Alıntı ilyas87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar benim aracın kmsi 6000 oldu bir yılda. bunun yıllık bakımı için önce dehayı aradım bir bayan çıktı dedi ki sizin aracınızda 20000 bakımda yapacaklarımızın hepsini yapmamıza gerek yok. Bazılarını yapmayalım. yağ, filtre v.s değişecek. bir kaç şey daha saydı. 130-150 arası tutar dedi. Sonra birmot istinyeyi aradım. aynı şeyleri onlara da anlattım. yıllık bakımda 20000 bakımda yaptıklarımızın aynını yapıyoruz dedi. buji v.s saydı 420 tl civarı olur dedi. ne alaka anlamadım. Deha 20000 bakımı için 300-320 civarı tutar dedi. yıllık içinde 130-150 dedi. ikisi de yetkili servis. Aradaki fark neyin farkı. çok mal yerine koyuyor gibi geldi bana birmot.
Servistekiler Ara bakım ile periyodik( yıllık ) bakımı karıştırıyor.

Dizellerde ara bakım vardır, 10BIN'de sadece yukarda denen gibi yağ ve filtreler değişir ve ucuzdur.

Benzinlide ise ara bakım yoktur.
20BIN dolunca gidersin 400 diye tabir edilen yıllık bakım yapılır.
Ya da 1 senen dolmuştur km düşük bile olsa servis yıllık bakım'a sokar yine buji vs değiştirir ve tüm kontrolleri yapar yine 400 civarı fiyat çeker.Aslında bujilerin yılla bir alakası yok ancak tabloda her sene ya da 20BIN'de bir değişir ibaresi yüzünden değişime alıyolar.