Alıntı baris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
valla 20000 bakımın 2010 da dolacaksa vede ozamana kadar garantinde bitmiş olsa dahi garanti süresince o 80ytl yi verip servise gitmeni tavsiye ederim. Ki bu arabaların yıllık periyodik bakımdalarıda var. Km doldurmasan bile yıllık bakım için gidiyorsun. ayrıca zamanında bakım yaptırmadığın için arabanın en ufak arızasında serrvis topu size atacak ve arabanızın garantiye girmeyeceğini söyleyeceklerdir.
yıllık bakım olayını araştırdım.1 yıl dolduğunda yağ değişimi yapılmamışsa yağdan kaynaklanan bir sorun olursa araba garantiden çıkar denildi ( servis ).ben de 1.5 yıl dolduğunda 7000 km de ilk yağ değişimi yaptırdım( ilk yağ değişimin önemini biliyorum,çünkü motordaki çapaklar ilk yağ değişimi sırasında dışarı atılıyor ) ve garantim hala devam ediyor.1 yıl bakımında sadece yağ ve yağ filtresi değişiyor ( 77 ytl ye değiştirdim ) bunun gerekçesi de yağın ömrünün 1 yıl olduğunu söylediler.işin gerceği tam sentetik yağların ömrünün 1 sene olacağı masalına inanmıyorum.o yüzden 2. yağ değişiminde 20000 km yi bekleyeceğim ( 2 senede dolsa dahi ).