merhaba arkadaşlar benim sorum enjektörlerle alakalı. enjektör arızası nasıl anlaşılır. bilgisayar anında arıza sinyali verir mi?
Printable View
merhaba arkadaşlar benim sorum enjektörlerle alakalı. enjektör arızası nasıl anlaşılır. bilgisayar anında arıza sinyali verir mi?
Enjektörler genellikle arızalı ise tam arıza verene kadar arıza lambası yakmazlar. Fakat bunu en iyi anlamanın yolu önce eksoz gazından çıkan dumanın rengine bakmak, 2. seçenek ise bir yetkili BOSCH Enjektör ve Pompa servisine gidip enjektörlerin röntgenini çektirmek. Buda sana enaz 350-400 en fazla da 700YTL bir masraf çıkarır. Ekstra değiştirilecekler hariç sadece röntgen yani. Enjektör set olarak 1200 YTL ydi en son 2 ay önce şimdi ne kadar tahmin olarak bilemiyorum..
Enjektörlerin arızalı olduğu genelde arabanın çekişten düşmesi, yoğun siyah duman atma ve fazla mazot yakma olarak görülür. Kolay gelsin iyi forumlar ;)
enjektör arızası kirli yakıttandır. bulunduğunuz şehir kaçak yakıtın çok olabileceği bir yer.
dizel yada benzinli çok fazla farketmiyor sadece dizel araçlarda daha sık yaptırılması tavsiye ediliyor. zaten fiyatı uygun ve araç yakıt sistemi için gerçekten faydalı bir uygulama. hayalet arızaları biz farkedene kadar zaman geçiyor carbon clean bu tarz şikayetlerin oluşmasını önleyen faydalı bir sistemdir. dizel - benzinli farketmez yaptırılması gereklidir.
Dün fiat servisinde carbon clean yaptırdım 60tl ye arabanın çekişi motorun çalışması değişti resmen 40 bin kmde bir yapılıyormuş tavsiye ederim...
benim motorun yıllık bakımı yapılırken onu yaptırdım en son işlem olarak ..işlemden sonra yağ değişmiyor aracaını alıp gidiyorsun..
yıllık bakımda yağ değişmedimi?