Oncelikle geçmiş olsun, Bende bazen oluyor Kontagı açıyorum ışıkların sonmesini beklıyorum sonunce sert bi sekilde sertce cevirirsem donmuyo ama herzaman olmuyo cok nadir. bu sekılde olunca tekrar kontağı kapatmam gerekiyor yoksa dönmüyor...
arkadaşlar merhaba
arabamın kontağında problem vardı. anahtarı taktıktan sonra kontağı çevirebilmem için her defasında 5-6 kere anahtarı çevirmeye çalışmam gerekiyordu. bir takılma söz konusuydu. aracım garanti dahilinde servise verdim. yedek anahtarı ve kod kartı kayıp olduğu için öncelikle bunları satın almam gerektiğini söylediler. 110 TL + 42 TL para ödemem gerekiyormuş. ondan sonra kontakda veya anahtarda arıza varsa tespitini yapıp o şekilde değiştirebiliyorlarmış. fabrikaya parçaları tam olarak göndermeleri gerekiyormuş. şimdi ne anladım ben bu garantiden. başına böyle bir durum gelen varmı acaba?
teşekkürler...
Herşeyi aynı anda bir tek O bilir...
Oncelikle geçmiş olsun, Bende bazen oluyor Kontagı açıyorum ışıkların sonmesini beklıyorum sonunce sert bi sekilde sertce cevirirsem donmuyo ama herzaman olmuyo cok nadir. bu sekılde olunca tekrar kontağı kapatmam gerekiyor yoksa dönmüyor...
tamamen garantiden değiştirilmesi gerekir diye biliyorum..
kod kartı yoksa para alıolar
Selçuk geçmiş olsun.2006 modellerde kilit mekanizmasının takılma sorunu olabilmekte.Bu problemi olan arkadaşlardan bazıları kilit mekanizmasının yağlanması ile bazıları ise bunun (göbeğin) garantiden değişimi ile çözüm elde etmişlerdi.Servisin garanti prosedürünü bilemiyorum tabi ama başka servise de bir göster istersen.Ancak garantiden değişen parçaları servis kesinlikle müşteriye vermediği için bu durumda da tüm takım (göbek+2 anahtar) istenebilir gibi...
Merhaba arkadaşlar aynı problem bende de vardı. 2007 model aracım servise götürdüm yağlama yaptılar artık sorun çözüldü. İlk önce yağlama yaptırmak lazım. Kolay gelsin.
Yağlama ile sorun giderilebiliyor ama yeterli olmazsa garantiden değişmesi durumunda eski parçaların eksiksiz olması gerektiği doğru.
Aksi halde değişen parça da bir eksik yada kullanıcı hatası bir kusur buldukları taktirde değişen parça yada toplam fatura bedelini servise geri kesiyorlar bu durumda onlarda haklı olarak eskilerini istiyorlar...
Bendede ara ara olluyordu vd 40 la biraz yağlayın sorun düzeliyor (tabiki mekanik başka sorun yoksa)
peki sizdeki takılma acaba hafif düzeydemiydi?
benim arabada kontağa iki kişide asılsa dönmeyecekmiş kadar sert. sonra anahtarı mecbur çıkarmak zorunda kalıyorum, tekrardan takıyorum anca o zaman oluyor. bu arada biraz bastırmayı da unutmuyorum. direksiyon da kilitli olmuyor,ona dikkat ediyorum.
walla şimdi servisi arayıp bi yağlamalarını önereceğim, durduk yerde 152 TL vermenin bi anlamı yok gibi. gerçi ilerde yedek anahtara ihtiyacım olur mu bilemiyorum. zor karar..
Kaskonuz klozlarına bir bakın anahtar kaybı varmı varsa eğer kaskodan ücretsiz temin edebilirsiniz sorunuda önce yağlama ile bir bakın derim sonra değişime gidin ..
son durum şu şekilde arkadaşlar. servise yağlamasını önerdim, şu anda eskisine kıyasla çok daha iyi. takılma yapmıyor ancak yağ gibi açılıp-kapanıyor da diyemeyeceğim. bu şekilde bir süre idare edeceğim.
lakin her durumda sanırım bir yedek anahtar yaptırmam gerekecek , zira ilerde allah korusun ana anahtarı kaybetsem , anahtarsız ortada kalırım. kaskomun close'larına baktım, anahtar çalınması ve kaybolması durumlarında 750 TL ye kadar karşılıyor. sormak istediğim:
1- hasarsızlık indirimi delinir mi? nasıl kaybettin vs tarzı polisten zabıt felan isterler mi?
2- anahtarla beraber kodlama kartı da yok, onu da kaybettim desem karşılarlar mı?
tecrübesi olan arkadaşlardan öneriler lütfen..
teşekkürler
sevgiler...
hasarsızlığın bozulup bozulmayacağını acentenizden veya servisteki hasar danışmanından öğrenebilirsin
eğer karşılıyorsa danışmandan rica ederseniz code card'ı da hallederler gerçi onun fiyatı 20tl siz bilirsiniz tabii
benim aviva kaskom anahtar kaybetmemden dolayı komple kilid sistemini değiştirdi fakat hasarsızlıktan faydalanamadım
Aynı sorun bendede var. araba stop ettikten hemen sonra çalıştırmaya kalktıımda oluyor. arasıra yağlanmayı ilk kez duyuyorum bende baktıracağıom...
asıl anahtarı bulamadım (allah bilir nerde?yedek anahtarı kullanmak zorunda kaldım.. benzer bir durum oluştu.. anahtar girerken, çıkarken ve çevirirken zorlandı.. 8-10 defa tak çıkar çevir sonra problem kalmadı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri