+
+
Klima rezistör arızasına benziyor. Klimacı yerine bir elektrikçiye gidin. Klima rezistörünün soketi erimiştir. O ara arada temassızlık yapınca motor bir çalışır bir çalışmaz. Elektrikçi yeniden lehimler. Ama lehim yerine soketi değiştirmesini söyleyin. Maalesef puntolarda klima rezistör erimesi kronik bir arıza.
aynı sorun bendede vardı üç defa kısa aralıklarla soket değiştirdim başa çıkamadım formlarda dolaşırken gördüm torpidonun altındaki klima fan motorunun rezistandını değiştirdim sorun çözüldü.
Torpidonun altına eğildiğinizde rezistörü göreceksiniz. Fanı besleyen 2 kablo var bu kabloların bağlantıları eriyip temassızlık yaptığından fan devreye girmiyor. Çok kalın bir kablonun ucuna 2 adet soket kafası yapıp makaronla izole edip yerine takarsanız mis gibi olur. ben aracı aldığımda dediğim şekilde yaptım 1.5 yıldır sorun olmadı.
Şöyle klimanın yönlendirmesinde de sorun var ön cama veriyorum ortaya veriyor ortaya ayarlıyorum hem aşağı hem ortaya üflüyor gibi 😇 ayriyeten rezistör önerisi için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi erimiş 🙏👍 yani anlayacağınız o klimalı beni bir öpecek gibi😂
Konu RoMe0 tarafından (27/05/2021 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir.
Haklı olabilirsiniz evet. Peki herhangi bir klimacıya gitmeli miyim İstanbul için öneriniz var mı arkadaşlar? 😇
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri