bu kadar fark etmesının temel sebebı, bızım memlekette bır tane ford servısı var.tekel oldukları ıcın fıyatlar bıraz yuksek kalmıs olabılır ama ıscılık olarakda yuksek kalıyorlardı kı daha sonra eskı sırketım 4 adet ford aracınıda satıp yerlerıne fıat fıorıno aldı...ayrıca yıllık bakımla perıyodık bakım arasında parca bazında farklılıklar var.soylede bır durum sozkonusu genelde gp lerın yıllık bakımları 150-200ytl arasında degısıyor dıye bılıyorum.onunla kıyaslarsak yuksek bı mebla talep etmısler...degısen parcaların lıstesını gorebılırsek konuya daha somut yaklasabılırız...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

Ahmet Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34

270 degil GP'ye 219YTL vermisim . Ama yine de bakim bedeli bence Ford'a gore pahali.
    Herkese selamlar

FORD FOCUS TDCI
    Mobil 5W-30 yag 4,5x19=85.5YTL
    Fren balata ve parca yikama spreyi = 8YTL
    Cam ilaci= 5YTL
    Yag filtresi= 7.12YTL
    Hava filtresi= 20 YTL
    15.000KM bakim bedeli= 50YTL
    KDV'li TOPLAM= 207.23YTL

GP 1.4 FIRE
    Hava filtresi=12.44YTL
    Yag filtresi=4.75YTL
    OXT Formula yag 4lt=81YTL
    Bakim bedeli=88YTL
    KDV'li TOPLAM=219.70YTL

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Arkadaşım bir de polen filtresi değiştirseydin de o zaman görseydin. 1,5 sene önceki yaz zamanı 80 YTL' ydi focus polen filtresi. Gel gelelim şu andaki idealim olan araca sahipsin. Benim de olsaydı da 2 değil 3 katı servis parası verseydim dert değil.

Ahmet Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım bir de polen filtresi değiştirseydin de o zaman görseydin. 1,5 sene önceki yaz zamanı 80 YTL' ydi focus polen filtresi. Gel gelelim şu andaki idealim olan araca sahipsin. Benim de olsaydı da 2 değil 3 katı servis parası verseydim dert değil.
    Acikcasi Focus sirketin araci, ve laf aramizda benim de idealim oldugunu itiraf ediyorum, ama ne yazik ki otomatigi bireysel kullaniciya artik satilmiyor, fiyati da cok ama cok pahali.
    Sehir icinde GP ile cok mutluyum ama yol uzadiginda, sollamak istedigimde TDCI gercekten etkileyici.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı birotteau Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    270 degil GP'ye 219YTL vermisim . Ama yine de bakim bedeli bence Ford'a gore pahali.
    Herkese selamlar

FORD FOCUS TDCI
    Cam ilaci= 5YTL
    Yag filtresi= 7.12YTL
    Hava filtresi= 20 YTL
    KDV'li TOPLAM= 207.23YTL

GP 1.4 FIRE
    Hava filtresi=12.44YTL
    Yag filtresi=4.75YTL
    Bakim bedeli=88YTL
    KDV'li TOPLAM=219.70YTL
    Ahmet, 88YTL lik bakım bedeli 20000km lik periyodik bakımda alınıyordu.Yıllık bakım için de aynı miktar kesilmiş.Bunun için birşey söylediler mi serviste?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polen filtresi parça olarak pahalı değilde değişimi zahmetli gaz pedalı filan sökülüyo. 45 dakika sürüyo diye duymuştum.

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahmet, 88YTL lik bakım bedeli 20000km lik periyodik bakımda alınıyordu.Yıllık bakım için de aynı miktar kesilmiş.Bunun için birşey söylediler mi serviste?
    abi bildiğim kadarıyla tüm bakımlarda alınıyo aynı ücret. ben geçen yıl yağ ve filtreler değişsin diye vermiştim balansla birlikte 130 tutmuştu sanırım
    Konu OzzY tarafından (03/10/2008 Saat 22:35 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ahmet Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GP'yi aldigimda 20.000km dolunca veya 1 yilin sonunda bakima gelin demislerdi. Ben 20.000km yi dolduramadan 1yilin sonunda bakima goturdum. Sanirim ben bakim icin gelmistim dedigimde; dogrudan kendileri kestiler.

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Alıntı birotteau Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar

FORD FOCUS TDCI
    Cam ilaci= 5YTL
    Yag filtresi= 7.12YTL
    Hava filtresi= 20 YTL
    KDV'li TOPLAM= 207.23YTL

GP 1.4 FIRE
    Hava filtresi=12.44YTL
    Yag filtresi=4.75YTL
    Bakim bedeli=88YTL
    KDV'li TOPLAM=219.70YTL

Parca fiyatlari mukayese edildiginde abartilacak bir fark ortaya cikmiyor kanaatindeyim. Yine farki belirleyen etken iscilikten ne kadar takildigi oluyor maalesef. Eli yatkin kullanicilar aslinda araclarinin bakimlarini kendileri de yapabilirler. Son donemlerde maliyetlerin artisina paralel olarak ulkemizde de bu konuda bir etkilesim doguyor ve dolayisiyla satis sonrasi hizmetler sektorunun pek de hosuna gitmeyen bir anti-servis zihniyeti doguyor. Zaten yurtdisi -ozellikle kita avrupasi- ulkelerindeki forumlari incelerseniz, ana temalardan birisini aracin bakimini sahsi olarak nasil yapabiliriz noktasi olusturuyor ve kullanicilar motorlarin bakim parcalarinin sokulup takilmasini tartisiyorlar...
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

kapak olsun btn servislere bizde yapalım yaptıralım ya super bise bence cok guzel olur ya.fıyatlar asırı duser ve 1001 tane kampanya olur ama yaygınlasması lazım...
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

Ahmet Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34

Alıntı Muhendis06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parca fiyatlari mukayese edildiginde abartilacak bir fark ortaya cikmiyor kanaatindeyim. Yine farki belirleyen etken iscilikten ne kadar takildigi oluyor maalesef. Eli yatkin kullanicilar aslinda araclarinin bakimlarini kendileri de yapabilirler. Son donemlerde maliyetlerin artisina paralel olarak ulkemizde de bu konuda bir etkilesim doguyor ve dolayisiyla satis sonrasi hizmetler sektorunun pek de hosuna gitmeyen bir anti-servis zihniyeti doguyor. Zaten yurtdisi -ozellikle kita avrupasi- ulkelerindeki forumlari incelerseniz, ana temalardan birisini aracin bakimini sahsi olarak nasil yapabiliriz noktasi olusturuyor ve kullanicilar motorlarin bakim parcalarinin sokulup takilmasini tartisiyorlar...
    Acikcasi dizel bakim bedelinin GP'mden daha fazla olmasini bekliyordum, dusuk cikmasi bana garip gelmisti. Sanirim Focus'un yakit filtresinin degismemesi bakim bedelinin GP'mden dusuk cikmasina neden oldu.
    Beni rahatsiz eden baska bir konu da OXT(Opet) marka yaga Mobil'den daha cok para vermem.
    Bahsettiginiz sekilde yurtdisinda bircok insan arac bakimlarini kendileri yapiyorlar. Ama ulkemizde herkesin garaji yok, ayrica garanti prosedurleri bircok kullanicinin elini kolunu fazlasiyla bagliyor.

recep volkan öner
    byrvo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 RV 755
    Edilen teşekkür: 71

ford focusların ciddi manada sürekli arıza yaptığı gerçeği var. Nice " servisden çıkarılamayan focus" hikayeleri duydum...
    hmmmmmmmm......

Green